-
vi testade att laga med nån sån ost men den smälte aldrig och det blev bara blask med smulor/klumpar i....uuuh, kunde inte äta carbonara på ett bra tag efter det! hahaStinis83 skrev 2011-10-23 13:52:00 följande:Wielkip, haha, jag funderade också på att laga det idag! Du måste ha i en massa parmesan också så blir det krämigt som attan :)
-
www.systembolaget.se/MatDryck/Recept/Recept/Spaghetti-Carbonara/ThereseX skrev 2011-10-23 14:03:17 följande:Weilkip- och så måste man ha i vitlök.. : ) Jag har ett sjukt bra recept, dock kan jag det inte utantill.. Men tror det finns på systembolagets hemsida under recept.
menar du den? den såg inte speciellt krämig ut :/ -
men EUW, ska man lägga en RÅ äggula mitt på allt?! haha missade att läsa det, usch nej.Wielkip skrev 2011-10-23 14:13:12 följande:www.systembolaget.se/MatDryck/Recept/Recept/S.../
menar du den? den såg inte speciellt krämig ut :/ -
man måste ju ha grädde för att få till såsen? har stått med i alla recept jag kollat påStronza simpatica skrev 2011-10-23 14:27:15 följande:Wielkip: grädde?? Det har man inte i carbonara:)!!
I orginal carbonaran har man bacon,ägg,svartpeppar och permasanost! Jag brukar dock köra med vitlök med då jag tycker det är gott. -
jag tänkte också att man typ behöver vispgrädde för att få en krämig sås, har liksom testat alla olika matlagningsgräddar (haha, gräddar? vadfan säger man? grädder? gräddor?)Coriander skrev 2011-10-23 14:38:33 följande:Ja just det... när det kommer till grädde använder jag aldrig någon matlagningsgrädde, då jag anser att dom är alldeles för "vattniga". Jag föredrar riktig vispgrädde! Alternativt har jag någon gång provat med sådana där Bon jour matlagnings creme fraiché som redan är smaksatt.. den har rätt så bra konsistens.
Nyttigt med vispgrädde liksom...nä, en dag SKA jag lyckas knäcka koden till den perfekta carbonaran! -
Carbonaran blev helt ok! Inte sådär krämigt som jag är ute efter men en klar förbättring med vispgrädde istället för matlagningsgrädde.
Kom på nu i efterhand att det är ju råa ägg i såsen, är det så jäkla bra? Gjort är gjort men kanske inte ska göra det igen om man nu inte får äta ägg rått?
-
ja men de har ju inte kokat liksom? bara legat ihop med varma bacon och spaghettin.Carla82 skrev 2011-10-23 21:57:08 följande:De är ju uppvärmda så det ska inte vara någon fara.
Angelique: Du får fråga F vad seadas är...han vet helt säkert. Det är i alla fall färsk fårost mellan två tunna degplattor. Dessa friteras och sen serveras dem med flytande honung. Verkligen goda. Osten smälter och smaken är inte så stark...men de ska ätas nygjorda.
Läste nånstans om maskar som kom in i äggen via hönan, minns inte vad det var... uuuh -
undrar samma!Ponja skrev 2011-10-24 15:38:54 följande:Måste bara fråga, när jag var på mitt RUL så såg barnmorskan barnets läppar och visade oss. (jag såg inte vad det var) =)
Men eftersom han såg dem, kan man utesluta att barnet har gomspalt då?
hon zoomade in och visade oss hur hon (bebin) gapade och stängde munnen, såg liksom ut som två, hela läppar, det borde väll synts om det var spalt isåfall? -
Grattis faceprimer!!
Vi var helöverens om pojknamn, Sid, men sen så fanns där ju ingen snopp, så vi var tillbaka på ruta noll typ.
Tjejnamn hade vi typ kommit med 20 förslag var på och inte kommit överens om något..men sen några timmar efter rulet så kollade vi på listan jag hade i mobilen med massa tjejnamn och kunde helt plötsligt plocka ut tre stycken som vi båda var helöverens om. Så himla gött!
Blir ett rätt långt namn, 3 förnamn där ett är ett dubbelnamn och två efternamn, men så fåre va! :)
-
Om man har samandragningar, hur känns det då?
Fick lägga mig i sängen för att jag fick sån molvärk och mår illa. Har inte haft växtvärk på ett tag men det känns precis som mensvärk fast på ett större ställe, upp till naveln och ut på sidorna en liten bit. Livmodern når la dit upp nu ungefär.