Inlägg från: Wielkip |Visa alla inlägg
  • Wielkip

    Vi som väntar marsbebis 2012 :-)

    faceprimer skrev 2011-08-25 20:43:39 följande:
    Oj 100 dagar redan!!! Galet!! Det känns så sjukt också att man är i 3 månaden redan, jag är i v12 idag, liksom det är bara ett halvår kvar! Heelt fantastiskt att ett barn kan utvecklas så fort!!
    vet :D
    12+2 idag, kanske kan börja känna små sparkar om någon månad, hoppashoppas!
    BF: 6 mars 2012 Http://Troublewhore.blogg.se
  • Wielkip

    Faceprimer; barnet sover och kan väckas av buffar på magen ;) fick vi filmbevis på igår! Låg blickstilla först, så fick trycka ett par gånger och då snurrade den runt ett par varv, viftade på armar o ben, försökte suga på tummen lite tafatt men gav upp, la sig på rygg och somnade igen

  • Wielkip

    Vågar ni köra med angelsound?
    Jag tror inte jag gör det efter allt man läst om att man inte vet om det kan skada bebisen, detsamma med ultraljud...vill så himla gärna kolla på bebisen en extra gång innan rulet den 13/10, typ i mitten av september, men vet inte om det är värt att riskera...


    BF: 6 mars 2012 Http://Troublewhore.blogg.se
  • Wielkip

    Jag är lite skeptiskt till många ul just för att det inte finns några bevis på att det är ofarligt (eller farligt)
    Men hur många RUL gör man? Är det bara det vid v.20?

    OM jag skulle göra fler än rul/en så skulle det bli just i september nån gång, för efter rulet så lär man ju ändå känna bebisen varje dag och på så sätt veta att den lever!


    BF: 6 mars 2012 Http://Troublewhore.blogg.se
  • Wielkip

    tråkigt att läsa om att ni är många med många jobbiga symptom osv. som inte mår bra, inte vill skaffa syskon eller inte orkar med jobbet :(
    Inser verkligen hur lyckligt lottad jag är som enbart har trötthet och hunger som symptom nu - TROTS att bebisen lever till och med, hihi.
    Om inte förlossningen blir skitjobbig kan jag absolut tänka mig att bli gravid igen inom 2-3 år, vill inte att det ska gå längre tid än så mellan bebisarna.
    Hoppas ni mår bättre i andra trimestern! Hjärta


    BF: 6 mars 2012 Http://Troublewhore.blogg.se
  • Wielkip
    Evelinas skrev 2011-08-27 18:03:45 följande:
    Hej! Har funderat på en sak och hoppas ni kan hjälpa mig med detta. Mars (även april) är ju något av "mellanmånader", kan vara rätt kallt, men börjar ju ändå närma sig vår. Ska man köpa nån slags overall till den lille? Räcker en tunnare kanske? Hur har ni tänkt? Vilken strl kan vara lämplig, 56? För dom växer väl inte ur den på 1-2 månader eller?
    jag kommer absolut köpa overall, speciellt eftersom jag har bf så tidigt, snödrivorna är ju inte helt borta fören i mitten av april. Och det blir ju oftast medeltemperatur på 0-8 grader i mars.
    BF: 6 mars 2012 Http://Troublewhore.blogg.se
  • Wielkip
    faceprimer skrev 2011-08-30 11:59:00 följande:
    Fick ett brev hem på posten idag från Mödravården, där jag har blivit kallad på MÖTE FÖR ÖVERVIKTIGA GRAVIDA?! Jag har sen jag blivit gravid gått upp ca. 6kg, det tycker jag är fruktansvärt mycket. Jag har aldrig vägt såhär mycket nånsin. Innan jag blev gravid hade jag några få kilo för mycket men inte överdrivet, och nu när jag har gått upp så har jag blivit inbjuden att delta på möten för överviktiga, alltså grovt överviktiga med BMI över 30. Hm... vet inte hur jag känner alls inför det. Känns lite som ett slag i magen. Så tjock är jag definitivt inte. Tror ingen skulle kunna gissa att jag väger såhär mycket när dom väl ser mig. Hoppas jag verkligen inte iallafall! Och jag skulle ju inte väga såhär mycket om jag inte vore gravid.
    Vet inte riktigt varför jag får det nu? Jag hade redan i v.6-7 gått upp ett par kilo där med, men innan jag blev gravid så låg jag på en stadig vikt några få kilo för mycket men inte överdrivet... jag har alltid haft lite hull och har lärt mig acceptera det.
    Åå.. vad sur jag blir nu! Jag menar, jag äter knappt godis, det enda är att jag är väldigt hungrig så jag kan äta ganska mycket men sötsaker försöker jag undvika... Min BM vet att jag inte äter mycket onödigt och rör på mig men ändå blir jag kallar till detta. Vet inte om jag ska gå... Liksom, detta är ju pga graviditeten som jag gått upp, inte att jag var överdrivet överviktig innan...? Dessutom har dom vägt mig med alla kläder på, precis efter maten dessutom, då väger man ju kanske 3 kg mer än vanligt och utgår från den vikten..
    Nej... lite stött blir jag. OKEJ om jag hade vägt mycket från början men nu har jag ju gått upp och inte kan jag ro för det.
    Det handlar inte om viktnoja på något sätt, siffran för mig är relativt oviktig, det är att jag blivit kallad dit... så titttar jag mig i spegeln och känner att "nej, så tjock är jag väll inte...."
    förstår att du blir irriterad, jag hade blivit fly förbannad om jag fått en sån kallelse utan att min bm pratat med mig innan.
    Men om man är över bim 25-26 och tidigit i graviditeten går upp för mycket för kurvan så kanske det är lätt att det fortsätter så hela graviditeten, och det är ju varken bra för dig eller bebis, finns ju riktigt smala personer som går upp 30-40 kg, och har man lätt för att lägga på sig kanske dom hellre vidtar en åtgärd för mycket än för lite...
    Det var den enda förklaringen som slog mig illafall!
    BF: 6 mars 2012 Http://Troublewhore.blogg.se
  • Wielkip

    Jag är 164 cm och vägde 67 på inskrivningen, gått ner 1,5 kg efter det men kanske har gått upp de igen nu, vägde 57 för ett år sen men efter att jag sålde min häst blev det inte lika lättare att hålla kroppen i trim.
    Ska dock ge mig fan på att gå ner till 55 efter graviditeten, det har alltid varit min drömvikt, var inte ens "slimmad" när jag vägde 57, så det är verkligen ingen omöjlighet för mig.
    Måste bara lägga ner med kolhydrater och onyttigheter i 2-3 månader samt utnyttja gymkortet som dammar i plånboken!


    BF: 6 mars 2012 Http://Troublewhore.blogg.se
  • Wielkip

    Är det nån mer som har klarat av första trimestern nu? :)
    Är i v.14 (13+1) och hoppas att jag får fortsätta må såhär bra i andra trimestern också.


    BF: 6 mars 2012 Http://Troublewhore.blogg.se
  • Wielkip

    hm...såg nu att här på FL är jag fortfarande i första trimestern?
    enligt mina appar och BM så börjar andra i v.13+0 (v.14)
    Vad gäller egentligen?

    Hur kan det skilja så mycket på info, allt från när hjärtat ska börja slå, när bebisen kan klara sig utanför livmodern osv. rätt stora grejer som ändå kan diffa på 1-2 veckor beroende på vem man frågar, knas!


    BF: 6 mars 2012 Http://Troublewhore.blogg.se
Svar på tråden Vi som väntar marsbebis 2012 :-)