• stegen

    Vi som försökt ett tag utan plus

    Pastell skrev 2012-10-30 16:29:30 följande:
    Önskar jag kunde få de där förbannade pergotabletterna nångång Ska ringa nästa vecka om vi inte hört nått angående utredningen och vad som händer härnäst.

    Jag hoppas du får pergo!! Det är en sjukt långdragen process med utredningen!
  • stegen
    Pastell skrev 2012-10-30 19:07:27 följande:
    Ja jag struntar i det nu,för nu har jag anmält och skrivit mail till moderator *har även lite pms*

  • stegen
    Pastell skrev 2012-10-30 19:07:48 följande:
    Ja visst är det! Är inne på 6:e månaden snart.

    Tror vi gjorde första besöket i feb då vi innan dess lämnade alla prover. Nu först får vi hjälp, och det var på håret att det blev nu och inte i januari/februari.
  • stegen
    Försöker skrev 2012-10-30 19:17:41 följande:
    Halloj, nu är utredningen igång! Tjoho!  Jag har pco, who knew... Och fertilitetsläkaren trodde det hade att göra med mina långa och oregelbundna cykler. Jag har få av de "vanliga" symptomen för pco, därför har tanken inte ens slagit mig. Men fick göra ultraljud direkt och det var inga tvivel. Nu ska maken lämna spermaprov i veckan på sjukhuset och jag ska ta alla blodprover i dag 3 av menscykeln (runt den 12 nov). Därefter börjar jag hormonbehandling. Därefter IVF. Nu har vi en plan! Känns bättre än på många år!  

    Härligt att utredningen är igång!!! En plan är underbart att ha, det känns så mycket lättare!
  • stegen
    Solrosen 83 skrev 2012-10-30 21:51:42 följande:
    Försöker: Jag har också PCO. Förstår precis dina dubbla känslor. Samtidigt som det självklart är trist att det är något fel så är det ju skönt att det är något som innebär goda chanser att bli gravid med hjälp. Skönt att ni får komma igång med behandling så snart. Jag fick min diagnos i mitten på augusti och väntar fortfarande på att få börja med pergotime. Även om läkaren såg att jag har pco vid vul fick jag ta blodprover för att se om jag har egen äl innan hon ville skriva ut pergo. Och när proven väl var klara visade det sig vara nästan 2 mån väntetid för ett läkarbesök med information inför pergostart. Segt med all denna väntan när man bara vill komma igång med hormonerna.

    Men så onödigt egentligen med 2mån väntetid för information om pergo. Det är liksom inte svårare än att man får en dos och vilka dagar i cykeln man ska ta dem!
  • stegen
    Solrosen 83 skrev 2012-10-30 22:10:59 följande:
    Ja man tycker ju det. Vet inte om det kanske har och göra med att kliniken ska ha tid och följa upp en med vul och så och då bara kan ha ett visst antal samtidigt då det är en liten klinik.

    Så är det säkert, det var ju det som var dilemmat från början nu när jag skulle starta men så blev det ju istället infektionsprover men nu löste det sig ändå, som tur!
  • stegen
    Pastell skrev 2012-10-30 22:14:41 följande:
    Du är inte ensam solrosen, har fått vänta sen i maj och har fortfarande inte fått pergo. Även om jag inte har pco kvar....men jag tror min äl är konstig ändå och inte alls säker på nått längre......suck...

    Det tycker jag är dåligt men antar att du kommer få något besked snart efter spolningen! Eller jag hoppas verkligen!!!
  • stegen
    72dagar skrev 2012-10-31 11:15:53 följande:
    20 äggblåsor på g. Blir äggplockning på fredag och insättning om 4 v. Galet!
    Underbart!!!!!!
  • stegen

    När gårdagens samtal och plan satt sig så är jag nu ganska förbannad vill jag ju minst säga, glädjen blev snabbt nervositet!

    Visst låter det lovande att man ska få börja inseminera direkt nu, MEN kunde de inte lite tidigare ha planlagt infektionsproverna (ja de är bara giltliga i ett år men ändå). I infektionsproverna ingår rubella (röda hund) för kvinnan. Har man inte tillräckligt med antikropar mot det så får man ta vaccin och efter vaccineringen får man inte bli gravid på 3 månader pga risken för fosterskador. 

    Tycker att man i början av en utredning kan ta rubellablodprovet, för helt allvarligt jag kommer inte att orka att förlora mer tid, jag kommer att bryta ihop om jag inte har tillräckligt med antikroppar.
    Jag är vaccinerad när jag var barn, men det är absolut inte ovanligt att man inte har kvar skydd nu.
    Varken min mamma eller syster hade det och har fått ta vaccin efter sina första barn. 

    Ett tips till er som är under utredning, be om att få ta blodprov om ni har rubellaskydd, detta är socialstyrelsen som kräver att man har skydd när behandling startas.

     

  • stegen
    Pastell skrev 2012-10-31 11:44:09 följande:
    stegen: mycket märkligt att du inte fått ta det provet förren nu, det var det första provet jag fick ta. Ruskigt dåligt!
    Ja de sa att det gick i ordningen spolning, infektionsprover och rubellan ingår där tillsammans med HIV Hepatit och något mer. 

    Är så jävla ledsen och besviken på dem nu, kommer säkert inte ha ett skydd!! 
Svar på tråden Vi som försökt ett tag utan plus