• kanske 4a

    Vi som försökt ett tag utan plus

    Maramina skrev 2013-01-11 09:47:49 följande:
    Tack alla fina för era ord!

    Då vi har ett gemensamt barn sedan tidigare får vi bekosta all behandling själva, så även IVF. Jag orkar inte gå in på allt om ekonomin och den biten just nu, kanske jag tar det en annan gång om jag stannar kvar, kanske kommer jag skriva om det i min blogg (som jag länkar till tidigare i sidfoten) kanske kommer jag aldrig ta upp det.

    Vad det gäller mamma så har vi under hela mitt liv haft ett speciellt förhållande. Hon har aldrig varit helt ok psykiskt och jag fick tidigt lära mig tidigt att ta hänsyn till henne och hennes känslor. När jag gick i mellanstadiet låg hon på psyket ett antal gånger och det under längre perioder. Under hela mitt liv har jag fått välja vad jag berättar för henne och vad jag hållet tyst om. Är det något som är minsta lilla negativt så slutar det med att det är så himla synd om henne och hon gråter och har sig och jag måste trösta HENNE... Och så tar det inte lång tid innan kreti och pleti vet allt (trots att hon livat att inte betätta något för någon)plus lite till som hon lagt till. Jag vet inte om det är hon som alltid missuppfattar allt eller om det är så att hon medvetet lägget till saker eller hur det är med den saken. Därav anledningen till att jag inte vill säga något till henne
    åh gumman, önskar vi kunde hjälpa dig. Du får gärna hänga här även om du inte orkar skriva, ge oss ett livstecken ibland. Jag hoppas det ordnar sig på något sätt till slut.
    X vä feb-2003. X vä mars-2011 misslyckad metotrexatbehandling, vänster äggledare togs bort. MA juni-12
  • kanske 4a
    Em me skrev 2013-01-11 10:01:22 följande:

    Skönt att du fått en tid! , hoppas de nu  är som du säger och är nått lätt som ska fixat och sen bebis dax! Synd att de inte blev plus denna gången, men skönt med kort cykel!:P

    Själv hade jag morgon nöjet att testa med grav test, stirrade ju fram en skugga sist som jag trodde var inbillning då jag stirrat på det blanka teste så länge^^ denna gången var där helt klart en skugga, men såg ingen färg så förmodligen spök.. de är väll många här som fått spök på testlagret? jag har aldrig fått det tdigare iaf..

    skulle det nu inte vara en skugga utan om några dagar bli ett pos. test vore de ju helt sjukt:s tog ju över ett halv år till första plus, sen ett år till de andra, och nu tre på raken uutan vanlig mens? knepigt.. men även om de nu är positivt är de ju dessvärre bara första steget för mig och inget att hurra för högt för:/

    jag har fått många spök på testlagret, så även denna månad. Ska aldrig köpa de med. det blir ett rosa streck när testet har torkat, grundlurad blir man. Men jag fick även så när jag var gravid, så det kan vara riktigt plus också :)
    X vä feb-2003. X vä mars-2011 misslyckad metotrexatbehandling, vänster äggledare togs bort. MA juni-12
  • kanske 4a
    JZ79 skrev 2013-01-11 10:13:08 följande:
    Maramina, många kramar till dig HjärtaHjärta Kom lite tårar när jag läste om allt du går igenom just nu...önskar så jag kunde göra något. {#emotions_dlg.flower} Snubblade över en länk igår, vet inte om det kan vara nått, ska diskutera med mannen sen om han ska prova eller inte... www.iforma.se/maca/267-maca-kapslar-av-rod-sv... Kan väl inte skada att se om det händer nått med simmarna?
    Din mamma verkar vara precis som min mamma!! Förutom att min inte varit inne på psyk. Men det mesta handlar om henne och berättar jag nått om mig så handlar det i slutändan alltid om henne istället Skrikandes KRAM finaste du, finns här (eller på mail bara så du vet) Hjärta

    Jayt, där är du ju..*saknat* KRAM Hjärta

    Försöker, wiiieee!! Första pergon å nu är du nog snart på smällen Tungan ute

    Kanse4a, va bra att du fått en läkartid!! När du beskriver dina problem så tänker jag på bakteriell vaginos..men det brukar ju lukta dåligt Obestämd Hoppas du får hjälp! {#emotions_dlg.flower}

    Jag har haft en jävla skitvecka rent ut sagt Rynkar på näsan
    Fått konstaterat högt blodtryck, som måste tablett behandlas Hade igår 130/105, bläää! Undertrycket är helt galet :( Väntar fortfarande på att dr ska höra av sig om behandling...
    Foten krånglar....den har verkligen blivit sned igen!!! Jag har träffat ortopedläkaren och han på obestämt tid ska jag nu ha gips-ortos från morgon till kväll. Får lov att ta av gipset på natten, annars måste det va på så foten inte blir sämre. Remitteras nu vidare till Mölndals sjukhus för att träffa en annan specialist som kanske kan fixa detta. Inget är av, varken ben eller sena :/ Dr vet inte varför det blivit såhär, aldrig hänt tidigare
    Så jäkla deppig. Min läkare skulle försöka se till att de bedömer/opererar innan ivf sätter igång....Livrädd att vi måste skjuta på ivf´en Gråter Får inte gå på modifast heller vid operation, pratade med sköterskan på Obesitasmottagningen och hon sa att det är ok att börja äta innan op och börja med modifast 3-4 dagar efter op. Vi är fortfarande kvar i studien om jag nu måste ta en paus, känns skönt att veta iaf.
    Nu sitter jag å laddar inför telefonsamtal till chefen. Ångest!!! Planen var att börja jobba lite smått, inte sitta här med ett gipspaket igen Gråter


    Men fy vad mycket elände det är i tråden nu, nää 2013 skulle ju bli ett bra år. Nu hoppas jag alla problem försvinner! Jag har länge tänkt på bakteriell vaginos och det ska ju lukta rutten fisk men det gör det inte. Men det luktar liksom fränt?! Lukten går igenom kläder och jag känner mig ofräsch hela tiden. Om jag har vita byxor på sommaren blir det fläckar på, ser ut som jag har kissat ner mig lite :( Har som sagt tagit upp på gyn och mvc flera gånger men de har inte riktigt tagit mig på allvar. På gyns sist sa hon att det inte luktar och det gör inte alltid det. Men nu hoppas jag på hjälp iaf. BV kan ju vara orsaken i så fall till att jag inte bli gravid, och kanske tom till mf i sommras.
    X vä feb-2003. X vä mars-2011 misslyckad metotrexatbehandling, vänster äggledare togs bort. MA juni-12
  • kanske 4a

    Åh vad roligt Maramina att du har hopp ign, att ni får ta paketlösningen och att du börjar förlika dig med tanken på ivf och att du vill stanna hos oss!! :)

       


    X vä feb-2003. X vä mars-2011 misslyckad metotrexatbehandling, vänster äggledare togs bort. MA juni-12
  • kanske 4a
    Williams Mamma 070824 skrev 2013-01-12 17:31:59 följande:
    Plussade igår efter 2 års försökande

    Grattis!
    X vä feb-2003. X vä mars-2011 misslyckad metotrexatbehandling, vänster äggledare togs bort. MA juni-12
  • kanske 4a
    Solrosen 83 skrev 2013-01-14 06:03:39 följande:
    Är nog tyvärr lite tveksam till om jag vill hänga med på spa. Låter jättetrevligt men samtidigt lite läskigt. Kollade också lite snabbt på tågbiljetter och de gick på ca 1200 kr om jag skulle åka ner till den 20 apr. Känns som det blir lite väl mkt pengar för min del då jag måste övernatta också. Är det någon av er andra som tänkte vara med som bor i närheten av örebro och skulle vara intresserad av att samåka bil dit om jag bestämmer mig för att hänga med?

    Jag är inne lite på din linje. Jag är ingen badmänniska, känner mig inte riktigt bekväm i spa och bastu osv, men jag hade gärna träffat er. Jag bor ju i Örebro annars :)
    X vä feb-2003. X vä mars-2011 misslyckad metotrexatbehandling, vänster äggledare togs bort. MA juni-12
  • kanske 4a
    Maramina skrev 2013-01-14 17:03:47 följande:
    Jag tänkte på er som inte känner sig bekväma med spa, bada, bastu mm. Ni skulle ju alltid kunna delta i det hela men istället för spa kan ni kanske njuta av omgivningen med promenader eller kanske shopping inne i stan och sedan göra oss andra sällskap vid middagen. Skulle det kännas bättre för er?
    Ja det skulle kännas mycket bättre för mig, om någon annan hänger på :)
    X vä feb-2003. X vä mars-2011 misslyckad metotrexatbehandling, vänster äggledare togs bort. MA juni-12
  • kanske 4a
    Vårväntanochlängtan skrev 2013-01-15 20:30:24 följande:
    Idag är det förresten BF dag för den graviditet som slutade i MA i somrasRynkar på näsan Kändes lite tufft att vakna upp i morse och inse att det var det datumet idag. Även om det oftast inte är något jag går och ältar att vi har gått igenom så brände det till i hjärtat imorse.
    Fick dessutom reda på nu ikväll att en föredetta klasskamrat och vän väntar sitt första knytte.
    Den där missunsamheten kom som ett brev på posten, något jag verkligen inte gillar hos mig själv.{#emotions_dlg.flower} 
    usch, här är det typ 4 veckor kvar till vi skulle fått vår fyra. Har faktiskt inte lagt bf på minnet, försöker gå vidare. Men jag hade ju trott att jag skulle vara gravid igen nu. Vi kämpar vidare!
    X vä feb-2003. X vä mars-2011 misslyckad metotrexatbehandling, vänster äggledare togs bort. MA juni-12
  • kanske 4a
    Nellin skrev 2013-01-15 22:46:09 följande:
    Jag smyger försiktigt in och lämnar ett litet Hej. Det var visst några veckor sedan nu, och jag kommer nog inte riktigt tillbaka nu heller, men jag vill i alla fall hälsa lite på er brudar. Jag tänker såklart på er. Det har varit väldigt tufft och all ork och luft gick liksom ur mig där på julafton. 

    Just nu har mycket hänt på andra områden, exempelvis inom jobb och studier. Jag har fått många spännande förfrågningar och har många beslut att fatta. Så jag har fullt upp och börjar känna mig gladare igen. Jag är dock inte beredd att försöka med bebisverkstaden ännu. Vi har ju som ni vet försökt i två år, och ska börja med IVF i typ april. Tills dess orkar jag faktiskt inte försöka. Jag pallar inte mer. Jag väntar helt enkelt tills vi kan får IVF-hjälpen och hoppas att den ska fungera bättre.

    Så just nu blir det inga egna försök, för jag måste få vara bara jag ett tag. Tänka på annat. Lägga tid och fokus på jobb och studier. Jag gör min sista termin nu på universitetet. 5 års studier är snart slut och jag examineras och ska ut i arbetslivet. Det är mitt fokus nu. Jag kommer kika in här då och då, men kommer inte skriva in mig på BIM-listor eller dylikt. Nu laddar jag batterierna så jag faktiskt ska orka med IVF till våren.

    Jag hoppas ni har det bra allihop. Om någon har fått lyckan att bli gravid under tiden jag varit borta så vill jag säga grattis. Och till er som fortfarande kämpar skickar jag en varm kram.

    Puss på er finingar!

     
    Åh vad kul att höra ifrån dig. Du gör helt rätt i att ta paus, ta hand om dig. kram {#emotions_dlg.flower}
    X vä feb-2003. X vä mars-2011 misslyckad metotrexatbehandling, vänster äggledare togs bort. MA juni-12
  • kanske 4a

    Kram till alla som fått mens. På tisdag är det dags för läkarbesök. Ska bli intressant och se om han hittat något fel. Även om det finns roligare saker att göra.


    X vä feb-2003. X vä mars-2011 misslyckad metotrexatbehandling, vänster äggledare togs bort. MA juni-12
Svar på tråden Vi som försökt ett tag utan plus