• Söndermarken

    Vi som försökt ett tag utan plus

    Vi som har lite svårare att plussa kanske behöver någonstans att få "vädra"lite


    Lycka
  • Svar på tråden Vi som försökt ett tag utan plus
  • Nellin

    Nu läser jag här på FL om PCO. Där står det att man måste uppfylla en rad olika krav för att få diagnosen, där ett av dem är att man har ett BMI över 25. Men jag är normalviktig, jag har ett normalt BMI och ändå fick jag diagnosen.

    Någon annan som har PCO som kan räta ut mina frågetecken? 

  • Adnil76

    Jag menade inte att rekommendera p-piller. Skulle aldrig ge några medicinska rekommendationer över huvud taget då jag inte är läkare. Redovisade bara för vad min gyn sa. Han är erfaren och duktig och har nämnt det flera gånger o även förklarat varför det är så att man är mer fertil just efter en avslutad p-piller period. Vilket jag tyvärr glömt bort. Sen är det såklart upp till var och en att undersöka saken närmare. Om man vill.

  • Adnil76

    Fick för övrigt ett negativt test idag på BIM -1 så mina PMS-känningar var riktiga. Sambon trodde inte för en sekund att jag var gravid just pga mina tydliga PMS-symtom och egentligen inte jag heller, men jag ville ändå vara säker. Nu väntan på mens och ÄL och BIM... osv... Suck!

  • Nellin

    Adnil: Jag kritiserade på inga vis vad DU skrev, utan ställde mig snarare frågande mot den rekommendation du fått. Jag förstod att det var din gynläkares ord och inte dina. Jag tycker det låter märkligt, särskilt med tanke på att olika kvinnor har olika anledning varför de har svårt att bli gravid. Jag ville mest dela med mig av mina tankar kring Söndermarkens fråga och jag är skeptisk till vad du fick höra.

    Jag hoppas såklart att din man och du har fel: att det inte är PMS utan att det är graviditets-känningar. :) Heja heja! Än är inte mensen här!

    Hoppas 2012: Usch och fy! Jag förstår din besvikelse! 

  • Stinen10
    Nellin skrev 2012-02-18 02:55:19 följande:
    Nu läser jag här på FL om PCO. Där står det att man måste uppfylla en rad olika krav för att få diagnosen, där ett av dem är att man har ett BMI över 25. Men jag är normalviktig, jag har ett normalt BMI och ändå fick jag diagnosen.

    Någon annan som har PCO som kan räta ut mina frågetecken? 

    Hej Nellin! Snubblade in på denna tråd, jag kanske kan hjälpa dig lite angående dina funderingar runt PCO. Jag har också PCO, fick veta det när jag var ca 23 år och jag är nu 32. När jag fick diagnosen var jag 162 cm och vägde ca 53 kg, alltså inte det minsta överviktig. Det finns två olika varianter av PCO och PCOS, en där man bara har underutvecklade äggstockar med mycket äggblåsor vilket ofta resulterar i mycket gles ägglossning och väldigt glest mellan menserna men i övrigt inga direkt symptom (det är denna variant jag har). Den andra varianten har samma symptom fast även med viktuppgång och ökan behåring (denna variant är värre att ha). 

     För två år sen bestämde jag och min sambo oss för att försöka skaffa barn (då vägde jag runt 61 kg), vi försökte själva i ca 6 månader och sen fick togi hjälp av en specialistgynekolog. Vi provade med tabletter som heter Pergotime i ca 1 år, både enkel, dubbel och trippeldos utan att et tenda ägg växte till sig:( Till slut bytte vi till en annan specialistgynekolog som satte oss på sprutor som heter Puregon, första omgången fick jag ett jättefint ägg men det lossnade tyvärr inte av ägglossningssprutan. Nästa dos hade jag två jättefina ägg, tog dubbel dos av ägglossningssprutan. Nu efter två års våndan och längtan är vi äntligei gravida i vecka 17Gravid, och är helt överlyckliga. Vi ska på första ultraljudet nu på torsdagGlad

    Hoppas att det besvarar lite på dina funderingar...

    Kraaaam  
  • Nellin

    Stinen10: Tack för ditt svar, och grattis till graviditeten!
    Okej, så då förstår jag att man inte måste vara överviktig för att bli diagnostiserad med PCO. Då var inte min läkare helt ute och cyklade med andra ord! :)

    Men hur blev ni gravida nu då? Provrör? Hormonbehandling? 

Svar på tråden Vi som försökt ett tag utan plus