• TWH

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Ljusgläntan skrev 2012-08-17 20:30:25 följande:
    Hon sa att hon var för dåligt insatt av il men visste att den kan ge biverkningar och allergiska reaktioner som all annan medicin. Hon sa att för höga doser prednisolon kunde ge psykoser eller vad hon prata om. Ärligt talat har jag ingen lust att prata med henne igen. Kändes inte som de gav nåt.

    Förstår dig verkligen!! Hon verkar ju lite dåligt påläst, har svårt att tro att Sveriges mest erkända fert.läkare skriver ut prednisolon om dessa biverkningar fanns. Fass säger inget sådant heller... Jaja, det är bara att kämpa vidare - har du fått dina provsvar? Dvs har du fått ngn diagnos av dr d?
  • TWH
    Ljusgläntan skrev 2012-08-17 21:11:34 följande:
    Nej har du fått din diagnos??

    Japp, eller diagnos vet jag inte. Mina nk celler cd56 låg på 21.5 när provet togs och normalt referensvärde är 2-12 så mina ligger högt. Cd3 låg lite under refvärdet. Jag har själv läst på vad detta betyder i Alan Beers bok så jag förstår innebörden. Dr D sa att han inte hade tid att förklara men att immunproblemen nu är konstaterade. Tecken på höga cd56, enligt boken, är exempelivis feber vid implantation (feber som märks) - och det har jag haft varje grav, spontanabort efter att hjärtat börjat slå och lite annat. Intressant är att jag misstänker att jag är gravid nu (kan ju såklart vara inbillning) pga dragningar i livmodern som jag brukar få - men ingen febertopp denna gång och jag tog ju il i måndags.
  • TWH
    Påskliljan skrev 2012-08-17 21:47:42 följande:
    TWH: Jag vill gärna ha hänvisningarna till de studien som du skrev om. (Jag tillhör också dem med flera misslyckade IVFer) Själv så har jag ännu inte fått reda på provsvaren från Dr D. Jag har i.o.f.s. inte haft någon brådska själv eftersom jag är mitt uppe i en utlandsflytt. Är det någon som fått svar av honom nyligen eller har han semester hela augusti? Vill inte skicka onödiga mail under hans semester, men börjar bli lite nyfiken på resultaten.

    Påskliljan: jag lovar att återkomma med referenserna, själv har jag bara tittat på upprepade missfall men min väninna har ju själv flera misslyckade ivfer. Tror dr D har semester till den 23 aug om jag inte minns fel. Hur många ivfer har du gjort? Har du fått mf eller inget plus? Kram
  • TWH
    Påskliljan skrev 2012-08-17 21:47:42 följande:
    TWH: Jag vill gärna ha hänvisningarna till de studien som du skrev om. (Jag tillhör också dem med flera misslyckade IVFer) Själv så har jag ännu inte fått reda på provsvaren från Dr D. Jag har i.o.f.s. inte haft någon brådska själv eftersom jag är mitt uppe i en utlandsflytt. Är det någon som fått svar av honom nyligen eller har han semester hela augusti? Vill inte skicka onödiga mail under hans semester, men börjar bli lite nyfiken på resultaten.

    Här är smakprov, dock inte från pubmed (har dålig koll på det men min vän är bevandrad) www.globalpharmasectornews.com/2011/01/enhance-ivf-success-rate-and-reduce-miscarriage-by-intralipid-treatment/ www.carefertility.com/ivf/viewtopic.php www.intralipids.co.uk/ cnyfertility.com/2009/09/03/intralipids-infertility-and-your-immune-system/ suite101.com/article/immune-therapy---ivig-vs-intralipids-a217796 Läs o avgör själv trovärdigheten, jag är övertygad själv😊
  • TWH
    Påskliljan skrev 2012-08-18 12:00:29 följande:
    Tack TWH! Jag har gjort 5 färska IVFer och ett frysförsök, med totalt 7 embryon. Inget av försöken har gett något plus. Men mellan fjärde och femte försöket fick jag svåra smärtor och en blödning omkring ÄL, efter besök hos gynakuten fick jag veta att jag var gravid, men att det var ett misstänkt utmkveds. Jag fick komma tillbaka två dagar senare för att kolla HCG igen och då hade det sjunkit från 43 till 19, så de behövde inte operera. De kunde därmed inte säkerställa att det varit ett utomkveds, men det var ett missfall. Jag hade då blivit spontant gravid, men hade haft mens som vanligt och visste inte om att jag var gravid. Det är det enda plus jag någonsin haft. Verkligen inte det sättet jag hade sett fram emot mitt första plus, men samtidigt blev jag lite glad att jag faktiskt lyckats bli gravid en gång.

    Att du blev gravid där är ju jättepositivt, jag hoppas verkligen dr kan hjälpa dig nu. Jag återkommer när jag har studierna, min vännina är bortrest just nu.
  • TWH
    Ljusgläntan skrev 2012-08-18 12:19:20 följande:
    Ja så sa han till mig med, att det var svårt att förklara men att han ser immunproblem. Kan du se i Beer boken vad det innebär att ha för högt på CD19??

    Jag har kollat i boken och höga cd19 är relaterat till autoimmunitet, ofta har man då höga antiphospholid antibodies, jag citerar "elevated cd19 cells correlate with high levels of antiphospholid antibodies....and are involved in altering the immune profile of women who experience recurrent miscarriage" det kan också vara antikroppar mot sperman står det på ett annat ställe. "cd19/5 cells produce antibodies o hormones and neurotransmitters. Hormones that can be affected by the activity of these antibodies include serotonin, estrogen, progesterone growth and thyroid hormones. Patients whose cd19 exceeds the normal range often stimulate poorly with gonadotropins (??). In addition they may have immunological symptoms as joint pains, finger stifness, headache, lethargy, malaise, fever depressions and occasional bouts of hives. These cells are often elevated in women with autoimmune disorders and in those who reject a bone marrow transplant from a compatible donor. They are also associated with embryonic damage or loss. Oavsett vad av detta så finns det behandling. Hoppas du fick lite mer fakta😊
  • TWH

    Det var så lite😊 Nej, behandlingen är baby aspirin, pred, fragmin, progesteron och il. Den dr D ordinerar oss.

  • TWH

    Hej


    TantForm skrev 2012-08-20 21:13:16 följande:
    Första gången gjordes det, inga fel hittades. Andra gången skulle det gjorts men Danderyd glömde bort att skicka. Tredje gången hade fostret krympt så mycket att jag bedömdes kunna göra en skrapning, och efter blodbadet andra gången valde jag skrapning trots att man då inte kunde göra PAD. Den här gången ska obduktion göras. Svar om 6-8 veckor, misstänker dock att jag får samma svar som första gången...

    Kära TantForm, Jag beklagar så oerhört det ni går/har gått igenom. Jag har läst en del om sena/tidiga missfall då jag har gått igenom 9 tidiga. En sak som är säker - har man immunproblematik så behöver behandlingen fortsätta rakt igenom hela graviditeten. De, immunproblematik, är högriskgraviditeter. Jag har aldrig haft ett enda problem, medicinskt eller fysiskt, men har nu till slut (efter de bästa utredningar Sverige kan erbjuda där inget fel hittas) fått ett immunproblem konstaterat. Jag kommer aldrig kunna fullfölja en graviditet utan behandling hela vägen igenom. Jag har nk celler som ligger högt. Svaret från blodsvaren från USA kom som en chock och som en lättnad. ÄNTLIGEN förstår jag och vi varför detta har hänt. I behandlingen frangår tydligt att tex födelse ska ske så tidigt det bara går pga hög risk i sen graviditet, att immunattackerna inte upphör senare i graviditeten och behandlingen ska fortgå. Det finns massor att läsa om detta, i Alan Beers bok Is your body baby friendly, samt i studier från en svensk läkare, Leif Mattiesen. Jag lider med dig men hoppas att du kan finna en väg ut och söka hjälp i Aten hos dr D eller hos dr G i London. Kram
  • TWH

    Och en sak till - Lex Maria anmäl Danderyd. Om du orkar. Det är inte ok och måste få en konsekvens.

  • TWH
    AaFT skrev 2012-08-21 13:28:01 följande:
    Jaha... kanske dax för mig att joina...? är mest en läsare egentligen... för jag avskyr att skriva å är inte bra på att uttrycka mig... å speciellt inte på engelska... :O men det är tufft att läsa alla 3412 svar i denna tråd och veta vilken av alla trådar på FL man ska följa... men jag behöver puschning i rätt riktning... då jag har funderingar på att kontakta Athen... det är väl dags nu när åldern ger mig panik... och alla läkare ger mig olika besked då de vägrar att lyssna... Har genomgått ett antal pergotime behandlingar, inseminationer, IVFer, FET... tappat räkningen på alla ägg, tester, överstimmulationer, misslyckanden mm. Vägrar å ge upp... men vet inte hur länge jag orkar med motgångar... Av nån underlig anledning hamnade jag i lördags in på det här med aggressiv immunitet... då jag var deppig (vilket jag är ett antal gånger per dag)... å kände mig lite hemma...? Å idag fick jag tips av Hjärtefröjd på denna tråd, TACK! :) Men hur orka ta tag i det... visst jag orkar men kanske inte kan förklara mig i ett mail... tex. mail till Athen... Var ska jag börja? vad ska man skriva...? (kan/minns knappt redogöra för det på svenska...) hur få sambon att hänga på å tro på det...? hur ha råd...? veta var man ska ta tester, få remisser å recept om det behövs...? Har ingen bra kontakt med min distansläkare (har blivit slussad runt bland många läkare å kliniker innan jag hitta honom, samt IVF kliniken vi går hos)... å då den privata IVF kliniken tror jag inte ställer sig positivt till detta...? (de, som själva läser här å tycker att jag ska ta FL med en nypa salt, å inte tro på allt?) ska man berätta för dem om Athen å funderingar på att få utredning där gällande immunförsvaret... Bryr de sig? Ska jag beställa boken av Beer, trots att jag kanske inte fattar nåt? Hur ska jag skriva ett mail på engelska å vad ska jag skriva om... ? Ni här verkar så starka å kunniga... så jag blir yr av allt... vill ni hjälpa en vilsen å panikig själ på rätt köl... ? Ni får gärna Inboxa... Tack på förhand!

    Hej, jag förstår att det känns som ett stort oöverstigligt projekt men det är inte så farligt som det låter. Om du skulle vilja prata med någon som besökt Aten så får du gärna prata med mig, inboxa mig i sådana fall så kan vi höras på telefon så kan jag nog svara på dina frågor. Det är viktigt att hjälpas åt!
Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!