• Poussin

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Hej!
    Tänkte starta en tråd för alla oss som redan gjort eller är på gång med immunologisk utredning hos Dr D i Aten. Här kan vi dela info och kunskap samt stötta varandra på vägen mot plus och sedan vidare genom graviditeten!

    Jag har 4 misslyckade IVF:er bakom mig, ett AMH på 0,4 samt flera autoimmuna åkommor vilket gjorde att vi fattade beslutet att söka hjälp hos Dr D. Vi har bestämt att göra max 2 IVF försök till innan vi går över till ÄD i höst, men hoppas så klart att nästa försök kommer att bli en bebis.

    Jag kom hem från Aten och ett bra möte med Dr D igår. Nu väntar vi på provsvar från Chicago som bör dyka upp om en vecka, mycket spännande!

    Välkomna! {#emotions_dlg.flower}

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-09-08 06:50
    Lite samlad info:

    Kontaktuppgifter:
    Dr Dimitri Papanikolaou
    lifeclinic@googlemail.com
    www.lifeclinic.gr

    Adress till kliniken:
    Genesis Hospital
    Papanikolai St 14-16
    HALANDRI (Gefyra Halandrioy)

    Hotellförslag Aten:
    www.athens-hotels-guide.com/
    www.athensdiamondhotel.com/
    www.booking.com/hotel/gr/olympic-halandri.en.... (gångavstånd till Life Clinic)

    Vad kostar det?
    Provtagningar, möte med läkaren, telefonkonsultation osv kostar ca 20 000-25 000 SEK. Klinikerna har oftast ingen väntetid.

    Hur går det till i Aten?:
    Se till att ha 2 nätter på plats, eftersom det ofta föreligger risk för förseningar, oförutsedda händelser som stängda apotek, långa transportsträckor osv. Kolla helgdagar i förväg!

    Ni blir alltid inbokade en måndag eller tisdag för att blodet ska hinna fram till Chicago före helgen, avsätt därför 2-3 timmar för provtagning, ultraljud & samtal. Läkaren kommer att ta 6-7 rör med blod som snarast skickas till labbet i USA. Under samtalet med läkaren bedöms möjligheterna och ni har en god chans att ställa alla frågor. Ev får ni en infusion Intralipider (IL) i Aten. Köp med er Prezolon, Filicine (Folacin), Clexane & IL med er hem i massor eftersom det är billigt i Aten och svårt att få utskrivet i Sverige. Det har små lager på apoteken så ni kommer att behöva gå till flera olika, å andra sidan finns det apotek i varje hörna.

    Ca 1-2 veckor efter provtagningen erhåller ni era provsvar. Någon dag senare har ni telefonkonsultation med er läkare där ni går igenom provsvaren och åtgärd. Läkaren skickar sedan en behandlingsplan beroende på vilka problem som eventuellt uppdagats.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-09-08 08:27
    Boktips:
    ?Is Your Body Baby-Friendly?? av Dr. Alan E. Beer

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-11-06 19:55
    Zinfandels fantastiska hemsida: www.fertilitetsguiden.com/index.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2013-03-01 07:45
    Info om bl a Hotel Dorian Inn finns i inläggen #7379 & 7380

  • Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!
  • CurlyRed

    Cice - underbara blommor! Jam08 - funderade oxå om ÄL precis idag😊. Har samma funderingar som du. Sen jag fick plus första gången i dec så känner jag ÄL jätte tydligt. Ont över hela äggstockarna, runt livmodern och ända bak på ryggen. Har ju bakåtlutad livmoder, så kanske är logiskt. men undrar också om det är något fel (eller tvärtom bra, att kroppen vaknat till)? Sen dan efter ofta ÄL flytningar och sen ÄL utslag på stickan dan efter ca. Och typ 3 dar efter det jätteömma äggstockar, som också känns ända ut på höfterna - är det när progesteronet börjar produceras av kroppen??? Känner så precis idag, så lustigt att du oxå tog upp det JAM08😉!

  • Jam08

    Oj Curly, precis som jag! Har 28 dg cykel, får vld mkt äggvite flytn dg 14, fortsätter 15, 16 och börjar riktigt ömma dag 17 då jag brukar få utslag på stickan, har inte kollat denna mån. Jag har också bakåtlutad livmoder, men känner inte i ryggen, men mer på sidan som håll liksom. Så jag har ju för kort lutealfas med äl på dg 17 och blödning dg 28. Då är vi vld synkadeGlad

  • Hjärtefröjd

    Jag känner aldrig av ÄL och nu sist hävdade både Dr D och VUL-läkare på Sophiahemmet att det inte fanns några stora äggblåsor, och att jag alltså inte skulle få ägglossning. Men det måste jag ju uppenbarligen fått ändå.

    Jag får FBC på papper, antingen hämtar jag det på kliniken eller så går jag det via fax till jobbet.

  • Jam08
    Hjärtefröjd skrev 2012-07-06 23:27:22 följande:
    Jag känner aldrig av ÄL och nu sist hävdade både Dr D och VUL-läkare på Sophiahemmet att det inte fanns några stora äggblåsor, och att jag alltså inte skulle få ägglossning. Men det måste jag ju uppenbarligen fått ändå.

    Jag får FBC på papper, antingen hämtar jag det på kliniken eller så går jag det via fax till jobbet.
    Ja uppenbarligen :) När Dr D gjorde VUL på mig hade jag små blåsor för att vara på dag 8 i cykeln så han trodde på lång cykel, men jag tror den blir som vanligt dvs 28 dg. 
  • Lully Hill

    Kära älskade vänner!

    Tusen tack rara ni för den bamsestora jättefina mor och barn bukett som jag fått! Och tack för de fins orden på kortet! Jag blev så rörd och tårarna flödade när jag packade upp dem och läste vad ni åstadkommit! Tusen tack ni alla! Det var så gulligt på kortet med alla era "alias" angivet! Kram på er!

    Bland de buketter som har kommit har er en alldeles särskild plats i mitt hjärta! Det säger jag helt sanningsenligt!
    Till och med mannen var rörd och tyckte att det var väl allt gulligt vilka rara "okända" vänner du har där ute i cyberrymden.

    Vi mår bra och kom hem i onsdagseftermiddag. Allt har varit jättestressigt och man skulle tillbaka på återbesök dagen efter. Hinner knappt att själv hinna i kapp med mat och vätska. Sömn har jag bara fått någon timme sedan han föddes.  Ändå ska man tillbaka och berätta hur amning går etc. Stressigt tycker jag.

    I natt kunde jag sova i alla fall ca 3 timmar.  Så idag är första dagen då vi bara varit hemma och känt på lite.

    Lille Prinsen som ni så gulligt döpt honom till är en liten solstråle som charmar sin mamma och pappa. Han är underbar!

    Här är en lite bild.



    Jag ska läsa i kapp lite i tråden och återkommer! Håller tummarna för er som är på gång med ET, FET och ruvar! Vi har ju flera bebisar på gång och fler kommer det att bli!

    Storstor kram till er alla från mig! 
    Varje litet steg är ett steg framåt
  • perry6

    Stort grattis Lully! Vilken sötnos!

    Håller tummarna för alla ruvar.

    Hjärte - grattis till plus!

  • Cice
    Lully{#emotions_dlg.flower} Skål

     Jag gratulerar dig otroligt mycket för din vackra solstråle   Solig .. Han är verkligen fin    Baby.

     Jag blev så berörd att jag började gråta.

    Jag önskar er all lycka, och Gud välsigne dig ,  Den helige fader ger dig och din familj mycket glädje varje

    dag av erat liv .
     Lycka till   familjen och den nya medlemmen   Baby  !

      
     Stor  Kram

           
      
Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!