• stegen

    Vi som försökt ett tag utan plus

    Vårväntanochlängtan skrev 2012-11-01 22:45:13 följande:
    Nu har jag läst ikapp, har haft lite datorpaus nu när det är så mycket annat i skolan och så. Kände att jag behövde varav ner lite, jag själv har ökat min dos setralin men 25 mg nu eftersom vi har en stressig period och en framför oss. Enligt läkaren jag hade sist kunde jag göra så i perioder då jag kände att det var lite mycket har fått lite problem med sömnen så jag tyckte det var bäst så. Enligt läkarna var det ingen fara att äta Setralin under graviditet, de har sagt samma till mig att det viktigaste är att blivande mamman mår bra. Däremot sa det att om jag klarar av det kan jag minska med 25mg.  Sen har jag också kikat vilka prover jag ska ta om mensen kommer och där står ingenting om TSH, rubella m.m De som det verkar som att jag ska göra är P-FSH, P-LH & P-Prolaktin mellan dag 2-5 i cykeln sen på dag 21 för progesteron. Görs de andra proverna när utredning kör igång på RMC tro? 

    Rmc kör rubella senare, be om det NU!!!
  • stegen

    JZ79 jag funderar på om jag tog tsh första proverna? Jag tror att jag gjorde det och när läkaren satte planen att jag inte skulle hormonbehandlas utan att det skulle bli insemination så fick jag ta om tsh för landstinget hade några nya riktlinjer på det provet hur det skulle mätas eller vad han sa. 

    Efter spolningen så infektionsprover (inkl rubella) och samtidigt behandlingsstart som kommer att avbrytas om dom inte är ok.

    Håller tummarna stenhårt på positivt imorgon!!

    Imorgon börjar jag med pergon och ska fortsätta tills på onsdag och om mina prover är som de ska så UL på fredag och förhoppningsvis insemination veckan därpå!  

  • stegen

    Pastell: Nä har inte ätit pergo innan, ja om bara allt går vägen så ska det bli väldigt spännande. I vilket fall som så kommer vi ju dit så småningsom. Det är iallafall ingen kö till insemination och planen är mnst 2 st innan IVF. 

    Ang mannens prover så ska det lämnas nytt om det visat något avvikande, och detta diskuterar man på mötet med dem beroende på vad det visat. Vissa avikelser skickar en direkt till IVF.  

  • stegen
    Pastell skrev 2012-11-02 11:27:39 följande:
    stegen: Ok, så det kan fortfarande vara avvikelser i hans prov som de berättar om på vårat möte? Tycker de borde berätta direkt så han får chans att ta om till mötet isåfall,de ville ju ha alla andra prover klara och färdiga.
    Har ju liksom gått 6 månader när vi ska på möte   Jaja ...återstår att se. Kan ju inte göra något åt det. Men hoppas det är normalt och felet bara är mig.
    Det fungerar säkert olika, men ni ska träffa vars en läkare först?

    Vi träffade först vars en läkare, sen träffades vi tillsammans och pratade, sen tog det 6 mån till nästa möte och det var då det skickades remiss till spolning och pergo inför insemination skrevs ut. och igår fick jag behandlingsplanen och vad som händer härnäst vet du ju :o)
  • stegen
    Försöker skrev 2012-11-02 11:51:29 följande:

    Ni som pratar om RMC, pratar ni om Linköping då eller heter det samma sak på andra sjukhus? Är det fler av er som hör till Linköping/Norrköping härinne? Glad

    Pastell - du skrev att din man skulle lämna blodprov, är det standard att göra det eller brukar det bara tas på henne?


    Finns RMC i malmö också.  

    Min man har lämnat blodprov först som första delen i utredningen innan besöket och nu infektionsprover,  
  • stegen
    Pastell skrev 2012-11-02 11:57:59 följande:
    stegen: Nja, har först träffat en läkare som gjorde vul eftersom jag misstänkte ingen äl,det var då han såg att jag hade pco och skickade oss på utredning direkt. Sen fick mannen och jag komma på möte hos en barnmorska tror jag,fylla i massa papper samt remisser på prover och allt annat Sen gjorde jag spolningen för några veckor sedan, och nu ska vi på möte tillsammans hos en överläkare hur vi ska gå vidare. De ville samla in alla resultat. Så det fungerar lite olika var man bor tror jag

    Försöker: Det är tydligen standard har jag förstått i tråden, vi ska ta blodprover idag. Det är förmodligen Hiv,hepatit ABC och några till kanske. Återkommer när vi varit där
    Ok, vi startade utredningen på ferten efter ringt dit och då skickade de hem remisser för blodprov och 2 spermaprov (med 3 veckor mellan spermaproverna). Sen blev vi kallade samtidigt jag till gynekolog där de gjorde VUL och min man till en adrolog där de kände igenom honom, vi fick reda på våra provsvar enskilt först, sen träffades vi alla tillsammans och gick igenom proverna och gjorde en plan. 
    Eftersom det sen blev sommaruppehåll tog det ett tag tills nästa möte där jag hade min mans läkare så då ville hon gör ett nytt VUL sen skickade hon remiss till spolning och skrev ut pergo inför inseminationen.
     
  • stegen
    Pastell skrev 2012-11-02 12:00:36 följande:
    Ja sen har jag såklart tagit alla andra prover innan dess, samt klamydiaprov som alltid måste tas innan en spolning.
    Klamydiaprov har jag inte behövt göra, däremot cellprov var jag tvungen att göra (skulle ändå boka tid till det). 
  • stegen

    Det är tydligen väldigt olika men det beror på att det är landstingen som sätter upp riktlinjerna. Men nu vet jag ju att ingen av oss har klamydia så det är inget jag är orolig över. 

     

  • stegen

    Pastell min man lämnade något blodprov efter första besöket, men ni ser på remisserna vilket han ska lämna. 

  • stegen
    Pastell skrev 2012-11-02 13:09:23 följande:
    Remisserna ligger inne i datorn eller nått. Han får fråga, jag tänker fråga om mina
Svar på tråden Vi som försökt ett tag utan plus