• Poussin

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Hej!
    Tänkte starta en tråd för alla oss som redan gjort eller är på gång med immunologisk utredning hos Dr D i Aten. Här kan vi dela info och kunskap samt stötta varandra på vägen mot plus och sedan vidare genom graviditeten!

    Jag har 4 misslyckade IVF:er bakom mig, ett AMH på 0,4 samt flera autoimmuna åkommor vilket gjorde att vi fattade beslutet att söka hjälp hos Dr D. Vi har bestämt att göra max 2 IVF försök till innan vi går över till ÄD i höst, men hoppas så klart att nästa försök kommer att bli en bebis.

    Jag kom hem från Aten och ett bra möte med Dr D igår. Nu väntar vi på provsvar från Chicago som bör dyka upp om en vecka, mycket spännande!

    Välkomna! {#emotions_dlg.flower}

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-09-08 06:50
    Lite samlad info:

    Kontaktuppgifter:
    Dr Dimitri Papanikolaou
    lifeclinic@googlemail.com
    www.lifeclinic.gr

    Adress till kliniken:
    Genesis Hospital
    Papanikolai St 14-16
    HALANDRI (Gefyra Halandrioy)

    Hotellförslag Aten:
    www.athens-hotels-guide.com/
    www.athensdiamondhotel.com/
    www.booking.com/hotel/gr/olympic-halandri.en.... (gångavstånd till Life Clinic)

    Vad kostar det?
    Provtagningar, möte med läkaren, telefonkonsultation osv kostar ca 20 000-25 000 SEK. Klinikerna har oftast ingen väntetid.

    Hur går det till i Aten?:
    Se till att ha 2 nätter på plats, eftersom det ofta föreligger risk för förseningar, oförutsedda händelser som stängda apotek, långa transportsträckor osv. Kolla helgdagar i förväg!

    Ni blir alltid inbokade en måndag eller tisdag för att blodet ska hinna fram till Chicago före helgen, avsätt därför 2-3 timmar för provtagning, ultraljud & samtal. Läkaren kommer att ta 6-7 rör med blod som snarast skickas till labbet i USA. Under samtalet med läkaren bedöms möjligheterna och ni har en god chans att ställa alla frågor. Ev får ni en infusion Intralipider (IL) i Aten. Köp med er Prezolon, Filicine (Folacin), Clexane & IL med er hem i massor eftersom det är billigt i Aten och svårt att få utskrivet i Sverige. Det har små lager på apoteken så ni kommer att behöva gå till flera olika, å andra sidan finns det apotek i varje hörna.

    Ca 1-2 veckor efter provtagningen erhåller ni era provsvar. Någon dag senare har ni telefonkonsultation med er läkare där ni går igenom provsvaren och åtgärd. Läkaren skickar sedan en behandlingsplan beroende på vilka problem som eventuellt uppdagats.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-09-08 08:27
    Boktips:
    ?Is Your Body Baby-Friendly?? av Dr. Alan E. Beer

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-11-06 19:55
    Zinfandels fantastiska hemsida: www.fertilitetsguiden.com/index.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2013-03-01 07:45
    Info om bl a Hotel Dorian Inn finns i inläggen #7379 & 7380

  • Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!
  • Jam08

    Oj det händer spännande saker här, om tre veckor är jag också i Aten..

    Snart lycligt, wow, intressant, hoppas hoppas det kan gå vägen nu!!

    Ang andra symptom på immunologi har jag allergiska problem ibland, lite dålig hy men annars inget konstigt, ska bli vld intressant att höra vad han säger!

    Ang prover som inte kommit fram så är det ju självklart att man inte ska beh betala dubbelt för det! Det måste ju finnas ngn
    rimlighet..

    Blev er mens försenad av fertile xx? Min kom en vecka senare än normalt!! Har aldrig hänt, dr D menade att det kunde vara ett tecken på att äggstockarnas funktion var på bättringsväg, men det fattar jag faktiskt inte, att 35 dg cykel skulle vara positivt? Jag har aldrig så långa cyklar, måste ju bero på dropparna, vad skulle det annars vara?

    Längtar till Aten...

  • perry6

    Snart lycklig - vad härligt att höra att allt har gått bra hos Dr D. Bara hem och göra en plan så ska du se att det går vägen denna gången. Det är din tur nu.

    Jam08 - bra beslut att åka till Aten. Du kommer inte att ångra dig.

    Välkommen Påsklijan!

  • Zinfandel

    Grattis Snart lycklig, det låter onekligen hoppfullt!!

    Jam: har hört mer regelbundna cykler med Fertile, jag tror inte din nästa cykel kommer vara 35 dagar. Och är den det så är det inte negativt, hellre långa än för korta!

  • Jam08
    Hjärtefröjd skrev 2012-05-23 03:28:08 följande:
    Jam08: Är ni med i Aten 11-12 juni?
    åker den 13 juni! men ska båtluffa två veckor först Skrattande så kommer inte besöka Dr D förrän den 25 juni. 
    Då åker vi afl ung samtidigt! Känns spännande, hoppas han hinner med alla, känns som det blivit total invasion fr Sverige på sistone! 

    Ska även skicka ner blodprov till Peny på Serum för att kolla dold klamydia och lite annat. 

    En fråga, varför får man inte droppet förrän på kvällen när man besökt kliniken? Kan man inte få det på plats?
    Zinfandel skrev 2012-05-23 07:44:19 följande:
    Grattis Snart lycklig, det låter onekligen hoppfullt!!

    Jam: har hört mer regelbundna cykler med Fertile, jag tror inte din nästa cykel kommer vara 35 dagar. Och är den det så är det inte negativt, hellre långa än för korta!
    Har alltid haft regelbunda cykler innan, men det kan vara pga av att det är första cykeln efter senaste ivf.. men har ändå aldrig haft en cykel på 35 dg innan. Men bra att långa cykler är bättre än korta iafl. Varför är det eg så??  
     
  • HollyGolightly

    Usch, börjar bli nervös nu av någon anledning. Sitter just nu och får dropp nr två, och på tisdag em är det dags för FET (1 femdagars, vårt sista sånt sen har vi också ett gång tvådagars i frysen). Lite deppig över att det blev bara ett embryo, jag hade hoppats på två tvådagars men det styr ju öppettiderna på Karolinska tyvärr. Och så hoppas jag att två dropp räcker (jag fick ju inget på plats i Athen märkligt nog). Det känns som att detta eventuellt är sista chansen för ett FET innan sommaren, så jag hoppas så himla innerligt att det ska funka.

    En fråga till er andra - Dr D har skrivit att jag ska ta en baby aspirin varje dag från och med FET, men menar han då verkligen en hel albyl minor (250 mg)? Det står ju på burken att man inte ska ta såna när man är gravid eller försöker bli, men teorin att 70-80 mg (dvs Trombyl eller 1/3 barnalbyl) ska hjälpa är ju ganska allmänt vedertagen. Har ni andra fått samma ordination?

    Det var ett bra tag sen jag fick svar från Dr D nu, så jag känner mig dessutom lite bortglömd vid sidan om nervositeten...

     

  • Pechi

    Hejsan tjejer,

    Vi kom hem från Aten och Dr D i förrgår och jag känner mig så nöjd med resan. En mer sympatisk och engagerad läkare får man leta efter!
    Vi har gjort 6 IVF:er och blivit gravida 1 gång men fick tidigt missfall. Vi är vad de säger oförklarligt barnlösa men på sista tiden har läkaren på Huddinge sagt att de är mina ägg det är fel på och vill ställa oss i ÄD-kön.
    Dr D tycker inte vi ska gå vidare med ÄD utan tror att vi kan lyckas på egen hand, eller som 2:a val göra en till IVF.
    Han vill nu att jag ska ta FBC nästa vecka och jag undrar om ni bara ringde er vårdcentral och sa att ni ville ta dessa tester eller behöver man en remiss för att ta blodproven?

    Tack och kram Glad

  • Zinfandel

    Holly: jag skulle tro att han menar en halv albyl, dvs upp till 125 mg. De flestai våra sammanhang tar 1-2 trombyl/dag, 75 mg/st. Pechi: om du inte bor i Sthlm och kan vända dig till kliniken som hjälper med allt så behöver du en remiss. Det är inte självklara grejor så det är nog inte bara att ringa och be att få det, tyvärr. Det måste finnas en anledning till att ta proverna och IVF/fertilitet är tyvärr inte en anledning som räcker.

  • Cice

    Hej
    Jag väntar på samtalet av Dr Dimitri .. Jag är inte nervös, men jag känner mig lite konstigt.Rynkar på näsan
    Jag är lite rädd för att få sjukvård i ett annat land. Jag måste övervinna detta märkliga rädsla .. Detta är andra gången jag pratar med  dr. D.Han verkade väldigt snäll och omtänksam.
     
    Är det någon  er som
      har  skickat blodprov från Sverige direkt till laboratorier i USA?
    Jag skulle vilja göra det nu, innan du reser till Athen. Är det en bra idé? 

     stor kram av
    En nervös själ
      

     

  • Pechi

    Zinfandel: ok, så att ta en FBC kräver alltså en remiss, kan Dr D skriva ut en sån? Jag bor i Stockholm, är det Sophiahemmet jag kan vända mig till?

Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!