• HollyGolightly

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Zinfandel skrev 2012-07-13 18:46:54 följande:
    Holly: har du svårt att få tid för IL, särskilt nu under semestrarna? I så fall hade jag garderat mig med en tid i mitten av semestern, så att det finns en tid bokad om i fall att. När ska du lämna FBC nästa gång, tisdag eller bara hcg då?
    Nejdå, tider är inga problem, min sköterska är tillbaka från semestern nästa vecka. Och om bara Dr D säger "ta ett IL var tredje vecka" så löser det sig.

    Men vi ska vara på Gotland hela semestern där jag inte har en enda kontakt inom sjukvården, så min rädsla är att han ska vilja ha blodprov superofta, och sen ordinera dropp så fort han får resultatet. Jag kan ju flyga hem över dan och fixa ett dropp även om det blir kostsamt, men jag kan ju inte gärna hålla på och flyga till Sthlm, ta ett blodprov, flyga tillbaka, få resultatet, flyga till Sthlm för ett panikdropp osv. Det känns överhuvudtaget så där att flyga mycket, så jag hoppas, hoppas att blodprovet på tisdag (HCG + FBC) ska se så bra ut att han kanske bara ber mig boka in en eller två IL under semesterveckorna... I värsta fall får vi väl skippa delar av semestern och komma hem i förtid antar jag.
  • HollyGolightly
    Angla skrev 2012-07-13 18:54:32 följande:
    Holly vad skönt att han var nöjd. Ett sånt mail längtar jag efter!!! Jag börjar bli toknetvös inför måndag.
    Vad händer på måndag, är det FBC + HCG då? Har du plussat nu förresten, eller ska du testa i morgon? Håller tummarna att allt går bra!
  • HollyGolightly
    Angla skrev 2012-07-13 23:04:35 följande:
    Holly, vi har testdag imrogon men jag tyckte inte vi behöver testa iom alla hcg prov men älsklingen vill gärna och ja varför inte? På måndag är det FBC och HCG igen ... fick välja på måndag elelr onsdag så då borde det ju vara lite lungt även om jag inte alls får så fina ord so mdu i mailen *avis*

    Jag har också en tid innan IVF lagt om kosten till sk IFD-kost. Inget fläsk, undvika komjölk och inge gluten. Samt dra ned på mat med hög inflamatoriskfaktor och lägga till sånt som dämpar. Och nu efter Aten äve nhelt utan choklad vilket är en stor sorg!

    Läste ikapp i min gammla dagbok ...Förra gången jag blev gravid så kände jag det också på dag 2-3. Dag 6 började min kropp slå bakut. Då förstod jag inte varför men nu kan jag se varför. Lederna började knäppa, ryggen gick inte tat böja och magen gjorde uppror. På testdag 17+2 så hade jag ett hcg runt 300 om jag minns rätt. Då åt jag Femanest trots detta började jag sen blöda på dag 25 dvs 5+4 endast 6 dagar efter gravtest. Blödde i två veckor och inget syntes på VUL annat än skuggan av implantationen typ.      

    Efter MF hittades TPO-antikroppar hos mig ...

     
    Klart du ska testa, det är ju härligt att se ett plus! =)
  • HollyGolightly

    Födda:


    Lully Hill: Son född 120702

    Gravida på naturlig väg:


    Hjärtefröjd (33 år): Gravid. Försökt få barn i närmare sex år. I bagaget finns 6 IVF:er (3 ET + 3 FET med totalt 9 "perfekta" embryon), ett 20-tal inseminationer och 3 tidiga MF)   Lillih: Gravid   Perry6: Gravid   Tjorven: Gravid  TWH: Gravid (innan dr D men med prednisolon för 1a gången efter 6 missfall)

    Gravida genom IVF/FET:


    Poussin: Gravid  HollyGolightly (35 år): Försökt få barn i 4,5 år. 2 ET, 4 FET. Plus på första ET, men MA. Besökte Aten i maj. FET 27/6 med 2 st 2-dagars. Gravid.

    Försöker på egen hand/alternativt i vänteläge:


    Curly: 5 års försök, 2IVF och 6 FET. Inga plus på 4,5 år. Efter immunobehandling 3 plus (första på FET och två naturligt) men tyvärr MF.  Zinfandel (40 år): Aten i januari, immunterapi inför 6:e försöket, första + men MF   Pechi (33 år): Försökt få barn i 5 år, 3 inseminationer,  5 IVF:er, 1 MF. Besökte Aten i maj.  Påskliljan: (31år) 4,5 års försök, 5 IVF, 1 FET, ett plus som slutade i missfall och misstänkt utomkvedshavandeskap innan jag ens visste om att jag var gravid, besöker Aten i juli Jam08: 31 år, 7 IVF, 2 FET, manlig faktor, immunbehandling Aten, planerad IVF augusti 12. Myran6801Criss00: Cathy: Cice: Påsklilja: Singhatjejen: (42 år) Har ett barn genom IVF sedan tidigare. Syskonförsök 3 IVF, 3 FET utan att lyckas. Får bra med ägg, Dr D tror min son kom till för att jag fick en stor infektion i kroppen under den IVF:n och att embryot smet förbi mitt immunförsvar. Står i valet och kvalet över att använda mina frysta blastocyster med immunbehandling eller en ny IVF hos Dr D... Äter Fertile XX tills vidare. Ljusgläntan : Finafina:  

    Pågående IVF/"ruvare":


    Snart Lycklig (nyss fyllda 46): 4 IVF och 1 FET samt 1 insemination i Sverige, 2 IVF i Danmark, 1 pågående IVF i Grekland m immunbehandling, ruvar på 3 3-dagars embryon. Totalt 15 "perfekta" embryon. Aldrig sett ett plus. Första besök i Aten i maj -12. Angla (30 år): Aten i juni, immunterapi vidIVF/FET #12, tidigare 7ET/4FET/1MF - tot 19+2 embryon - ET 30/6 med 2st 2 dagars.
  • HollyGolightly
    Zinfandel skrev 2012-07-14 16:24:42 följande:
    Som ni kanske vet så har jag också ruvat nu Skäms men det gick tyvärr inte vägen, IL biter helt enkelt inte på mig. Jag är dock glad över att det bara gäller mig än så länge här inne, vilket fantastiskt resultat vi har Solig
    Åh, vad oerhört tråkigt Zin! Gråter Med tanke på hur hjälpsam och kunnig du är på detta så borde du verkligen belönas med ett plus! Men som sagt, det kan ju vara fel embryo också. Eller vad säger Dr D, säger han att behandlingen inte biter på dig eller ser han att den hjälper fast bara inte tillräckligt?

    Stor kram till dig i alla fall! 
  • HollyGolightly

    Jam08: Jag kände likadant när jag fick mina testresultat, han sa att allt såg fint ut osv och jag kände mig besviken eftersom jag tolkade det som att immunförsvaret inte heller var problemet (är oförklarligt barnlös och ville så gärna hitta felet). Men så här i efterhand har jag insett att eftersom jag tog testerna när jag inte hade något embryo implanterat så är det ju ganska logiskt att immunförsvaret inte var triggat, det hade ju inte fått något att reagera på än! 

    Så nu när jag är gravid och vissa värden ökat lite (men inte mycket, Dr D kallar det en svag reaktion vilket antagligen beror på att jag ju äter mediciner och får dropp för att bromsa reaktionen) så är det ju tydligt att det finns en immunproblematik även om den inte är så kraftig att den ger utslag även när jag inte är gravid.

    Nu kanske jag är ute och cyklar (i så fall får du gärna rätta mig Zin!), men så tolkade i alla fall jag mina "bra" värden från USA-testerna. Så ge behandlingen en chans!

  • HollyGolightly
    Angla skrev 2012-07-15 08:39:59 följande:
    Känner mig som mest hysterisk i tråden - men det skiter jag i. Hur överlever ni väntan? Jag går under inför varje blodprov och vul vågar jag inte ens tänka på. Är det verkligen mer troligt att detta går bra än inte trots tidigare misslyckade IVF, tidigare MF, lågt amh, immunproblem, sköldkörtelproblem ...
    Försök njut lite! Jag är också nervös, framför allt för VUL eftersom det var där jag fick säga tack och hej förra gången jag var gravid. Men jag lutar mig mot att det faktiskt är så mycket som är annorlunda den här gången – jag tar ju mediciner, jag vet att än så länge stiger HCG som det ska, jag känner mig gravid (brösten är fortfarande ömma, jag undrar hur länge de kommer att vara det?) osv. 

    Och så tänker jag att jag inte kan göra mer än så här, det är bara att ta en dag i taget nu. Så länge inte kroppen reagerar på något konstigt vis så att det känns "fel" så har jag bestämt mig för att bara njuta fram till varje nytt test. 

    Min främsta ångest handlar just nu om hur behandlingsplanen ska se ut under min semester, och det känns ju lite som ett lyxproblem i sammanhanget (även om jag på riktigt oroar mig för hur jag ska få ihop det...)
  • HollyGolightly
    Angla skrev 2012-07-15 09:25:23 följande:
    Ja, eller åtminstonde försöka sluta utgå ifrån mardrömen. Mitt missfall startade blödningen på dag 27+2 förra gången men antagligen avstannade graviditeten långt innan det för redan efter tre dagar visade hemmatesten svagare på dag 21+2. Så är det inte nu.

    Den gången visste jag hela tiden att det var fel. Nu känner jag innerst inne att det kan vara rätt. Och om jag verkligen känner efter så känner jag mig kymig. Oerhört lätt illamående. Närvaro i livmodern och korsryggen. Små ilningar i brösten. Man allt är så lite och så lätt at tdet lika gärna kan vara inbillning. Fryser men det tror jag beror på TSH på 0,69.

    Jag har lyckats lösa läkemedel för någon vecka till, vilket känns jätte skönt. Fick även mer progesteron utskrivet. Hur länge tar ni andra det? Jag hoppas få blodprovsremisser utskriva av min VC för några veckor. Då kan jag ta med dem på vår semester och ta prover där vi skall vara. Det måste väl fungera? Alt söka akut?    
    Jag tar inget progesteron än, jag köpte några förpackningar i Grekland men än så länge har inte Dr D ordinerat dem. Tar med dem på semestern i fall han skulle ändra sig.

    Bra idé med remissen! Mitt problem är att det är en distrikssköterska på VC och inte en läkare som har hand om mig, så jag är osäker på om jag kan få en remiss via henne. Har en vecka på mig att försöka lösa det, puh ...
Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!