• Snart lycklig

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Ja Curly, dt är idag. Tack f tummar o tår, de behövs. 

  • Snart lycklig

    Först vill jag verkligen tacka för alla omtänksamma ord och lyckönskningar!!  Jag börjar med att säga att jag är mycket glad idag. 4 befruktade ägg/embryon har nu flyttat in! Tre var toppenfina 8-celliga och en var 6-cellig. Dr var imponerad! Dessutom var de klara/rena i cellerna och inga fragment, vilket är jättebra. Embryologen hade tittat och sett att de (osäker om alla var dt) var fina inuti o dt är ju viktigt. Till o med en sköterska sa "very good embryos" när hon såg dem på dataskärmen. De var bra förra gången, men ännu bättre denna. Nu blir dt en lång väntan igen. Jag kan ju inte mer än hoppas....... Dt borde väl vara dags att lyckas nu, bästa resultatet hittills om man ser till alla aspekter. Kroppen är också i god form i det som Dr D bedömer. Detta trodde jag verkligen inte efter VUL i torsdags o fredags. Med dessa 4 har nu 19 embryon flyttat in hos mig, så nu får faktiskt högre makter hjälpa mig. Jag ber snällt! Jag tittar på ett litet foto på de fyra  och tänker "Tänk om.....!"

  • Snart lycklig

    Tack Holly! Jag har fått nedskrivet hur jag intar stödmedicinerna, Trombyl/baby aspirin, Utrogestan, Clexane, Prezolon, samt lite extra Levaxin, trots mina extremt bra värden (TSH 0,1). Ska ta ordinarie dos på 75 i två dgr, sedan 100 en dag, sedan åter t 75 i två dgr osv. Han ska följa FBC, progesteron samt HCG. Tog prover idag samt IL. Dr ska ringa mig troligen ikväll. Då får jag veta om jag ska fler prover o ytterligare en IL här ngn gång innan jag åker hem på söndag.

  • Snart lycklig

    Tack för grattis Curly! Dr D talade vid förra försöket om det här med att stoppa in flera. Statistiskt sett så är det ingen fara. Med min statistik på genomförda IVF o FET, då är nog chansen/risken minimal för flerbarnsgraviditet. Jag blir överlycklig f en, men så klart glad om dt skulle bli extra bonus också. Jag är inte ett dugg orolig! (Jag skrattade lite förut och tänkte mig som halva Octomum, el vad hon nu kallas, hon med åttlingarna.)  Undrar om han hade stoppat in alla fem om alla uttagna äggen hade befruktats och fortsatt att dela sig, jag vet faktiskt inte....... Dessutom har jag alltid sagt att om någon ska få tvillingar, så är dt t ex vi som själva är det (som jag), f vi vet hur dt känns att vara tvilling och vet hur de ska behandlas. Det allra viktigaste skulle jag säga är att behandla dem som två egna individer, ej som "tvillingarna". Lära dem att olikheter är bra, den ena är bättre på en sak och den andra på ngt annat. Exakt lika värde oavsett. Lära dem tidigt bli självständiga, inte göra allt tillsammans. Inte se likadana ut mm mm mm. Nu säger jag inte att andra inte skulle bli bra tvillingföräldrar (Holly, jag tror du blir jättebra tvillingmamma), men det finns många som bara tror det är kul att vara tvilling. Det är inte alltid så. Därför är det så viktigt att se dem som två enskilda barn, ej "tvillingarna". Allt jag skriver om är extra känsligt som enäggstvillingar. Även om föräldrar gör allt rätt, så gör inte alltid omgivningen det. Man bedöms och jämförs både här och där. Nu utgår jag från just oss "tvillingarna", så detta behöver inte gälla alla. Bli nu inte rädd Holly och jag hoppas du inte tar detta negativt, för tro inget annat, jag skulle själv bli glad f tvillingar.

  • Snart lycklig

    Jag har nog gått in lite på dt innan, men just nu är dt inte så rolig situation. Om man inte vet resten, så tycker man kanske att jag missunnar min egen tvillingsyster (ja, vi är enäggs), men så är det inte!! Dt finns så mkt bakåt att jag skulle behöva skriva en hel bok..... Vi har just nu ingen kontakt alls. Jag orkar helt enkelt inte. Hon är just nu gravid med sitt fjärde barn. Naturlig väg, vid ett oaktsamt, ja, ett enda tillfälle. Klart jag är avundsjuk, absolut. Jag tog nog tag i ngt som jag borde gjort f länge sedan, vid tillfället jag fick det sagt till mig (f ö kanske 40 min efter jag själv testat neg efter mitt sista försök i Danmark.) jag visste inte då om jag hade möjligheter t fler försök, såsom dessa hos Dr D. Jag går inte djupare in på detta men jag hoppas ni kan läsa bakom raderna och inte se negativt på mig. jag mår mkt bättre och är helt säker på att jag inte fått dessa bra resultat om jag varit sida vid sida. Måste helt enkelt bort fr den negativa energin. Hon tycker säkert att dt är lika skönt. Dt kanske blir bättre i framtiden. Jag vill verkligen säga att jag inte är ngn missunnsam egoist.

  • Snart lycklig

    Zin och Hjärte, jag håller på att skratta ihjäl mig  Ja, ja kollade tavlorna idag igen och visst finns dt ett antal tvilling- och trillingkort där. Jag har nog inte sett några fyrlingar i alla fall. Oohhh, vad skönt att uppriktigt gapskratta!!!! 

  • Snart lycklig

    Ha ha, tänk om något el några av äggen skulle dela sig till enäggs, hur många skulle det då kunna bli.....? Nä, jag återgår nu från drömmarnas land och skulle tacksamt bli överlycklig för ett. 

Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!