Nice Girl Wrong Place skrev 2011-05-05 23:40:13 följande:
Mmmm mina tremänningar brukar slakta lamm och bjuda familjen på hahaha, mycket gott!
Men hur och vem bedömer om någon kan avliva på ett korrekt sätt? Det var där jag började jiddra om licens...
Jaa, nu fick jag faktiskt konsultera Jordbruksverkets sajt som säger att :
Du som slaktar får och getter för husbehov eller behöver nödslakta hemma på gården måste behärska den aktuella avlivningsmetoden och hanteringen av djuren i samband med denna.
Således ganska luddiga regler, om jag uttrycker mig snällt. Sen är det lite bestämmelser vad gäller typ av skjutvapen, kaliber som anses nödvändig, plus lite annat mög. Jag får tex inte använda ett vapen som jag har målskjutningslicens på, det måste vara
jaktlicens, även om det är exakt identiska vapen. Bla.
Nu tycker jag iofs vi börjar bli lite för seriösa här, men vill ni ha beskrivning på hur det går till att karva upp buken och ta ut tarmar, magsäckar mm...mm,på en nyskjuten, inte nysketen...obs, tjur, samt hur jävla illa det luktar, så säj bara till. Anton ställer upp på det mesta.