Inlägg från: FrokenJo |Visa alla inlägg
  • FrokenJo

    Precis fått reda på att vi väntar tvillingar i maj 2011!!!

    Hej hej!

    Vill packa BBväskan nu, men kommer inte till skott... Kan bero på röran vi har här nu när vi fixar till ett nytt rum till Nils. Kan det inte bara bli klart fort! Typ imorgon?! Dåligt tålamod - kan man skylla det på hormonerna också tror ni?! ;)

    Var hos BM igår. Blodtrycket var perfekt, hb:t kollade hon inte för det var inte så länge sen. Magen mätte 35-36 cm (!!!!) vilket motsvarar en fullgången enlingsgrav. Inte så konstigt att det är trångt och trycker och pressar åt alla håll... Och så lyssnade vi på hjärtljud. Ettan verkar ligga kvar nedåt och de slagen hittade hon direkt, 150/min och på ungefär samma ställe som senaste fyra ggr eller så. Men.. tvåan hittade hon inte på en låååång stund! Jag hann tänka "ska jag börja bli orolig nu". Tydligen har hon flyttat sig och ligger som tvärs över magen högt upp vid revbenen! Med huvudet på syrrans fötter isf. Där fick jag ytterligare en förklaring till trycket mot revbenen och det generösa måttet.... haha! Nåväl, 130 slag hade hon. Tack och lov! Har inte varit nervös förrän idag över det... Rör de sig verkligen båda två? Osv osv... Det känns långt till nästa TUL, 8/3.

    Appropå kläder så har vi en del smått i stl 40/44/50 och jag hoppas att det räcker.
    annelian: H&M har också.. (eller hade iaf när jag köpte 2008) och Åhléns och Lindex... Sedan brukar man kunna hitta på Babyland och liknande.

    Ha det fint allihop!

  • FrokenJo

    Härligt annelian!

    Love: bra magmått, det är rätt jämnt! :) Förstår sina tankar kring begravningen, men det är ofta skönt med ett bra avslut!

    Vad märkligt med småkläderna då. Vi kanske bara hade tur? Iofs tycker jag att det har varierat bara från en vecka till en annan. De kanske inte görs i så stora upplagor?! När Nils kom var 40 det minsta vi kunde hitta men bara några månader senare kom de här pyttepyttiga från stl 32 från Fixoni. 
    Kom precis på att det finns här: http://www.pytteliten.net/  Fin sida som riktar sig till prematurföräldrar, som kan vara bra att sponsra lite! Tvillingrabatt finns!

    Dagens bästa: F-kassan ringde och berättade att jag får pengar!!!!! HURRA!!!!!!!!!!

  • FrokenJo

    Jenpuh: Oj, vilken dramatik, men du låter väldigt cool i det hela! Det är nog bra för bebisarna! :) Och som du skriver, du är på rätt ställe.

    Det är så kul nu och läsa om mått på våra stora magar och bebiar tycker jag. Det börjar bli verkligt... Imorgon ska vi på TUL 2, v 32+0. Känns otroligt att ha kommit så här långt. Sedan på onsdag ska jag till Bm samt mäta tappen igen.

    Jag har nån liknande smärta förresten, nästan som håll eller mjölksyra. Oftast bara på ena sidan av magen, ganska högt upp. Oskönt till tusen, men går över när jag ligger ner.

    Ta hand om er allihop!

    Ska försöka ladda upp en magbild också...

  • FrokenJo

    Ja, man drömmer en massa skumt... Och jag sover också riktig dåligt de flesta nätter. Domnar bort i höfterna och som sagt, det tar emot och typ tusen år att vända sig... Ibland drar det till i magen också då - är det nåt att oroa sig över tror ni?

    Tack Love, mugglesfan o Yasmin! Men nu är den så stor att jackan med nöd o näppe går att knäppa, tur att det snart är vår! Längtar sååå efter gumpaskor och tunnare kläder...

    Jenpuh: skönt att ni fått båda sprutorna och att ni mår bättre! Hoppas att undersökningarna gick bra idag!

    Yasmin: vi har inte gått med i tviliingklubben, men jag har funderat på det. Hade du beställt material eller kom det bara? Vi har ju fått en liten minikurs för tvillingföräldrar här , men tyvärr är vi bara två par och de bor rätt långt ifrån oss... Men vid nästa träff ska vi få träffa en familj som fick tvillingar i somras - det blir kul!

    Vi var på TUL idag och jag blev jätteyr och darrig/svettig när jag låg ner på ena sidan, fy sjutton vad obehagligt det är!
    Bebisarna var lite mindre än kurvan nu, 1939 g och 1874 g,  men ULBM trodde att det hade att göra med att de anpassat sig till att det är trångt och de är två... Den ena hade sjunkit till -5,4% så hon gjorde en flödesmätning, som såg bra ut tackochlov!
    Dessvärre har de gjort kullerbyttor båda två så ettan ligger med rumpa/ben nedåt. Ska träffa min BM och prata imorgon så får vi se. Nästa UL om 4 v.

    Hoppas att ni har en skön kväll, jag ska äta glass nu! :)

  • FrokenJo

    Hej igen...
    Jenpuh, vad skönt att du får vara hemma! Mina pluttar ligger likadant. :) Läkaren som kollade tappen idag såg ettans rumpa låååångt ner och sa att det skulle till ett mirakel nästan om hon skulle vända sig nu.. Han skickade remiss för snitt redan idag. Känns lite snopet eftersom jag gärna ville föda naturligt. Men men, man får inte bestämma allt och huvudsaken är att bebisarna mår bra.

    Jäntan, finfin mage!! Njut av lugnet och friska luften i fjällen!

  • FrokenJo

    Yasmin: det låter klokt att ta det lite lugnare! Var rädd om dig och de små!! Även om vi längtar massor nu så får de gärna växa till sig lite ju... :) Fick inget datum, men han tyckte att det var lika bra att fixa i tid. Det blir i v 38 iaf (påskveckan om jag har räknat rätt).  Och väldigt påtagligt... Var på vippen att få ett kontrollUL om två veckor, men han ställde in det så jag får vackert vänta fyra veckor till.
    Jag hoppas fortfarande att de vänder på sig och motbevisar läkaren, drömde t o m om det inatt.
    Min son är född med urakut snitt och jag hade sååå ont efteråt, därför är jag inte sugen på ett nytt, men jag antar att de försöker lägga det på ungefär samma ställe!? Måste fråga!

    Love: Jag hann inte se ditt inlägg, vi skickade nästan samtidigt. Vad mysigt att få träffa såna små. Jag har inga sådana små, nya i närheten men är sugen på att få låna nån :) För att få en känsla för hur små de är. Kommer inte ihåg...

    Och åh vad jag längtar efter våra. Tvåan var så söt i tisdags när vi fick en sån bra bild av hennes ansikte. Vill pussa på de där små runda goa kinderna!! Men, knappt 8 v kvar... Är i v 32+2 idag.

    Ha det fint allihop!

  • FrokenJo

    Jättefin mage Love! Tänk att kroppen kan förändras så här... Urhäftigt tycker jag!

    Jag fullkomligt älskar de små utbuktningarna och bulorna som blir när de rör sig därinne nu. MEn jag har svårt att urskilja vilka kroppsdelar det är. Kan ni?

  • FrokenJo

    mugglesfan: det går ju så bra så! Trevligt att ha dig med här! :)


    Yasmin: det vore jättekul att ses allihop, men hur flexibla blir vi med 2 småttingar... hehe!

  • FrokenJo

    Heja mugglesfan! Det är ju fantastiskt bra!! :)

    Mina är med största sannolikhet tvåäggs men vi har itne direkt några tvillingar i närmsta släkten. Det enda jag har fått reda på är att min farmors pappa hade syskon som var tvillingar, men vi vet inte om de var en- eller tvåäggs...
    Vi får väl helt enkelt starta en ny "trend" i våra släkter!

    Gnällvarning då!:
    Har sovit riktigt dåligt inatt. Börjar nog känna mig stressad, bara fem v och en helg kvar (förmodligen). Har svettats och armen har domnat bort och haft halsbrännan från hell... och dessutom har bebisarna tryckt upp mot mina revben så det har ilat och gjort ONT! OCh då blir iaf jag livrädd att klämma dem eller nåt... svårt att röra mig. Nu är det bra fullt därinne! Haha! Tur att mannen lämnade på förskolan så jag fick sova igen lite nu på morgonen!


    Trevlig fredag!

Svar på tråden Precis fått reda på att vi väntar tvillingar i maj 2011!!!