• faceprimer

    Vi som väntar marsbebis 2012 :-)

    Här är tråden för oss som väntar tillökning runt/i mars 2012.
    Här kan vi följas åt och peppa, stötta, prata, och diskutera med varandra om allt vad det innebär att vara gravid och vänta barn.

    Själv plussade jag idag, 4/7-2011

    Häng på!

    Kram {#emotions_dlg.flower}

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2011-07-10 23:53

    Då listan har blivit så pass lång (vilket betyder att det är många som plussat! ) Så har det kommit in tips att vi har en tråd för listan, och en för diskussion. Vilket jag nu har skapat:
    Här är tråden för listan: www.familjeliv.se/Forum-2-113/m59919507.html
    Och denna tråd fortsätter som diskussionstråd Kram

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2011-07-12 18:05
    Fick tips om att ha en bildtråd och självklart håller jag med! Här har ni bildtråden: www.familjeliv.se/Forum-2-113/m59946875.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-01-12 10:20
    Fortsättningstråd för när bebisarna har kommit ut till världen:
    www.familjeliv.se/Forum-11-228/m62965812.html

  • Svar på tråden Vi som väntar marsbebis 2012 :-)
  • TheCoopers
    Daysis skrev 2011-07-29 13:08:04 följande:
    Det är klart det kommer bli massa små fina marsbebisar Både i den här tråden o även på bb är jag rädd..
    Det är jag mest orolig för, att jag inte kommer få föda där jag vill för att det är fullt.

    Babybluey - Vet inte var i landet ni bor men här i Stockholm finns ju förlossningsavdelningar där miljön är mer hemmalik, det kanske skulle vara ett alternativ om din man inte klarar av sjukhus? Gissar att det finns liknande förlossningsavdelningar även på andra ställen i landet. Jag födde på Södra BB här i Stockholm senast och när vi kom dit kändes det mycket mer som att ta in på ett hotellrum än att komma till ett sjukhus. All utrustning var gömd och det luktade inte ens sjukhus. På bordet hade de tänt ljus och det var verkligen supermysigt..
    Åh jag är inskriven där nu ! Tycker också det verkar helt fantastiskt !
    I'm the me I choose to be ...
  • Daysis
    TheCoopers skrev 2011-07-29 13:16:33 följande:
    Åh jag är inskriven där nu ! Tycker också det verkar helt fantastiskt !
    Eftersom jag bor i Haninge och även jobbar här kommer jag även att gå på mvc i Haninge, det blir ju lättast så.. Man har ju förtur på södra BB om man har gått på mvc där, men jag hoppas ändå på att få plats där när det är dags.
  • Chetti
    faceprimer skrev 2011-07-28 19:17:49 följande:
    Sitter och är lite halvt irriterad (hormoner , haha) på en tråd jag skrev i nyss, handlar om ifall man tog med sig sin partner på första BM besöket och jag skrev att Nej det gjrode jag inte. Jag anser inte att han behövde ta ledigt för att sitta med mig medans BM går igenom alkohol och lite kost och jag får fylla i ett papper om alkoholvanor. Och några i tråden skulle påpeka att hos dom så går minsann deras partner med på ALLA möten för det är ju "VÅRAT BARN" som dom så mycket skrev om. Jag kan inte låta bli att tycka att Varför är ens partner mindre delaktig om han inte följer med på hälsosamtalen? Jag menar, hälsosamtalet var inget nytt, även att jag väntar mitt första barn, hon gick somsagt igenom alkohol och vad man inte får äta, det handlade ingenting om barnet, graviditeten eller utvecklingen utan endast om alkohol och kost. Jag anser inte att min sambo hade behövt följa med mig på det och jag anser inte heller att han är mindre delaktig för att han inte följde med på hälsosamtalet. Sen ser väl samtalen ut olika hos olika BM, men hos mig var det verkligen inget speciellt även om det var trevligt. Det handlade somsagt bara om kost och alkohol. Min sambo kommer däremot följa med alla gånger senare när det handlar om graviditeten och om min kropp och allt som hör där till. Samt på alla ultraljud etc.
    Haha, dessa grav.hormoner gjorde mig förbannad bara på ett litet inlägg Men tycker det var så himla negativt i tråden där, som att ens partner är mindre delaktig bara för han inte följer med på mitt hälsosamtal..  det är ju fortfarande lika mycket Vårat barn ihop även om han inte satt med mig dom minuterna vi pratade alkohol och kost. De var som om de verkligen ville att det skulle låta som att man inte är delaktig om man inte följer med på ALLA möten.

    Vad tycker ni andra? Är er partner mindre delaktig om han/hon inte följer med på hälsosamtal? 

    Det viktigaste är hur partnern är när bebisen väl är ute. När bebisen är i magen så är det lite svårare att vara delaktig. Att ta hand om sin partner m.m. är ju självklart men att ta ledigt från jobb för att gå på inskrivning och sådär känns bara överflödigt.

    Min man följer med på UL och är med på förlossningen, är hemma de två första veckorna. Är föräldraledig med barnen. Det tycker jag är tillräckligt delaktigt =)
    blääääääääääää
  • TheCoopers
    Daysis skrev 2011-07-29 13:32:14 följande:
    Eftersom jag bor i Haninge och även jobbar här kommer jag även att gå på mvc i Haninge, det blir ju lättast så.. Man har ju förtur på södra BB om man har gått på mvc där, men jag hoppas ändå på att få plats där när det är dags.
    Ja såklart . Jag bor på söder och jobbar där också så det blev ett naturligt val .  Blev glatt överraskad när jag var där på inskrivning , mysigt , lugnt och fint .
    I'm the me I choose to be ...
  • Chetti
    Altezza skrev 2011-07-28 21:07:35 följande:
    Min bm har fortarande semester...hon är tillbaka när jag är i vecka 10 och det är då man brukar få komma på inskrivning här. Häslosamtal var jag på när jag väntade första barnet, inte andra å jag tror knappast det blir något denna gången heller

    Ni som har barn, när berättade/ska ni berätta för barnen att de ska få syskon?

    Jag vet inte när jag ska berätta. De är snart 8 resp. 6 år och de kommer ju berätta för alla =)

    Minst vecka 12 tror jag, jag vet inte så svårt  
    blääääääääääää
  • ThereseX

    Jag går också på Mvc i Haninge, men jag kommer föda på Karolinska Huddinge. Dottern föddes där i september i fjol och jag är fruktansvärt nöjd, var rädd innan då min förlossning med sonen 2002 inte satt så fina minnen. Men dom var super duktiga och jag är inte längre rädd för att föda, det var dessutom en barnmorskestudent som förlöste det var hennes 34:e bebis hon hjälpte till världen.. : )

  • Chokladälskaren

    Hej allihopa! Imorse så var jag och sambon på vul för att kolla så att allt var ok med bebisen. Och det var det verkligenSkrattande. Man fick se en liten heffaklump som rörde sig hej vilt där inne och man såg även hjärtat som tickade på så fintGlad. Enligt läkarens beräkningar så skulle jag vara i vecka 7+4 och det är jag här på fl oxåGlad.
    Så hon sa de oxåt att om vi var oroliga innan så behöver vi absolut inte var det nu för allt såg bara väldigt normalt och bra ut, den växer som den ska osv.
    Så nu är jag väldigt mycket lugnare iaf.Glad

  • AMWDDZ

    Hej kul å se att ni blivit gravida och att ni mår bra.....själv ska jag också ha bf i slutet av mars.....och själv plussade jag i mitten på juli månad och är jätte glad......har ngn varit på VUL ännu?

  • Chokladälskaren
    AMWDDZ skrev 2011-07-29 14:01:41 följande:
    Hej kul å se att ni blivit gravida och att ni mår bra.....själv ska jag också ha bf i slutet av mars.....och själv plussade jag i mitten på juli månad och är jätte glad......har ngn varit på VUL ännu?
    Ehh jappGlad. jag skrev inlägget före dig om att jag har varit där idag och gjort ett vulTungan ute
Svar på tråden Vi som väntar marsbebis 2012 :-)