• Nellin

    Vi som försökt ett tag utan plus

    Maramina skrev 2013-05-30 17:50:49 följande:
    Lillnosen: Så du är på ÄL +6 eller liknande? Jag tycker tyvärr att det låter alltför tidigt för symptom i så fall även om Nellin kände symptom väldigt tidigt. Jag kan ju mycket väl ha fel, men den naturvetenskapliga delen av mig kan inte förstå hur man kan ha så mycket symptom när ägget tag 3-10 dagar på sig att fästa och vad jag förstår så börjar hcg inte att produceras förrän ägget fäst och det sägs att den fördubblas var 2-3 dag. Man kan ha lite lite hcg naturligt i kroppen, men har man under 3 mIU/ml (eller var det 5, minns inte riktigt) så ses man som ogravid. Så är du gravid och inte är längre gången så borde du ligga väldigt lågt i hcg vilket gör att jag tvivlar på att man verkligen kan ha graviditetssymptom så tidigt. Om man inte är hyperkänslig för graviditetshormoner, vill säga. Är du det så hoppas jag att din kropp snabbt vänjer sig för annars kan det bli jobbigt (jag vet )

    Men oavsett att jag här och nu är så pessimistisk av mig så hoppas jag ändå att du är gravid, oavsett om det är graviditetssymptom du känner eller ej.

    Har du föresten haft magkatarr innan? För mig kan nämligen magkatarr kännas just så som du beskriver.
    Jag tolkar det du skriver som att det illamående och den molvärk jag kände från och med ÄL+6 och som bara blev starkare och starkare varje dag inte hade med min graviditet att göra - eftersom det borde varit för tidigt för att känna något. Det är, som du förstår, väldigt svårt för mig att hålla med dig. Om det dessutom är, som du skriver, att ägget kan fästa redan efter 3 dagar och då börjar producera hcg, så är det ju dessutom fullt rimligt att man efter ytterligare 3-4 dagar (dvs. ÄL+6-7) börja känna skillnader i kroppen. 

    Visst kan det i många fall vara andra saker som påverkar kroppen och det är naturligtvis helt omöjligt att avgöra huruvida Lillnosens illamående beror på magkatarr eller magvirus eller graviditet ännu - men där finns ju en mängd kvinnor som känner symptom såpass tidigt så det verkar ju inte vara alltför ovanligt. Att vissa dessutom får plus redan på ÄL+9 tyder ju på att hormonerna kommer ut i kroppen olika snabbt och de som testat plus så tidigt bör ju rimligen också kunna känna något väldigt tidigt. Förstår du hur jag menar? Vissa får ju inte plus förrän efter BIM.

    :) 
  • Nellin

    Det jag ville få fram med mitt krångliga inlägg är väl egentligen detta: Om jag kunde få plus på stickan redan på ÄL+10 så måste det ju innebära att ägget fäst flera dagar innan det - annars hade testet varit negativt. Och eftersom det fäste så pass tidigt så är det heller inte orimligt att symptomen börjar smyga sig på tidigt.

    Om ägget istället hade tagit hela 10 dagar på sig att fästa så hade jag nog inte känns ett smack, men då hade jag heller inte fått positivt test förrän kanske efter BIM.

    Glad

     

  • Nellin
    Wittra skrev 2013-05-30 19:42:39 följande:
    De flesta jag läst om /pratat med menar att illamående kan dyka upp runt vecka 6 - 7. Varierar ju säkert jättemkt. Tyckte mig känna mig "annorlunda" denna månaden men nu verkar mens vara på gång, fått någon ljusbrun flytning emellanåt. ÄL hade jag 23:e maj, iaf enligt en sån där app som jag har. Sedan hade jag testat ÄL stickor dagarna innan och fått utslag... 
    Det där är väldigt olika. Vissa blir aldrig illamående alls. Vissa sent i graviditeten. Själv går jag in i vecka 6 först i övermorgon men jag är redan fruktansvärt illamående, särskilt på eftermiddag och kväll. Vissa kräks ju de första 12 veckorna, andra kräks aldrig. Ja... det är helt enkelt väldigt individuellt.
  • Nellin

    Maramina, jag är inte på något vis upprörd! :) Det vill jag förtydliga. Jag höll helt enkelt bara inte med dig i dina tankegångar där, men jag har absolut inte tagit illa upp. :)

  • Nellin
    Maramina, mitt senaste inlägg till dig publicerades mer eller mindre samtidigt som ditt eget, så jag vill bara dubbelkolla: såg du att jag skrev att jag absolut inte tog illa upp? Det känns viktigt för mig att du vet om det. Jag tycker man ska kunna diskutera saker som man inte är eniga om, utan att för den sakens skull bli upprörd, och i det här fallet handlar det ju helt enkelt bara om att vi ser på situationen med olika ögon. Vi tror olika, och det är ju helt okej.

    Jag ville bara förtydliga det, så att det inte blir nåt knas här nu. :)  
  • Nellin

    Jag tyckte nämligen inte alls att du gick för långt eller skrev några konstiga saker. Jag ville bara ge min syn på det hela, eftersom den skiljer sig från din i den aktuella frågan. :)

  • Nellin
    Vårväntan: JAAAAAAAAAAA! Åh, ett till plus i tråden! Nu skapar vi en hel våg här tycker jag. Gud så glad jag är för din skull! Vi ligger ju nästan samtidigt i tid också. :)

    STORT GRATTIS!!! Hjärta 
  • Nellin

    Vårväntan jag går in i vecka 6 i morgon, så vi ligger nära varandra!

  • Nellin
    Jenso skrev 2013-06-01 12:40:43 följande:
    Nu är jag på väg till ET, de ringde imorse o sa att 2 har vuxit snabbt och två lite lite långsammare. Vi hade hoppats på blasto men får ni chansen att sätta tillbaka två istället.



    Åh, vad spännande! Ska vi kanske hålla tummarna att båda tar sig då? :)
Svar på tråden Vi som försökt ett tag utan plus