• Sofistikerad

    Vi som startar utredning Januari 2012 i kampen om ett plus!

    Hej alla! Jag och min sambo har vart i verkstaden sen Juni 2010, nu i Januari 2012 har vi fått en tid till utredning på Jakobsbergs gynmottagning i Sthlm. 
    Nu startar en ny vända i den här kampen, och vi hoppas på de bästa!

    I den här tråden kan vi följa varandra i våra utredningar, ventilera hur mkt vi vill, på både gott och ont! Jag VET hur dåligt man kan må, hur många sunkiga dagar man kan ha. Därför kan de va såå skönt att spy ur sig till folk som sitter i samma sits som förstår lite bättre än alla andra. 
    Så här kan vi samlas och stötta varandra och följa varandra i kampen om vårat plus  

  • Svar på tråden Vi som startar utredning Januari 2012 i kampen om ett plus!
  • Sofistikerad

    här går d bra, tiden går väldans segt bara.. var på nupp ultraljud i onsdags och fick se den lille hoppa omkring

  • 72dagar

    hej

    tänkte jag hoppar in här.
    Har slutfört fjärde pergokuren. Nu blir det att mäta hormonnivåer.
    Sedan en till dubbelkur eller en trippelkur beroende på resultatet.
    Har inte fått äl av dubbelkur verkar det som.
    Efter det blir det sprutor. 


    # Vide 20100825 #
  • lantisen02

    Välkommen 72dagar, ju fler desto bättre,
    hur funkar det med Pergo?, jag är nästan 100 % att jag kommer att få de utskrivet, kan man äta 4 kurer irad om det inte tar sig?   

  • 72dagar

    Tackar

    Jajamän. Jag får köra fem i rad. Sen ger vi upp. Då blir det sprutor.

    Pergo funkade kanon förra rundan 2009, fick äl och en cykel på 35-45. Jämfört med 72. Funkar dock inte nu. Inte fått äl en enda gång.

    Hoppas du får det!


    # Vide 20100825 #
  • lantisen02

    hej hopp.
    nu har vi träffat läkaren på gyn-mottagningen... visade sig att min ÄL inte är så bra, så ska ev få behandling för det (antagligen pergotime), ska göra en gynundersökning nästa vecka på onsdag då de ville kolla min ÄL igen och ta lite mer prover.
    sambons prover var perfekta, så det var superskönt att veta!  

    Känns skönt att äntligen veta och vara lite på gång.... 

  • 72dagar

    Lantisen, skönt att det äntligen händer något!

    Jag ska till doktorn nu för hormonmätning.


    # Vide 20100825 #
  • lantisen02

    Nu har jag fått pergo och ska börja äta det nästa gång jag får mens, i början av maj nån gång..
    va på gyn-undersöknng igår och allt såg bra ut! Skönt!
    De såg några äggblåsor eftersom jag ska ha ÄL snart, de trodde dock att de kanske inte utvecklar sig ordentligt eftersom vi inte blivit gravida på 1,5 år...BM trodde att jag kanske behövde en lite"push irätt riktning".
    Alla som jag mött har  varit supertrevliga och förklarat mkt bra, Jag är nöjd med vården.
    Så nu väntar vi med spänning igen...
    HUr går det för er andra?

  • LillaMy001

    Jag har inte använt Pergotime tidigare men börjar nu på söndag (22/4). Om mensen kommer som den ska i morgon. Men det göra den, eftersom jag inte har ett enda äkta graviditetssyntom. Jag använder dem med skräckblandad förtjusning. Har nog läst allt som går att läsa om Pergotime, googlat som katten.

    Jag har en mycket välfungerande ägglossning men ska prova Pergotime ändå för att få lite skjuts på vägen. Efter över ett års väntan, två missfall och min relativt höga ålder tyckte läkaren att det var dags att vi fick lite hjälp. Hoppas att detta är lösningen för nu har 8 av mina vänner och bekanta blivit gravida och hunnit få barn från det att vi blev gravida första gången. Inte för att det är en tävling men nu hoppas jag på vinst!

  • isadora81

    Hej hej!

    Jag hoppar också in här om det är OK. Jag och min sambo bestämde oss för att försöka skaffa barn på allvar i september då jag slutade med mina p-piller. Den första cykeln var 32 dagar vilket är relativt normalt även om jag var lite otålig att den inte bara var 28 dagar... :) Nästa blev 35 dagar och efter det har det bara blivit längre och längre. Fjärde cykeln var 46 dagar och jag sökte därför till privat gynekolog för att utreda om det var något problem med min ägglossning.

    Gyn trodde att jag hade dålig ägglossning eftersom min slemhinna var väldigt tunn och jag hade så långa cykler. Jag fick enkelkur pergotime utskrivet och skulle komma tillbaka efter ter kurer om jag inte blivit gravid. Jag var så positiv när jag fick pergotime och tänkte att nu ska väl ändå cyklerna bli kortare, men icke. När jag hade väntat 35 dagar så hade fortfarande inte ägglossning kommit än. Jag bokade tid med gyn på nytt och var väldigt orolig. Han gjorde därför blodprover med hormonutredning för att se så jag inte hade hamnat i ett för tidigt klimakterium som jag trodde (dock trodde inte han det). Han kollade även med VUL för att se om det var något ägg på gång vilket det inte var.

    På dag 46 efter pergotimekuren (1 vecka efter gynbesök) så fick jag till slut ägglossning. Detta var väldigt oväntat då gyn hade sagt för en vecka sen att jag inte skulle få någon ägglossning denna cykel utan att det bara var att vänta på mensen. Samtidigt som dag som jag fick positivt på ÄL-testerna så ringer gyn om mina provsvar. Det visade sig att jag hade högt TSH på 4,5 och jag fick starta med levaxin. Han trodde att detta var anledning till att det inte tog sig samt även anledning till mina långa cykler.

    Detta blev ett långt inlägg men det är min historia hittills. Jag fick mens 14 dagar efter ägglossning som en klocka... Förra fredagen var jag och tog blodprover för tsh, t3 samt amh och på måndag ska jag och sambon på återbesök till gyn för att se hur mina tsh-värden ligger nu samt förhoppningsvis få remiss för spermakontroll så att vi komemr framåt i utredningen.

  • 72dagar

    Isadora81. Välkommen

    Intressant med din cykel efter pergo. Jag trodde inte att man fick äl efter så lång tid. Då kanske jag också får det. Har väntat 6 v efter dag 1 tills jag börjat med provera.

    Kommer du fortsätta med pergon?

    De mäter hormoner på mig med nu för att kolla var äl tog vägen.


    # Vide 20100825 #
Svar på tråden Vi som startar utredning Januari 2012 i kampen om ett plus!