• HollyGolightly

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Angla skrev 2012-07-15 10:13:25 följande:
    Fast om hon lägger in proverna så behöver hon sen bara printa ut bladet. Du går till labb och de printar ut etiketterna. Sen tar du med bladet och etiketterna till bästa ställe och tar blodet där. Det analyseras på närmsta labb men svaret komemr till din SSK.
    Oj, vad jag inte hänger med, haha. Det jag egentligen menar är att jag bara tar IL på VC, sen tar jag blodproverna på ett annat ställe (samma ställe som inte kunde hjälpa Hjärte för att det inte fanns någon läkare där i fredags). Så jag är osäker på om jag kan få hjälp på något av ställena eftersom jag inte har någon remiss för blodprover alls. Hmm, blir spännande att se om jag lyckas lösa det!
  • HollyGolightly
    CurlyRed skrev 2012-07-15 10:16:39 följande:
    Angla - jag hade ju helt missat att du har plussat😊! Stort stort grattis!! Ja jag vet väntan är olidlig... Man pratar ju mest om de två-tre veckorna man ruvar, men jag tyckte väntan till det VUL då man kan se hjärtat var mycket längre och nervigare. Har ju tyvärr gjort det 3 gånger (2 g m hjärta och 1g utan hjärtslag). Mitt enda tips är att ta dagarna med ro och aktivera dig och tänk på annat. Unna dig och din man att göra roliga saker, så går tiden lite fortare. Kram och lycka till❤! EGO - sista semesterdan, nu blir det jobb i 2v och sen semester igen. Väntar på mens och sen dag21 blir det Synarela spray för 3e IVF. Så Zin vi kanske följs åt ganska exakt i tid😉? ÄP ca v36.
    Åh Curly, vad härligt att göra att du är på gång igen! Har tänkt så mycket på dig, efter allt strul i våras. Den här gången ska det lyckas!
  • HollyGolightly
    CurlyRed skrev 2012-07-15 10:58:27 följande:
    Holly - tack rara du❤!!! Hoppas innerligt att du har rätt. Den här gången passar det eg inte jobbmässigt om det blir plus (byter tjänst i höst) men kanske just därför att det går vägen😃. Har så många år försökt puzzla ihop så IVF och ev grav ska passa in i jobbet, men nu har vi släppt allt och det får gå som det går... Om någon chef skulle ta illa vid sig så får vi väl berätta att vi försökt få barn i 5 år... Gissar att ingen kan säga nåt då om dålig tajming😉
    Nej herregud, jag har också släppt allt vad "planering" heter. Efter 4,5 års försök blir jag bara glad om det blir någon unge överhuvudtaget, tajmingen kan verkligen kvitta. Livet kan ju inte riktigt schemaläggas. Flört

    Ska hålla alla tummar jag har för er, det är ju i alla fall superpositivt att du bevisat kan bli gravid! 
  • HollyGolightly
    Hjärtefröjd skrev 2012-07-15 11:06:37 följande:
    Holly, jag tror Angla skrev att hon är tillbaka den 20 eller om det var den 23 juli.
    Ajdå, då kan jag nog inte räkna med hjälp från henne. Jakten fortsätter på blodprovsremisser! 
  • HollyGolightly

    Nån som fått högre puls av behandlingen och/eller graviditet förresten? Tycker jag är så mycket mer medveten om mina hjärtslag nu, det känns som att hjärtat nästan sitter i halsen. Testade att mäta pulsen med en app, och jag brukar ligga precis i mitten av normalspannet (enligt den), dvs kring 75. Nu ligger jag på 85-90 trots att jag sitter still. Lite obehagligt, det känns som att kroppen jobbar hårt fast den inte gör det. 

     

  • HollyGolightly
    TWH skrev 2012-07-15 13:14:51 följande:
    Hej! Anette är på semester till den 23 juli, tyvärr, hade själv velat träffa henne för att diskutera situationen just nu. Vi ska till sös imorn bitti och förtroendet för sös är i vår värld ytterst lågt då de har slarvat bort remisser (bl a till Anette så vi fick vänta flera månader), tappat bort provsvar som de sedan hittade i en läkares skrivbordslåda när de städade (!!!!!), har gett mig besked per telefon att de har hittat avvikelser i min livmoder trots att så inte var fallet - de hade tytt journalen fel, planerat in hystereskopi för nära senaste graviditet trots att det var medvetna om graviditeten som hade avslutats, vi tog ledigt från jobbet i onödan och fick ligga utan mat i väntan på operation till kl 16 då den avblåstes etc. Vi har fått en skriflig ursäkt hemskickad av sös överläkare, det var ju trevligt men det hjälper ju tyvärr ingen att få bättre vård. När allt detta är över ska jag göra en anmälan på alla de brister som har varit - detta för att förbättra för framtida stackare som ska behöva gå igenom detta. Kram till er alla.
    Men fy, vilket elände. Allt kring barnlöshet är ju jobbigt nog, man ska inte behöva kämpa mot slarv och felbehandlingar också. Lider med er! 
    Hoppas mötet i morgon blir bra trots allt!
  • HollyGolightly
    TWH skrev 2012-07-16 16:10:33 följande:
    Tack Germany! Det kanske kommer att lösa sig, vi träffade en mkt trevlig läkare idag på sös, men tar gärna emot tipset om detta går åt fanders. Oj vilken upp och ned resa vi är med om för tillfället. Ni kanske kommer ihåg att vår hinnsäck var för liten men embryot normalt för tiden, en vecka sedan. Jag fick då il och dr D ville se en utveckling på 2 dgr men när vi kom tillbaka till honom i torsdags så hade inte hinnsäcken växt, inte embryot heller, vi tog hcg igen och det hade sjunkit på 2 dgr, från 4333 till 4100 - detta fick vi reda på per telefon på flygplatsen och dr sa att vi skulle sluta m all medicinering omedelbart förutom pred som skulle fasas ut. Han sa att jag förmodligen kommer börja blöda ganska snart därefter. Ett fallande hcg är ju den högsta indikatorn på ett kommande missfall. Jag satt i fredags o ringde runt till kliniker o sjukhus för att boka en skrapning där de kunde kromosomanalysera embryot, detta var inte lätt kan jag lova. Till slut fick vi tjata oss till att få träffa en läkare på sös, de enda som har öppet i stort sett, där vi var idag. Hon kollade med vul och konstaterar att embryot är någon aning för litet för 7+0 där vi borde vara men att allt ser normalt ut, hon sa att hinnsäcken är ointressant så länge embryot är ok. Hos dr D i torsdags var embryot 3,2 mm och idag 7-8 mm, dvs det har dubblats på längden på 4 dgr. Hcg tog vi också och det är 4530 idag!!! Hade hon enbart kollat vul hade hon sagt att detta är en normal graviditet säger hon men med tanke på hcg så ska vi tillbaka på ons för ny kontroll. Är inte detta jättekonstigt! Jag har läst överallt, och jag lovar att jag har sökt mkt, att ett fallande hcg inte kan börja stiga igen. Förmodligen kommer detta sluta i ett missfall pga låg hcg men ändå. Visst är det skumt😨
    Oj, vilken berg- och dalbana ni är med om! Håller alla tummar jag har att onsdagskontrollen blir ett kvitto på att allt faktiskt ordnar sig, men oj så märkligt det låter! Å andra sidan finns det ju kvinnor som föder barn utan att ens veta om att de är gravida, så det är klart att märkliga saker kan hända. Tungan ute{#emotions_dlg.flower}  Håller som sagt tummarna för er!
  • HollyGolightly
    Zinfandel skrev 2012-07-16 16:20:46 följande:
    Hihi Holly, där skrev vi nästan samma Flört
    Haha, jag såg det! Två själar, en berg och dalbanetanke! Flört
Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!