Fridhaa skrev 2012-04-21 19:53:16 följande:
Jag tycker inte att man ska brusa upp förmycket med vad man och vad man inte får äta. Min mamma är barnmorska och hon tycker det har blivit en hysteri. Sen är de närmare vecka 12-13 man ska va försiktig. Jag är i vecka 10 fryser in pålägg som ja är osäker på i 3 dygn men Parma skina de är ingen fara! Tittar så att osten är pastoriserad tror att vår hysteri är en av de faktorer som ökar risk för att få barn med allergi. Vi ska tydligen leva helt utan bakterier i och utanpå kroppen idag!
fast barnmorskan vi träffade på äggplocket sa tvärs om... att det blivit betydligt "lösare" med vad man får och inte får äta, som när jag var gravid förra gången (8 år sen) var sushi helt utelsutet, rökt lax gick fetbort (oavsett varm eller kallrökt) men det får man äta nu tex.
Toxoplasma är inte att leka med och det kan man få via parmaskinka tydligen...
För mig som är så pass gammal är detta sista chansen att få ett barn, och jag tänker inte riskera något i onödan utan tänker ta extra mycket hand om mig och min kropp nu när jag ruvar och fortsatt om jag blir gravid. Hellre att man är lite mer försiktig än att man tex äter något och sen får man missfall och knyter samman dessa två och skuldbelägger sig själv i tid och evighet (även om det inte är maten som orsakat missfallet).