• Anonym

    Vår hund bet min son i ansiktet

    Anonym skrev 2011-08-01 22:54:55 följande:
    Ska jag stänga in hunden i sovrummet varje gång jag ska byta blöja menar du?
    Det ska du inte behöva, men du kan ha hunden eller det andra barnet med dig, eller bägge två så du har uppsikt!
  • Anonym

    helt sjukt folk försvara hunden?????

    En hund ska aldrig bitas eller visa tendenser på aggresivitet!

    hunden bör tränas om, omplaceras eller avlivas.

    barn är barn! hunden ska tåla att barnet leker myser "rycker" gosar utan att den biter!
     

  • Anonym
    MamaInternational skrev 2011-08-03 11:37:55 följande:
    Kunde inte låta bli och göra en omröstningtråd om hurvida era barn har rätten att misshandla familens hund eller inte...
    gör samma, om folk behåller en hund som bitit deras barn?
  • Anonym
    riboflavin skrev 2011-08-03 11:46:38 följande:
    Nej! Hunden ska definitivt inte behöva tåla att bli misshandlad. Är du på riktigt människa?

    Barn och hundar ska inte umgås överhuvudtaget om man inte kan garantera bägges trygghet.

    En hund ska aldrig bitas eller visa aggresivitet eftersom den aldrig ska behöva göra det. 

    Visst ska en hund tolerera barn, men steget från gosa/mysa och rycka lite till att bita en skadad hund är jävligt långt.

    TS har gjort helt åt helvete fel, hennes sambo tänker helt vrickat när han blir arg på barnet, barnet behöver hållas från hunden och hela familjen är olämpliga som djurägare! 
    vi har en liten hund min 6 åring leker med den hela dagarna det är dens bäste vän. skulle knappast  tro jag skulle hålla dom isär?

    min 6 månaders är jätte förtjust i hunden med och vill klappa och gosa, klart som fan får barnen det!

    vill inte hunden har den sin plats att gå till. där får den space.

    skulle den hugga någon av barnen så skulle den avlivas omedelbart.

    barnen kommer först i den här familjen sörru.
    hunden är en medlem som alla får klappa mysa och gosa med och hunden är alltid nära självmant och vill det.
    så finns inget skäl att separera barn och hund. 
  • Anonym
    riboflavin skrev 2011-08-03 12:19:09 följande:
    Det är ju just det som falerat i TS fall, hunden har inte getts space. Precis som TS skriver så gillar ju hunden barnet när barnet INTE är elakt.
    Då finns ju heller ingen anledning att hålla dem isär så länge det funkar och man håller dem under uppsikt.

    Men här diskuterar vi ju en förälder som i en sitation där det inte funkar, ändå inte har tagit sitt ansvar och särat på barnet och hunden utan nu skyller sitt bristande ansvar på hunden, som hade att välja mellan att bli misshandlad och säga ifrån.

    Ser inte du skillnaden mellan att ett barn drar en hund som accepterar det i öronen, och att ett barn slår och biter en skadad hund som tidigare visat att den inte vill, men som inte heller ges chansen att gå sin väg?
    TS har ju låtit barnet förfölja och tränga hunden helt utan att ingripa på ett sätt som fungerar.

    Självklart kommer barnen först, jag har aldrig sagt något annat, hunden måste bort från barnet. Både TS och sambon har fel, då det varken är barnets eller hundens fel att det urartade som det gjorde.  

    Det är väldigt stor skillnad på en hund som biter oprovocerat, eller som biter när det finns andra sätt att freda sig, och på en hund som inte skyddas från regelrätt misshandel och som till slut biter ifrån. 
    okej där kan vi komma överäns
  • Anonym

    Det var barnets eget fel. HAR man hund får man var klar och tydlig för barnet att göra så och så är INTE OK emot hunden!.. bara läst ts MEN ser att hunden sagt ifrån innan,ni skulle tagit de på allvar direkt! Hade detta varit mitt barn som sagt att h*n bet hunden i ryggen så hade jag förklarat att man kan inte göra hur som helst, hunden hade jag sagt till men det är allt! håll koll på ditt barn om du nu ska ha hund. Tro fan att hunden sa till om ungen gör något sådant som biter! Kan med lovord hoppas att den dagen min unge ger sig på vår hund får sig ett nyp! Er hund fick nog, och det hade jag helt klart också fått.. Hade varit skillnad om nu ungen inte hade gjort hunden något.

    Absolut inte hundens fel! Dom ska väl osså kunna försvara sig? hunden gav ifrån en varning först ett tag innan, det skulle ni som föräldrar tagit på allvar och hållt koll på ungen hela tiden runt hunden.

    Stackars hund, Se till att omplacera H*n! Att bli plågad så och biten i ryggen och sen få skit för att ha sagt ifrån? nej inte rätt.. 

  • Anonym

    Såna som du borde inte ha djur. Dels så förstår du inte hur djur fungerar utan förväntar sig att den ska veta bättre än en människa. Och dels är du oansvarig som lägger skulden på hunden när det är du som brustit. Din son är definitivt inte oskyldig men han är liten, han vet inte bättre. Du skällde ut en hund som försvarade sig, när det är du som borde fått utskällningen.

  • Anonym

    Men Gud!
    Lär unge att ha respekt för djur inte bara eran hund utan ALLA djur!håller med din sambo,sonens fel,inte stackars hundens...gud vet hur mkt hunden stått ut med

  • Anonym

    Stackars hund. Ska den behöva leva sådär? Och bli terroriserad regelbundet?
    Det var ju inte ett dugg konstigt att den fick nog.

  • Anonym
    Anonym (Nils) skrev 2011-08-03 21:17:10 följande:
    Snor tråden...

    Har en son på två år och han beter sig också så mot vår hund, fast han biter inte men försöker kasat saker på hunden osv...Likadant med katten.

    Ni som ger TS råd att säga till/få barnet att sluta, HUR ska jag göra detta?

    Vi låter inte barn och hund vara själva men sonen kan när som helst börja hoppa på hunden, dra i svansen. HUR FÅR JAG BARNET ATT SLUTA? Vill ha KONKRETA råd.
    Om det verkligen inte går att få barnet att sluta borde ni åtminstone försöka omplacera djuren. De ska inte behöva ha det sådär!

    Vill barnet väl egentligen eller är det medvetet plågande?
    Det enda ni kan göra är att övervaka barnet när djuren är i närheten.
  • Anonym
    Anonym (Nils) skrev 2011-08-03 21:36:06 följande:
    Anonym skrev 2011-08-03 21:24:40 följande:
    Om det verkligen inte går att få barnet att sluta borde ni åtminstone försöka omplacera djuren. De ska inte behöva ha det sådär!

    Vill barnet väl egentligen eller är det medvetet plågande?
    Det enda ni kan göra är att övervaka barnet när djuren är i närheten.
    Jo det klart att vi säger till och visar tydligt hur man ska bete sig istället. Eftersom han bar är två så har han ju inte empati på det sättet att han fattar att hunden får ont, och vad det innebär. Vet verkligen inte hur man ska göra. Han bara skrattar, om jag säger nej, ser honom i ögonen och sätter honom i ett annat rum så kommer han springade igen och skrattar och tex tar en sko och slår hunden i huvudet. Hur säger ni till era barn så att resultatet blir att de fattar och slutar?
    Säg ifrån på skarpen. Ordentligt.
    Och försök verkligen förklara att hunden får ont och blir ledsen och att den inte vill vara hans vän längre om han gör så.

    Och det är skitviktigt att du hindrar barnet innan det når hunden. Ta bort allt som han kan kasta. Låt honom inte komma nära djuren!
  • Anonym
    Anonym (Nils) skrev 2011-08-03 21:42:13 följande:
    Definiera gärna " säga till på skarpen".

    Kan dock inte plocka bort alla lösa föremål i vår fyrrumsägenhet.

    Det du säger till mig är självklara grejer, det förstår jag med. Undrar bara vad folk menar när de säger att man ska säga till ordentligt, vad menas med det och hur gör man det med någon som skrattar åt en och inte ens lyssnar???
    Vi har en ganska klåfingrig unge. Det går att ordna så att kastvänliga saker inte finns inom räckhåll för barnet. Skoskåp istället för skohyllor t.ex. Tvååringar är tackochlov inte särskilt långa, så man kan ställa upp mycket också.
  • Anonym
    Anonym (Nils) skrev 2011-08-03 21:47:49 följande:
    har du inga lösa föremål hemma?  INGA? har barnet bara mjukdjur att leka med?
    Inget som hon når iallafall. Vi har böckerna i bokskåp (billy-bokhyllorna från ikea kan man ju köpa dörrar till t.ex.), prydnassaker på hyllor o.s.v.
    Det är skönt att saker som hon kan ta sönder/göra illa sig på/göra illa andra med är utom räckhåll. Det krävdes ett ikea-besök och lite planering, men det var inte så svårt.
    När hon blir äldre får vi väl ta fram fler saker.
  • Anonym
    Anonym (Nils) skrev 2011-08-03 21:58:07 följande:
    ok fett att du lever i ett hem utan minsta pryl som är rård. berätta för bvc så får ni nog en pokal. det är ju korkat att påstå att inget i ens hem som ligger framme skulle göra ont om någon kastade det i huvudet på någon. fjant.
    Fjant?
    Du verkar mogen och trevlig. Inte konstigt att du får såna trevliga barn...

    Vi har småsaker framme. Bara inte inom en 2-årings räckhåll. Big difference. Jag gör det inte för att få en pokal utan för att skydda de jag värdesätter mest och för att slippa se saker åka i huvudet på mina djur bl.a. Men det är ju mindre prioterat hos vissa, märker jag.
  • Anonym
    MamaInternational skrev 2011-08-04 11:46:20 följande:
    Tror tyvärr att hunden är avlivad och snart ska de köpa en söt hundvalp att misshandla..
    Jag tror att tråden är inspirerad av en annan tråd. Är det så finns det nog inte ens en hund på riktigt. Det har dykt upp suspekt många liknande trådar efter att den första tog fart. De spinner liksom vidare på sama tema och det är svårt att inte se ett samband.
  • Anonym
    MamaInternational skrev 2011-08-04 12:07:32 följande:
    Anonym, jag är skyldig till hamstertråden men den ligger i sandlådan ^-^
    Det var inte den jag menade. Kort innan denna tråd kom upp fanns en annan tråd om en unge som var jobbig på en hund. Hunden sa ifrån till ungen och sedan var det något problem med släkten som inte tyckte om den ras familjen hade. Läser man den första trådstarten och jämför med den här ser man många likheter. Inte på sättet att skriva utan händelser och liknande. 
Svar på tråden Vår hund bet min son i ansiktet