• Poussin

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Hej!
    Tänkte starta en tråd för alla oss som redan gjort eller är på gång med immunologisk utredning hos Dr D i Aten. Här kan vi dela info och kunskap samt stötta varandra på vägen mot plus och sedan vidare genom graviditeten!

    Jag har 4 misslyckade IVF:er bakom mig, ett AMH på 0,4 samt flera autoimmuna åkommor vilket gjorde att vi fattade beslutet att söka hjälp hos Dr D. Vi har bestämt att göra max 2 IVF försök till innan vi går över till ÄD i höst, men hoppas så klart att nästa försök kommer att bli en bebis.

    Jag kom hem från Aten och ett bra möte med Dr D igår. Nu väntar vi på provsvar från Chicago som bör dyka upp om en vecka, mycket spännande!

    Välkomna! {#emotions_dlg.flower}

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-09-08 06:50
    Lite samlad info:

    Kontaktuppgifter:
    Dr Dimitri Papanikolaou
    lifeclinic@googlemail.com
    www.lifeclinic.gr

    Adress till kliniken:
    Genesis Hospital
    Papanikolai St 14-16
    HALANDRI (Gefyra Halandrioy)

    Hotellförslag Aten:
    www.athens-hotels-guide.com/
    www.athensdiamondhotel.com/
    www.booking.com/hotel/gr/olympic-halandri.en.... (gångavstånd till Life Clinic)

    Vad kostar det?
    Provtagningar, möte med läkaren, telefonkonsultation osv kostar ca 20 000-25 000 SEK. Klinikerna har oftast ingen väntetid.

    Hur går det till i Aten?:
    Se till att ha 2 nätter på plats, eftersom det ofta föreligger risk för förseningar, oförutsedda händelser som stängda apotek, långa transportsträckor osv. Kolla helgdagar i förväg!

    Ni blir alltid inbokade en måndag eller tisdag för att blodet ska hinna fram till Chicago före helgen, avsätt därför 2-3 timmar för provtagning, ultraljud & samtal. Läkaren kommer att ta 6-7 rör med blod som snarast skickas till labbet i USA. Under samtalet med läkaren bedöms möjligheterna och ni har en god chans att ställa alla frågor. Ev får ni en infusion Intralipider (IL) i Aten. Köp med er Prezolon, Filicine (Folacin), Clexane & IL med er hem i massor eftersom det är billigt i Aten och svårt att få utskrivet i Sverige. Det har små lager på apoteken så ni kommer att behöva gå till flera olika, å andra sidan finns det apotek i varje hörna.

    Ca 1-2 veckor efter provtagningen erhåller ni era provsvar. Någon dag senare har ni telefonkonsultation med er läkare där ni går igenom provsvaren och åtgärd. Läkaren skickar sedan en behandlingsplan beroende på vilka problem som eventuellt uppdagats.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-09-08 08:27
    Boktips:
    ?Is Your Body Baby-Friendly?? av Dr. Alan E. Beer

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-11-06 19:55
    Zinfandels fantastiska hemsida: www.fertilitetsguiden.com/index.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2013-03-01 07:45
    Info om bl a Hotel Dorian Inn finns i inläggen #7379 & 7380

  • Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!
  • Zinfandel
    Angla skrev 2012-07-07 08:45:01 följande:
    Zin eller annan klok kvinna;

    IgG 12,5 50:1 - 7,3
    IgG 12,5 25:1 - 3,7
    IgG 6,25 50:1 - 9,3
    IgG 6,25 25:1 - 7,3
    Vad innebär det om IgG ligger lågt?

    Vad skall NK assay w/ Intralipid ligga på?

    Mina 50:1, 25:1 & 12,5:1 är under 15. Men 50:1 & 25:1 är aningens högt. Hur vet man om IL fixar detta?
    CD19 som tyder på immunologisk infertilitet ligger bra.
    CD56 som tyder på misslyckade IVF ligger bra.
    CD19+ cells, CD5+ som ger antikroppar mot hormoner ligger bra.
    Varför har jag då misslyckats med 12 IVF, fått 1MF (vad jag vet)?

    CD3 ligger högt på 90,4. Detta anger starkt immunförsvar. Koppling till mina sköldkörtelproblem. Orsak till många mislsyckade IVF.
    Är det tok högt?
    Vad hjälper mot detta?

    TNF-a:IL10 (CD3+CD4+) - 31,7
    TNF-g:IL10 (CD3+CD4+) - 21,5
    Vad innebär dessa test?
    Om det fanns ett enkelt svar på dina frågor så hade ingen av oss varit här Förvånad Jag vet inte om det är nya provsvar men det verkar vara dina gamla..? I så fall är mitt tips att lägga dem åt sidan till TD.

    Men eftersom jag vet att du grubblar så ska jag ändå försöka bena upp det lite! 

    Varför man misslyckas med en massa IVFer kan bero på massor med saker, förutom immunologi kan det vara odiagnosticerad endo, vätska i eller kring äggledarna, infektioner, cystor, myom, kromsomfel, ärrbildningar, koaguleringsproblem, äggkvalité och för att inte tala om spermierna, om dem vet vi väldigt lite! Nästan 20% manlig faktor upptäcks aldrig, vi ser hur många de är och hur de rör sig men egentligen inte så mycket mer. Nu vill jag minnas att att du har en ny man och det vore en osannolik slump att drabbas 2 ggr men jag skriver lite allmänt eftersom det kan vara fler som läser. 

    Så om vi nu återgår till immuntesterna så kan man nog inte bara säga att den och den CD-markören visar det och det, de fyller ju en gemensam funktion och samarbetar så när man utgått från helheten kan man spalta upp dem vidare. Den första delen av NK-panelen, 50:1, 25:1 & 12,5:1 visar hur många procent av "K562-celler" som finns kvar efter 2 timmar och hur många som angrips av NK-celler. Man vill att den siffran ska vara under 15%, dvs NK-cellerna dödar max 15%. I den andra delen "IgG conc" gör man samma test men tillsätter IVIG i 2 omgångar för att se hur man svarar då. Nk med IL bör alltså ligga under 15% annars har man en hög killing power. Här kan man alltså se om man svarar bäst på Ivig eller IL.

    Precis, cd3 är för högt, refvärdet är 63-86% och är förknippat med "infertility issues" och har många underkategorier tex T memory cells (CD4+ and CD8+), T helper (CD4+), T regulatory (CD8+ including FoxP3).

     CD3+, CD19+ and CD56+ ska tillsammans landa på upp mot 100%. De följer varandra så om CD3 & CD 56 är höga så är ofta CD19 lågt vilket alltså inte måste vara tokigt, snarare obalans.

    Det sämsta i ditt fall, om jag får skriva så men jag antar att du vill ha ärliga svar eftersom du frågar, är ditt TNF som är liiite högt. Inte mycket men det bör helst ligga under 30,6 och det är ganska känsligt. Man kan säga att det är infektion- & inflammationssjukdomarnas grundbult och en central mekanism i immunförsvaret. Det lilla övervärdet du har borde dock dämpas med IL. TNF & IFN kan sätta fräs på koaguleringssystemet och därmed sabba livmoderslemhinnan och leda till cystor. Vid högre (mycket högre!) TNF sätter man in tex Humira, Enbrel eller Remicade, oerhört dyra mediciner men mycket effektfulla. Mycket svårt att få i Sverige pga kostnaden, endast de mest behövande får det därför. Faktum är att även ansträngande motion höjer TNF-alfa!

    Har ni testat ASA också? Har du testats för klamydia (alltså riktigt Atentest)? Har du testat D-vitamin?
     
    Sorry långt & tråkigt men kanske nån finner charmen i det FlörtDrömmer 
  • Lully Hill

    Hej raringar!
    Tusen tack för alla hälsningar! Jag ser att ni gjort en lista i tråden och jag häpnar för visst har vi fått ett fantastiskt resultat!! Om man tittar på historiken och jämför med andra trådar! Vi är nått helt kalrt på spåret här!! Immunförsvaret är helt klart boven i jättemånga fall, de flesta skulle jag kunna tro, om man inte hittar nått annat så.

    Jag vill nu snabbt passa på och berätta om min behandling så här långt! Alla ni som är på gång lägg detta på minnet för det får ni inte veta av Dr D!!

    Jag hade ett planerat kjesarsnitt, även om lilleman bestämde sig för att komma tidigare så blev det snitt. Pg a att jag medicinerat med Prednisolon var man tvungen att ge mig ett kortison dropp under operationen. Jag vet inte varför och detta har inte Dr D berättat. Jag fick ett dropp med 100 ml under operationen och 2x 100 ml det efterföljande dygnet.

    Detta har gjort att NEDTRAPPNINGEN av kortison helt och hållet är totalförvirrat!! Jag har inte fått någon ordinarie plan från Dr D, (mailat i panik!!) 
    Därför att svensk sjukvård tar hänsyn till den kortision jag fick under operationen, har man i övrigt hänvisat till Dr D. De gav mig nedtrappning motsvarande det jag fick i droppet. Dvs  dagen efter droppet så fick jag 2 x 15 mg kortison (tror jag), sedan 15 mg, sedan 10 mg och sedan ska det vara nog.

    Dr D har nämnt till mig att jag ska äta kortison 6 v efter förlossning så jag vet ännu inte hur jag ska göra. Borde ha slutat nu men förtsätter med 10 mg tills jag hör i från honom. Hur skulle ni ha gjort??!
    Tänk på detta när det blir er tur. Prata med Dr D innan förlossning om att man ger dropp, i alla fall vid kejsarsnitt, men kanske också vid förlossningen. Desssutom ger man mig 6 st fragminsprutor (!st/dag) efter förlossning. Pg av risk för blodpropp pg a ålder. Detta är inget jag pratat med Dr D om heller.

    Dessutom har en stor fråga varit om Lillen behöver kortison, och nedtrappas? Nej har man sagt. Troligen får han i sig lite från mig via mjölken.

    Dessutom har stort fokus varit och är, bebisens blodsocker. Räkna med det tjejer! Tydligen finns en risk att bebisens binjurar inte producerar hormon som det ska så att blodsockret blir lågt. Det ahr varit mycket koll och diskussioner om det på BB. Nu verkar det ok, och jag hoppas att han inte lider av att vi inte nedtrappat kortisonen på honom.

    Ok skrev nu lite snabbt, hoppas detta inte är totalförvirrat!

    Kram 


    Varje litet steg är ett steg framåt
  • Zinfandel

    Jättebra info Lully, tack för att du delade med dig!! Sånt här borde naturligtvis Dr D ha informerat mycket noggrant om. Tror du inte att du kan trappa ner till åtminstone 5 mg nu? Så trappas ni båda ner? Tack för mycket värdefull info, det ska jag fördjupa mig mer i!

    Stor kram {#emotions_dlg.flower} 

  • HollyGolightly
    Hjärtefröjd skrev 2012-07-07 10:05:48 följande:
    Jag fick sjuka blåmärken när jag sprutade med fragmin/clexane förra gången, men då fick jag tipset att vinka sprutan mycket mer, typ 20-30 grader,  från huden istället för 90 grader som jag testade först. På så sätt har jag i princip sluppit alla blåmärken.
    De är inte så farliga faktiskt, jag sprutar 45-90 grader, låååångsamt, och är det väldigt mycket luft i sprutan så sprutar jag ut det först. Och sen drar jag ut nålen låååångsamt också. De första gick jättebra, men nu har jag börjat få tioåringsstora blåmärken så jag antar att det har blivit lite väl många sprutor på sistone. (Byter sida varje dag, men ändå.) Funkar det så kvittar det! =)
  • HollyGolightly
    HollyGolightly skrev 2012-07-08 07:43:26 följande:
    De är inte så farliga faktiskt, jag sprutar 45-90 grader, låååångsamt, och är det väldigt mycket luft i sprutan så sprutar jag ut det först. Och sen drar jag ut nålen låååångsamt också. De första gick jättebra, men nu har jag börjat få tioåringsstora blåmärken så jag antar att det har blivit lite väl många sprutor på sistone. (Byter sida varje dag, men ändå.) Funkar det så kvittar det! =)
    Hahaha. Rättar mig själv - tioÖRINGSstora blåmärken, ingen annat. =)
  • Hjärtefröjd

    Hihi, det var inte så stort... själv hade jag typ 10x5 cm stora blåmärken över hela magen. Såg helt sjukt ut!

  • Poussin

    Lista sen trådstart 17 jan 2012


    Lully Hill: Son född 120702 Poussin: (34 år) Gravid, BF 19/11. 5 IVF, 1 MF i v 8, besökte Aten i januari, immunterapi inför 5:e försöket. Hjärtefröjd (33 år): Gravid. Försökt få barn i närmare sex år. I bagaget finns 6 IVF:er (3 ET + 3 FET med totalt 9 "perfekta" embryon), ett 20-tal inseminationer och 3 tidiga MF)   Lillih: Gravid   Perry6: Gravid   Tjorven: Gravid  TWH: Gravid (innan dr D men med prednisolon för 1a gången efter 6 missfall) Curly: 5 års försök, 2IVF och 6 FET. Inga plus på 4,5 år. Efter immunobehandling 3 plus (första på FET och två naturligt) men tyvärr MF.  Zinfandel (40 år): Aten i januari, immunterapi inför 6:e försöket, första + men MF   Angla (30 år): Aten i juni, immunterapi inför IVF/FET #12, tidigare 7ET/4FET/1MF - tot 19+2 embryon Pechi (33 år): Försökt få barn i 5 år, 3 inseminationer,  5 IVF:er, 1 MF. Besökte Aten i maj.  HollyGolightly (35 år): Försökt få barn 1 4,5 år. 2 ET, 4 FET. Plus på första ET, men MA. Besökte Aten i maj. Snart Lycklig (nyss fyllda 46): 4 Ivf o 1 FET samt 1 insemination i Sverige, 2 Ivf i Danmark, 1 pågående Ivf i Grekland m immunbehandling, ruvar på 3 3-dagars embryo. Positiv till o med igår, mer negativ idag (utan känningar idag, massor igår och ganska mkt i torsdags).  Myran6801Criss00: Cathy: Jam08Cice: Påsklilja: Singhatjejen: Ljusgläntan : Finafina
  • Hjärtefröjd

    Lully, åt du "hög dos" kortison under hela graviditeten? Jag trodde Dr D rekommenderade nedtrappning i vecka 12-14, men det stämmer kanske inte?

    Hur har ni andra gravida i tråden gjort? Äter ni både kortison och sprutar fragmin/clexane under hela graviditeten? 

Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!