• Nykär15

    Svagt plus eller spökstreck - Tråden för oss som behöver hjälp att analysera svaga graviditetstester

    anonymis3ns skrev 2016-10-04 09:07:10 följande:
    Glömde svara på alltt! Fick reda på MA i vecka 9, de trodde fostret stannat i v 5. Startade behandling med Cytotec 3 september, och var på efterkoll 9 dagar senare, allt såg bra ut och jag hade slutat blöda. Tror jag hade ÄL 21 september. Har lång cykel, 35-40 dagar.
    OK, håller tummarna för dig! Lät bara konstigt att du hade svagt positivt för två veckor sen men sen hunnit få både ÄL och svaga plus igen. För mig och min erfarenhet som jag levt i sista 2,5 månaderna så hade jag vart lite tveksam. Men tiden utvisar, blir det starkare är det ju ett nytt plus! För hcg kan ju iaf inte stiga efter MA :)
  • Nykär15
    anonymis3ns skrev 2016-10-04 09:29:01 följande:
    Jag håller med dig, det skulle vara lite för bra för att vara sant. Men man har ju läst om att det kanske skulle vara lättare att bli gravid igen direkt efter missfall, och då frågar man sig ju, varför gäller inte det mig?

    Jag testade nu igen imorse, och nu ser jag inget streck övh, det är dock fortfarande tidigt, BIM -3, men jag tror ändå att det är kört denna månad. Sist testade jag positivt med CB veckoindikator Bim -2. Testade inte innan! Nu är jag så ivrig att bli gravid efter MA igen.

    Hur ser din erfarenhet ut som du levt i de sista 2,5 månaderna?

    Håller tummarna! Har med hört det, även om de bm  och läkare jag nu träffat sista tiden avråder då slemhinnan behöver återhämta sig och bli lagom tjock innan nåt nytt fäster. Sen kan det gå bra, men deras erfarenhet var att det var bättre att vänta. 


    Jag fick MA i v 13, fostret hade dött i v 12+1...startades upp dagen efter på sjukhuset med Cytotec, foster och moderkaka kom ut, bedömdes att allt kommit som det skulle. Började akutblöda två veckor senare, de såg rester, fick med Cytotec hem och blödde två dygn av det kraftigt. Sen lugnade det sig men slutade inte helt, några dagar senare akutblödde jag och fick åka in, akutskrapades och låg inne två dagar pga stor blodförlust (2 liter) efter operationen då livmodern inte ville dra ihop sig. Bad dem kolla med UL och man såg fortfarande rester men de bedömdes komma ut själv, sökte sen en gång till då det inte kändes bra, resterna var kvar men de sa att de kommer lossa med nästa mens. Samma på återbesöket på sjukhuset några dagar senare så skickade de hem mig. För att en vecka senare börja akutblöda återigen...åker in och det behöver göras hysteroskopi för att säkerställa att de får bort allt. Fick vänta två veckor på den operationen och var sjukskriven under tiden pga kraftiga blödningar som kom utan förvarning. Efter operationen mådde jag snabbt bättre och fått äta mediciner för slemhinnan i 3,5 vecka och förbud att försöka bli gravid. Igår var jag på återbesök och de gjorde UL med kontrastvätska i livmodern för att se så det inte var några sammanväxningar, fick äntligen ok på att allt var borta och såg bra ut. Men måste vänta till nästa cykel att försöka bli gravid, har ändå missat ägget som släppte i fredag, första ÄL sen allt detta hände i juli...har haft hcg ända fram till sista operationen så det kan sitta i länge om man har nån rest kvar. 


    Det är sällan det blir så här illa, men det kan hända och man bör vara säker på att allt är bra innan man försöker bli gravid igen, risken är annars stor för missfall igen. Själv är jag livrädd att försöka igen...så rädd att hamna i detta en gång till, men längtan är för stor för att inte försöka. Graviditeten gick ju så himla bra och vi hade ju sett bäbisen innan och sen dog den bara ett par dagar före KUB, utan någon synlig orsak... Gråter

  • Nykär15
    anonymis3ns skrev 2016-10-04 11:28:02 följande:
    Ja, så det enda positiva med att/om det inte blir något denna gång är av den anledningen.

    Usch, jag beklagar verkligen! :( Jag tycker det var jobbigt som det var för mig. Jag hann dock aldrig se något foster, utan kände mig helt lurad av min kropp när jag på akuten i v9 (pga pyttelite bruna flytningar) konstaterades MA, inga blödningar och inget ont. Jag kände mig så lurad av min kropp. Och tänkte såklart, jaha, vad är det för fel på mig då?! Jag visste innan att det är vanligt med MF, men man tänker såklart att det inte är något som ska drabba än själv, nu förstår jag dock att det är ännu vanligare än jag trodde. Min Cytotecbehandling fick dock ut allt, även fast jag trodde att det aldrig skulle komma ut, men efter tredje dosen tabletter kom det ut, sen hade jag bara lite bruna blödningar i någon vecka. Så överlag kom jag lindrigt undan.

    Det måste kännas så himla tungt att först se sin lilla bebis och tro att allt är frid och fröjd, och sedan helt plötsligt rasar allt. Kan inte föreställa mig! Hur upptäckte du MA:t? På KUB? Hade du några symtom på missfall?

    Jag är också livrädd! Jag kommer tro nästa gång att jag väntar mf och inte barn, varför skulle det vilja stanna denna gång liksom?! Är dessutom orolig att det inte kommer ta sig då jag blev gravid första försöket sist. Var detta din första graviditet också?

    Ja det upptäcktes på KUB..som skulle bli en lycklig dag. Har två barn sen innan, men även ett missfall före detta MA i mars...så har inte precis haft tur. Hade inga känningar alls om att det inte stod rätt till, men nu dog ju vår lilla bara några dagar före KUB så var ju i storlek rätt för v 12+1 ungefär. 


    De flesta missfall är MA, det tar bara olika lång tid för kroppen att fatta att den inte är gravid sa läkarna till mig. Jag hade kanske kunnat gå ett par veckor till om det inte vore för att vi hade KUB just då. 


    Så detta var min 4:e graviditet. Min kille har inga barn, blev gravid på andra försöket som då slutade i mf en vecka senare, sen på försök nr 5 blev vi gravida igen och det blev MA...så får se hur lång tid det tar nästa gång, får försöka nästa månad. 

  • Nykär15
    anonymis3ns skrev 2016-10-04 12:28:17 följande:
    Jag beklagar verkligen! :( Jag hoppas ni har bättre tur nästa gång! Intressant det du skrev om MA btw.

    Det jobbigaste är ju all väntan, och att jag tänker varje dag.. "Nu är en dag närmare BIM".. Livet går långsamt när man väntar! För mycket fokus ligger runt detta. Sen är det synd att det inte pratas mer om MF, man tror ju att alla andra lyckas utan problem.

    Och jag har en tendens att oroa mig i förväg. "Tänk om vi aldrig får behålla en graviditet?", "Tänk om jag inte blir gravid igen? osv.. Men vi har inte försökt länge alls, började i juli och då blev jag gravid direkt som då slutade i MA. Så detta är egentligen andra försöket, men jag saknar tålamod! Och att det gick första gången, varför går det då inte andra gången? Jag tänker för mkt! Sen att vänner runt omkring får barn gör ju inte saken enklare, vill inte vara missunnsam, men svårt att glädja mig fullt ut när jag fortfarande sörjer mitt  MA så att säga!

    Förstår dig till fullo och man har all rätt att sörja ett missfall, det är ju drömmar som krossas oavsett om det var tidigt eller sent. Så sörj precis så mycket och länge du behöver. Kanske vill du hänga med oss i en grupp där vi haft missfall och kämpar för att bli gravida igen?


    www.familjeliv.se/forum/thread/74725133-nagon-mer-som-nyligen-fatt-missfallma-och-vill-foljas-at-till-ny-graviditet


    Jag har ju totalt fått vänta sen slutet på juli att försöka igen när vi väl kommer igång igen...det har varit och är en hemsk väntan, så maktlöst när man inte ens får försöka och tiden bara rinner iväg och det enda man vill är att bli gravid igen. Så min nästa BIM är ju nästan 6 veckor  bort...känns som en hel evighet kan jag lova.

  • Nykär15
    anonymis3ns skrev 2016-10-04 20:43:45 följande:
    Jag hoppade in i den gruppen, tack för tipset! Skönt att skriva av sig med andra som varit/är i samma sits.

    Nej, det enda man kan göra är att acceptera att det får ta tid, men så jäkla segt. Man har ju inget val liksom! Jag behövde inte vänta så länge innan försök 2 (om jag nu haft äl, som jag tror) men det kändes länge, så jag kan bara föreställa mig er väntan. Måste någonstans ändå kännas skönt att du haft lyckade graviditeter så du vet att du kan iaf!? Sen är ju ett MF lika jobbigt för det..

    Och sen om det inte går på det försöket nu efter MF, ska man vänta ca 2 v till äl och sen 2 v ytterligare på bim/mens osv osv.. Det gick alldeles för lätt för oss på första försöket att jag har blivit bortskämd! Men vill ha en lyckad graviditet nästa gång, om det så tar några månader.

    När är din nästa beräknade bim då?

    Jo men sist jag var gravid var jag yngre...blir ju sämre ägg och svårare ju äldre man blir och kroppen kan bli sliten av en graviditet med, har försvagad livmodervägg efter snittet, och snittet i sig är ju ett ärr så där är det inte bra om ett ägg fäster, och det kan man ju tyvärr inte styra... :) jag är ju 39 nu och det är 6 år sen jag blev gravid med sonen. Sen är det inte samma pappa denna gången. 


    Vi har ju däremot blivit gravida 2 av 5 gånger hittills vilket ändå visar att jag blir gravid, men sen ska man ju lyckas gå hela vägen med...Han har inga barn sen innan så längtan är såklart enorm och även rädslan att det inte kommer bli nåt alls...


    Min nästa bim blir ju först framåt 10/11 om mensen kommer när den ska vid 14/10 och sen ska ÄL med komma som vanligt efter det. Hade ju ÄL i fredags och det ägget fick vi inte ok på att använda även om vi kanske kanske hade hunnit i måndags... Men följer allt sin vanliga cykel igen så blir det mitten av november nånting iaf. Känns ju som en evighet...

  • Nykär15
    otålig78 skrev 2016-10-05 07:49:38 följande:

    Hej alla,

    Jag har testat tre dagar i rad, från i måndags, BIM -3 eller 4 tills idag, BIM eller -1. Första supersvagt, knappt synligt på kort, igår aningens starkare, men idag tycker jag det ser exakt likadant ut som igår. Ska inte hcg stiga massor varje dag initialt? Borde inte förändring synas varje dag på Stickan? Är det ett supertidigt missfall? Vårt femte MF i så fall, hoppades så att den här skulle gå vägen. Någon annan som upplevt liknande, men där det blivit en riktig graviditet sen? Bifogar foto, överst igår, undre idag.


    Jag ser en svag ökning, det är så låga halter i början och de fördubblas ungefär varannan dag, så starkt plus kan ta några dagar att få. Jag tror inte det är nån fara, grattis!
  • Nykär15
    Miss Maria skrev 2016-10-05 09:54:22 följande:

    Det här då :)! Jag är alldeles för tidigt för att ens testa så vet inte vad jag håller på med :)! Men bilden är oredigerad bara förstorad....


    Jag ser nåt svagt! Håller tummarna!
  • Nykär15
    Virrvarr skrev 2016-10-05 14:37:16 följande:
    Det där är ett riktigt och tidigt plus, grattis!! Så har alla mina tidiga tester sett ut :)
  • Nykär15
    Natalila skrev 2016-10-07 07:53:06 följande:

    Idag blev det väldigt tydligt


    Är det teststrecket som är så starkt? Men vart är kontrollstrecket? Ska man inte se att + ? Gissar det bara är lite konstigt och grattis till graviditet!


    Tycker CB-s test beter sig ytterst märkligt nuförtiden med alla test man ser här...kommer själv inte köpa de testen med, håller mig till Testlagrets stickor som alltid har visat korrekt vid graviditet. Och digitalt, de säger ju tydligt hur det ligger till Glad

  • Nykär15
    dstrl skrev 2016-10-07 09:25:33 följande:
    Är det bara jag som ser ett väldigt svagt streck?
    Ser tyvärr ingenting på detta...
Svar på tråden Svagt plus eller spökstreck - Tråden för oss som behöver hjälp att analysera svaga graviditetstester