• Snart lycklig

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Redan47 skrev 2014-07-10 01:41:36 följande:

    Vul Idag 4mm. Skit och botten resultat. Obefintlig slemhinna dag 15. Fan!

    Jag undrar vilken erfarenhet kunskap finns i tråden om klexane, innohep, fragmin - är något att föredra?

    Jag har ju en kunskaps ram i frågan, vill gärna höra fler persoektiv. Blev erbjuden att byta till innohep. Ej diskuterat m kliniken än om just det.


    Så tråkigt! Hur gör ni nu, för att öka på tjockleken? Än finns det ju tid att bygga upp den. När ska du börja med progesteron, måndag kväll?

    Jag antar att du varit till gyn i Nacka. Hon skrev ut Innohep till mig inför förra FET, för det var bättre sa hon. Jag vet inte varför det skulle vara bättre, frågade inte, dum som jag var. Dock skrev hon ut bara styrkan 2500 och D tyckte det var "korkat" för då måste jag ju sticka mig med två sprutor, istället för en. Har läst någonstans att Klexane hjälper till med infästningen och det har jag inte läst om de andra, men har eg ingen aning. Också nyfiken på skillnaderna. Använde hur som helst Klexane 6000.
  • Snart lycklig
    LinneaSvea skrev 2014-07-10 08:28:05 följande:

    Snart Lycklig, När är det dags för dig att åka till Aten igen? Hinner du innan de stänger?? Själv hade jag ägglossning i söndags tyvärr hann vi bara pricka in en gång, då vi bara försöker själva och redan nu känner jag molvärk som jag alltid brukar när det inte har tagit sig. Bara att invänta mensen till nästa helg igen.... Hade hoppats på en fantastisk födelsedagspresent denna gången


    Men molvärk kan också vara bra precis när det ska fästa...... Ge inte upp ännu!

    Jag har transfer nästa fredag. Åker på måndag morgon tidigt som attan.
  • Snart lycklig

    Jag har vid en del av ÄP i Aten och vid mina FET i Aten nedreglerat med Suorefact injektioner. Inga långa nedregleringar, först 0,50 ml och sedan 0,25 ml. En injektion varje morgon. Vid FET slutar man ta injektioner ungefär när man börjar med progesteron. I Sverige vid lins första 4 IVF nedreglerades jag med Suprefact nässpray och det kändes hela tiden så osäkert, blev det rätt dos, för mkt, för lite, rann ngt ur, nös man bort ngt, snöt man bort ngt osv? Gav mig bara osäkerhet.

  • Snart lycklig
    RobSab skrev 2014-07-10 22:35:00 följande:

    SL då kommer vi vara här samtidigt!

    Vi är här till på torsdag nästa vecka. :)

    Jag sitter i hotellsängen nu och ska sova, har äggplock imorgon.

    Så nervös som jag är nu har jag nog aldrig varit, kanske innan det allra första äggplocket men tror inte det. Brukar vara ganska lugn. Det är behandling nummer åtta, andra med immun och första här i Aten. Jag försöker att andas och inte oroa mig men just nu är det svårt. Hela tiden skenar tankarna iväg med ett "tänk om det inte funkar, vad gör ni då?". Helt idiotiskt jag vet.

    Klockan 11.00 grekisk tid imorgon är det iaf äggplock som gäller, Dr D sa att de söver här inför äggplock men jag har bett att inte bli det. Jag hoppas han minns det för jag vill verkligen inte sövas då jag blir så påverkad och mår konstigt i flera dagar efter.

    Är det nån här som har gjort äggplock här utan att sövas? Går det till som hemma i Sverige då med lugnande och den förbannade bedövningen?


    Jag skulle nog rekommendera dig att bli sövd. Det är en mkt lätt sövning och du kan gå hem kort därpå utan problem. Så har det varit för mig i alls fall. Jag har inte sövts om det bara varit en el få äggblåsor. Hur många äggblåsor har du? Har du många, bli sövd. Både vid sövning och utan sövning går du en Vonltaren supp där bak, antingen får du stoppa in den själv eller annars gör de det åt dig. Kram och lycka till! (Jag kan sakna ÄP, tyckte om dem på ngt sätt, mysigt, ha ha, lite konstig har man nog allt blivit......)
  • Snart lycklig
    RobSab skrev 2014-07-11 08:47:38 följande:

    SL åh fy. Mer bedövning än en supp vill jag ha. Då får jag nog sövas. När vi kollade i måndags så var det 21 äggblåsor :)


    Oh vilket fantastiskt antal blåsor! Förstå mig rätt, så avundsjuk på din unga ålder! Det är just det, att man inte får ngn lokalbedövning om man väljer att inte sövas. I ditt fall med så många blåsor, tror jag D inte gör annat än söver dig. Lycka till! (Jag förespråkar inte sövning, bara för att det är fantastiskt....) ????
  • Snart lycklig
    LinneaSvea skrev 2014-07-11 08:06:58 följande:

    Tack snälla Snart Lycklig för lite pepp, det behöver jag verkligen! Jag vet att det kan mola lite. Problemet är att jag alltid får molvärk i två dagar 3-4 dagar efter ÄL och det har aldrig tagit sig de andra gångerna när värken sätter in, därav känner jag mig deppig.

    Vad härligt med Aten nästa vecka!! Hoppas verkligen det lyckas denna gång! Hur många tänker du sätta in?

    Åker du själv eller följer mannen med?

    Lycka till nu, jag håller tummarna stenhårt!!


    Jag förstår, man känner sin kropp, men ibland kan den överraska.

    Jag har ju bara två blasto i frysen, så klarar de upptiningen, så återför jag ju båda så klart. Det blir nervöst!!!! Ja, min sambo kommer några dgr efter mig, vi stannar några dgr efter transfer och åker hem tillsammans. Tack för dina tummar, de behövs än mera denna gång. Kram.
  • Snart lycklig
    LinneaSvea skrev 2014-07-11 08:08:50 följande:

    Hej igen,

    Nu har jag en fråga angående melatonin, är det något ni äter för att förbättra äggkvaliteten?

    En kompis köpte till mig i spanien precis som jag tänkte börja ta typ i kväll men de var på 1 mg, vad är den rekommenderade dosen? Någon som vet? är det 3 eller 5 mg??

    Tacksam för svar och tips!


    3 mg ska det vara per dag, tas på kvällen ca 1 h innan sovdags. Jag har ätit det en längre tid, men slutat inför FET. Melatonin kan ju påverka immunbalansen men är bra för äggkvaliteten. Man får göra ett val, pest em kolera liksom.
  • Snart lycklig
    RobSab skrev 2014-07-11 10:20:26 följande:

    SL ja det var riktigt bra faktiskt! Jag brukar dock ha väldigt många blåsir men sen brukar det vara max 10 ägg & ca 2-3 st som blir befruktade. Två gånger har ägg befruktats med två spetmier och behövt kastas. Känns surt.

    Nu väntar vi på att få komma in. Dr D var nyss och hälsade oss välkomna, min sambo är supernervös men blev alldeles lugn när Dr D kom. Han tycker att "han känns så lugn och som att han vet allt". :)

    Nu är det min tur, dags att köra så det ryker!


    Spännande! Har du kört med låg dos? Korta el långa? Ja, D är fantastisk (när han inte är stressad). Han är så lugnande och varm. Human och personlig, men ändå proffsig. Nu sussar du nog sött! ;)
  • Snart lycklig
    RobSab skrev 2014-07-11 11:30:26 följande:

    Nu är jag vaken igen. De blev förvånafe över hur snabbt jag slocknade men det var tydligen ett gott tecken. :)

    Som mest har jag fått ut 10 ägg & det var nåt år sen.

    Idag fick jag ut 15!!!

    Dr D var förvånad att det var så många, det hade han inte trott efter mina tidigare rsultat samt mitt senaste VUL.

    Vi ska prata om hur vi ska gå till väga sen för han sa att han måste tänka om då resultaten var så bra. Jag är superemotionell och bara gråter just nu. Haha


    Grattis till fantastiskt resultat. Blir det odling till blasto nu? Det är väl det D ska fundera på. Hoppas på fin befruktning.
Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!