• Snart lycklig

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Zwillinge86 skrev 2014-12-18 11:44:44 följande:

    SL: så energikrävande med desa tvära kasst. Förstår din panik där när klumpen kom, och sen visar sig alla tre fortsätta växa!

    Men så härligt att få se hjärtat!!!! Vilken dag är du på? Håller alla tummar och tår att det stabiliserar sig nu och att det värsta ligger bakom dig. Vet du hur Eva jobbar i jul?

    Kramar


    Ja, det var en ren panikkänsla. Livet rann ifrån mig. Nu ha jag fått det tillbaka.

    Ja, fantastisk bonus att få se hjärtat picka, även om vi bara kollade ett embryo. Jag är idag på vecka 7 (6+0). Nytt VUL på måndag på SH, 7 (6+4).

    Nej, jag vet inte hur Eva arbetar i jul. Ring tidsbokningen och fråga, 0920-476784.

    Har dina blödningar avstannat? Usch, mina var verkligen rikliga, nästan som mens.

    Kramar.
  • Snart lycklig

    Ja, drama har det allt varit.

    Mina tankar just nu om trillingar är, att det "finns att ta av" om det nu händer något med ex en av dem. Det var det enda som höll mig upprätt morse. Åtminstone att en är kvar.........

    Sedan, om jag tänker längre, eller som min sambo sa imorse på väg från Eva, tre, det går ju inte! Han säger också hela tiden till mig att inte räkna med mer än en. Antingen som tröst till mig, eller för honom (som antagligen är ännu mera livrädd för tre). ;)

    Jag blir själaglad, bara det åtminstone går bra för en.

    Trillingar, skrämmer mig naturligtvis. Framförallt de ökade riskerna i graviditeten, men mest för att de ska födas för tidigt, med allvarliga komplikationer. Sedan är det ju lite skrämmande med tiden efter förlossning, amning, allt ggr tre liksom. Om allt går bra, vilken gåva efter min fertilitetsresa.

    Efter detta dygns pärs, tänker jag dock inte så långt fram. Först ska blödningen sluta helt, helst också mensvärken om det inte är växtvärk. Sedan att allt är bra vid måndagens VUL.

  • Snart lycklig
    Cathy skrev 2014-12-18 20:18:50 följande:

    Skönt att höra att ni mår lite bättre nu, SL och Zwillinge (Z: hoppas blödningen håller sig borta också!). SL, jag förstår att du har en massa tankar just nu, om hur många det ska bli och hur du klarar av dem (och graviditeten med tre osv) men försök ta en dag i taget. Och nu hoppas till att börja med på ett fint VUL på måndag Stor kram på er båda kämpare!


    MoM11 skrev 2014-12-18 21:00:48 följande:

    Håller tummarna SL!


    che71 skrev 2014-12-19 10:29:05 följande:

    Åh Snart lycklig va läskigt med dina blödningar o klumpen ( får obehagliga flashbacks) men så fantastiskt att alla 3 håller sig kvar o att du fick se hjärtslag. Hoppas så innerligt för dig ska du veta..men kanske bäst att vara beredd på blod igen (fast man aldrig är det ändå. .jag vet)

    ifall 1 inte skulle klara sig. .jag tror på tvillingar!

    Stor kram


    Tack gulliga ni! Ja, det var fasansfullt, usch. Dessbättre har jag endast löpande haft lite mörkbruna flytningar sedan igår morse efter att klumpen kom ut. Idag har det övergått till tunnare och dörmed ljusbrunare flytningar, så hoppas de försvinner helt snart. Jag får nog vara beredd på att detta kan komma igen. Förhoppningsvis kan jag hålla mig lite mera sansad i så fall. Det kan ju gå bra ändå, liksom. :)

    Väntar på nya blodprovssvar idag igen. Var tvungen att lugnt och sansat ta mig till KS för prover imorse. Får se om det blir ytterligare ett IL-dropp i em igen. I så fall det 13:e i denna behandling. Ändå nervöst idag igen att vänta på HCG-svar.......
  • Snart lycklig
    Babywish skrev 2014-12-19 13:33:54 följande:

    Hur långt in i graviditeten brukar man man ta IL och kortison?

    När jag läser runt kommer det väldigt varierande siffror..


    Kortison (Prednisolon) tar man nog hela graviditeten om man följs av Dr D, men IL kan som andra sagt, variera. Jag tog 4 st innan i Sverige innan transfer, 1 i Aten dagen innan transfer och 1 dagen efter transfer. Sedan har det hittills blivit 7 st IL för mig. Alltså, totalt 13 st hittills. Allt beroende på FBC. Jag har dock ett riktigt besvärligt och aggressivt immunförsvar, så jag är nog ensam om att tagit så många. Gissar att jag ska ta 1 på tisdag också efter nya bp, innan helgdagarna. Jag är idag i vecka 7 (6+3).
  • Snart lycklig
    leah2012 skrev 2014-12-19 19:40:04 följande:

    Så härliga nyheter SL! Tre :) och en riktig berg och dalbana du fått va med om! Man prövas...


    Cathy skrev 2014-12-19 20:39:22 följande:

    SL; låter bättre med brunt, inte mer rött iaf. Tog du nytt IL idag?


    Ananda Balaganapati skrev 2014-12-19 20:54:04 följande:

    Snart Lycklig: Men oj vilken thriller... Måste varit en riktig mardröm innan du såg de tre små embryon på skärmen. Hoppas du slipper fler liknande upplevelser och snart kan börja njuta av din graviditet. Håller tummarna fortsatt hårt för att dina små änglar fortsätter växa och frodas ...


    Tack, ja, fy vilken prövning, ja, thriller kanske var det rätta ordet.....

    Det blev ytterligare ett IL i fredags. Det börjar bli riktigt dyrt, 13000,- för droppsättning hittills. Men, det är ju för en god sak och jag känner mig alltid tryggare när D ordinerar dropp, konstigt nog.

    Ngt VUL imorgon. Denna gång på Sophiahemmet. Nervöst. Nya bp på tisdag.

    Kram.
  • Snart lycklig

    Jag känner också med Victoria. De har ju uttalat att de vill ha syskon till Estelle, men lite ödmjukt om de välsignas ytterligare gång/er. Jag tror vi ofrivilligt barnlösa känner direkt med dem vi tror önskar barn. Nu vet vi ju inga fakta här, men, men.......

  • Snart lycklig
    Zwillinge86 skrev 2014-12-19 22:22:58 följande:

    Fick inte tid förrän 14/1. Om jag fick ont (tillräckligt för att jag skulle behöva en värktablett) så skulle jag göra vul via gyn.akuten under julledigheten. Så min tanke var att antingen gå den vägen eller se vad E i Nacka har för tider. Men jag får se... Sambon är tveksam, och sist såg jag ju ett tickande hjärta men fick ändå missfall veckan efter. Så egentlugen skulle det nog inte lugna mig så mycket i slutändan ändå.


    Hoppas du inte heller haft fler blödningar och att allt fortlöper bra!

    Jag gjorde mitt första VUL 5+5 och då syntes hinnsäckarna tydligt och Eva såg att det fanns embryon i varje. Dock inte hjärtljud. 6+0 kollade vi hjärtljud endast på ett embryo, och då syntes det på den plutten. Imorgon 6+4 hoppas vi se hjärtljud på flera. VUL imorgon var ok att boka in via UltraGyn Odenplan, även om jag får göra det på UltraGyn på SH.

    Jag tyckte det först var skönt att se att graviditeten satt rätt och att hinnsäckarna var runda och fina, samt att det fanns embryon i dem alla. Jag blev inte stressad av att det inte syntes hjärtljud 5+5. Dock blev jag ju däremot stressad av att det var tre....... ;)

    Vilken dag är du på imorgon/på tisdag?
  • Snart lycklig
    Anermu skrev 2014-12-19 15:51:04 följande:

    Hejsan ! Förlåt att jag hoppar in här ! Såg bara din uppdatering om trillingar när jag läste detta forumet ! Jag här ej gjort ivf i Aten men däremot i Montenegro ! Av olika anledningar som jag helst inte vill gå in på så har jag fått återfört 3 st 10-celliga embryon för 3 dagar sedan ! Alltså ruvar jag dag 2 idag ! Tänkte fråga dig när du fick symptom och kanske misstänkte flerbörd ? Vad jag har läst/hört att man kan få tidigare symptom eller starkare symptom ? Grattis till er och önskar er all lycka ! Jag hoppas själv på ett plus !


    Grattis till ruvarstatus! Tack för lycka till! :)

    Till att börja med måste jag säga att med så mycket immunbalanserande stödmediciner dämpas symptomen. Fick det bekräftat av Dr D. Mår ju inte ens riktigt illa ännu.

    Kom ihåg att det känns olika för alla kvinnor och olika vid olika graviditeter för samma kvinna. Man behöver inte känna ngt alls och det blir positivt ändå. Mediciner, såsom östrogen och progesteron kan ju ge graviditetskäningar också.

    Men till både första dagarna. Jag antecknade endast:

    Kände redan på kvällen RD 0 ett fladder/surr/brummande i livmodern. Detta kom och gick, kanske en ggr om dagen en kort stund, sedan varannan dag, men känslan var senare mera bakåt inuti, inte framåt i livmodern. Kände öven RD 0 lite lätt illamående/konstig när jag skulle till att sova, men det. Bekymrade dock min läkare, som då var rädd för immunattack. Sedan, kommande dagar, kände jag inte så mkt, ngn gång lätt huvudvärk. Lite varmare, ngn gång kall. Lite svettig på natten. Konstigt, men mitt kiss blev liksom hett ibland, istället för ljummet. Är så fortf ibland. Några nysningar per dag. Började få "ingen smak i munnen". Törstig och extra hungrig av och till. Lättare tryck/mol i livmodern. Dock lite mera konstant hela RD 4, sedan mindre igen. Ngn gång gång lätt illamående, men räckte med att svälja några ggr.

    När jag bestämde mig för att testa även hcg i blodet, redan på RD 6, hade jag på morgonen känt mig skakig, lite svimfärdig och svalt bort en illamåendekänsla. Jag tog bp och redan RD 6 visade det på hcg 133. Min läkare hade sagt att det var för tidigt och att drt antagligen inte skulle visa ngt, så jag behövde inte ta hcg den dagen, men gjorde det på eget bevåg. Dr D sa då att värdet då visade på mer än en. Sedan var det också den forsatta utvecklingen av hcg som gav indikationer på fler än. Dr D hade nästan förväntat sig att jag skulle ringa och säga att det var tre efter mitt första tidiga VUL.

    Nu förbi ju se om det öven fortsätter av vara tre. Det är ganska vanligt att ngt återbildas. Får se imorgon.

    Sammanfattningsvis mår jag fysiskt väldigt bra, inget illamående, har ömma bröst och nu också vårtor, kissar en gång på natten, extra hungrig, törstig, molvärk av och till, numera supertrött på em/kväll, men mitt HB har redan blivit lågt och fått börja med järntabletter. Lite yrslig efter intag av oralt progesteron em och kväll, inte morgon (somnar ofta om då). Vaknar strax efter 4:00 och svårt att somna om då, ligger vaken länge.

    När man vöntar fler än en, är det vanligt att man redan tidigt mår riktigt illa, men det gör inte jag alls. Som sagt, kan bero på mina immunmediciner, eller att jag inte är så känslig för hormoner. Alltid också mått superbra i mina ivf-behandlingar med hormoner.

    Hur känner du nu?

    Vet inte om detta var till ngn hjälp...... Hur som helst, önskar dig nu stort lycka till!

    Lova att återkomma om hur det går!
  • Snart lycklig

    Anermu, naturligtvis jättesvårt stt svara på, men du har ju symptom som kan vara graviditet, men kan också bero på t ex progesteron. Du får nog lite på din egen känsla och intuition.

    Jag fick tillbaka 5-dagars blastocyster och testade positivt via blodprover RD 6, embryonas levnadsdag 11 (alltså 11 dgr efter ÄL/ägguttag). Genom att jag för dagen för blodprovet hade relativt högt hcg-värde, hade det nog synts svagt på hemmatest via urin redan dagen innan, om jag hade testat, vilket jag inte gjorde.

    Blodprover är alltid att föredra för exakt svar. Dock är det inte vanligt att alltid testa positivt så tidigt. Många testar positivt långt senare.

Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!