Inlägg från: carro 81 |Visa alla inlägg
  • carro 81

    Jag längtar till jul!!!

    Frökenolson skrev 2010-10-18 21:09:49 följande:
    vet inte vart det går att beställa, men jag har sett att de som säljer vackra julkulor på liseberg och de skriver på namen, vet inte vart du bor, men om du har vägarna förbi jul på liseberg..
    Åh jättetack för svaret, det låter ju perfekt! Jag bor i Eskilstuna så det är en bit att åka men vi har faktiskt pratat om att åka ner hela familjen på Lisebergs julmarknad i år så det passar ju bra. Ser verkligen fram emot det.
  • carro 81
    Frökenolson skrev 2010-10-18 21:49:16 följande:
    kvällstid är det alltid mest folk, vilka dagar vet jag inte riktigt, men jag har aldrig tyckt att det har varit för mycket folk, alltid varit mysigt och stämningsfullt! ha så mysigt, vem vet vi kanske springer på varandra;)
    Tack, det låter bra! Ja mysigt lär vi alldeles säkert få, har velat åka dit i flera år och det verkar underbart. Har varit inne och kollat på hemsidan och jag vill dit NU. Måste hitta en lucka där vi kan åka iväg hela familjen och måste kolla upp hotell och så. Har någon något barnvänligt hotell i närheten att rekommendera får ni gärna hojta till.
  • carro 81
    Mettan69 skrev 2010-10-19 08:23:37 följande:
    Vi brukar åka dit den helgen de öppnar eller helgen efter. då brukar det vara lagom med folk. Hört av andra som varit där senare att de knappt kommit fram till stånden osv pgr trängslen. Vill ju kunna gå och kika på allt fint och att även barnen skall kunna röra sig och se sig omkring...  Tomte
    carro 81 skrev 2010-10-18 21:05:25 följande:
    Måste förresten tipsa om det är någon mer som gillar te, så har Friggs ett ekologiskt grönt Chai-te med nejlika, kanel, kardemumma och apelsin. Det smakar jul.
    Det skall jag genast köpa. Älskar att dricka te nu på kvällarna. Solig
    Tack, då ska jag försöka åka dit rätt tidigt då. Så man hinner njuta och titta riktigt ordentligt.

    Ja jag gillar också te på kvällarna nu när det börjar bli kallt och mörkt. Hittade det på internet med: http://www.friggs.se/sv/VARA-PRODUKTER/TE/Eco-Chic/Green-Chai/
  • carro 81

    Vad bra, ska kolla upp båda hotellen som rekommenderas. Hoppas på att kunna stanna i två nätter men beroende på hur vi jobbar kanske det bara blir en natt. Men bättre än inget. Vad jag längtar till Lisebergs julmarknad nu!


  • carro 81

    Sambon har just landat i London. Fick lite tips tidigare i tråden men tänkte bara kolla om någon har tips på vilka affärer han absolut inte får missa när det gäller julsaker? Han har lovat att handla det till mig. Och gärna tips på bra leksaksaffärer också. Kan ju vara kul med något till barnen som inte finns i Sverige.


  • carro 81

    Här har det också kommit massa snö och det fortsätter snöa! Har varit ute och gjort snögubbar med barnen. Är såå sugen på att julpynta snart men måste väl vänta ett tag till. Kanske kan ta upp alla julkartonger snart och kolla igenom och planera lite och se om något behöver handlas. Det är dock väldigt många lådor så sambon är inte jätteförtjust att springa upp och ner till källaren.


  • carro 81

    Skriver inte så mycket här men läser desto mer. Har börjat adventspynta lite här hemma och bakat pepparkakor. Har köpt ingredienser till lussebak men får se när man hinner baka, det tar ju lite tid med jäsning och så, och äldsta sonen vill nog vara med så det är inget jag kan göra någon kväll.


    Idag fick jag hem Den stora julboken från Bonnier. Jag prenumererar så jag får varje års exemplar. Någon mer som samlar/prenumererar på dem? Ska bläddra igenom den nu ikväll.


  • carro 81

    Härligt att fler längtar lite smått till julen redan nu! Min längtan brukar bryta ut på allvar i augusti men jag längtar lite under hela året. Jag hade lite funderingar på att åka till Tomteland nu i sommar men tror att det blir mysigare att åka i december. Idag är det faktiskt precis ett halvår kvar till första advent!

  • carro 81

    Nu är allt med våran flytt färdigt och nu kan jag äntligen få längta på riktigt. Och det gör jag verkligen, så mysigt med höstväder nu. Jag är även sugen på att åka till Ullared och shoppa julsaker och julklappar men får se om sambon går med på det.

    Tänkte höra om någon vet när alla Julspecialtidningar kommer ut, som Amelia Jul, osv? Har för mig att Allers Jul brukar släppas rätt tidigt va?

  • carro 81
    Koppkaka skrev 2011-09-12 22:42:51 följande:
    Inte så tidigt som september tror jag, kanske slutet på oktober, början på november..
    Nej i september tror inte jag heller men i oktober iaf. Har för mig det var relativt tidigt i oltober. Kom att tänka på jultidningar här om dagen men har inte hittat några datum på internet så jag tänkte om någon här visste.
  • carro 81
    Mamma SL skrev 2011-09-13 07:44:31 följande:
    Japp i början på oktober brukar Allers komma. Tror att den kom runt den femte förra året. Sen dröjer det till slutet av oktober början-av november innan de andra hänger på. Tur att det finns julbloggar:)
    Åh härligt, då är det inte så himla långt kvar ändå. Ja julbloggar är guld värt. Jag har några jag brukar kolla, bl.a din faktiskt.
  • carro 81
    Carolaj83 skrev 2011-09-14 16:19:41 följande:
    julen har kommit till jotex

    www.jotex.se
    Jag såg det också, härligt! Hoppas katalogen kommer snart också, tycker att det är mysigare att kolla i den.
  • carro 81

    Igår var vi i Ullared så där köpte jag julsaker, julklappar och paketkalendersaker. Har även köpt lite paketkalendersaker tidigare, bl.a på rean på BR. Jag ska nog slå in allt idag tror jag. Nu längtar jag ännu mer! Tur att man har lite att se fram emot under hösten så går tiden lite fortare.

    Jag fyller 30 den 3:e december också och även om jag inte kommer ha något stort firande blir det ju lite åtminstone, och funderar på att ha jultema. Det kommer ju ändå vara julpyntat här hemma. Kul att ha mer att planera inför.

    Finns det någon recepttråd som hör till den här tråden? Vore ju trevligt att kika i och få inspiration. Försöker prova lite nytt varje år.

  • carro 81
    Pigelinen skrev 2011-09-26 10:03:44 följande:
    tips på julklappar
    www.familjeliv.se/Forum-25-122/m47845154.html

    Letat o letat men hittar inte recepttråden vet att de ska finnas en. hoppas att någon annan vet var den är.
    Åh vad bra med en tråd med julklappstips.

    Jättetack ändå! Vet att jag har kollat i olika recepttrådar förr om åren men jag måste ha rensat i mina favoriter sedan dess.
  • carro 81
    Thulan skrev 2011-09-26 10:19:10 följande:
    Härligt att det är fart i den här tråden igen! Jag är dålig på att skriva själv men jag kikar in och läser varje dag. Det är så skönt att det finns fler julnördar där ute=)

    Här är några gamla trådar med julgodis och andra juliga recept som jag har sparat i mina favoriter i många år=)

    www.familjeliv.se/Forum-22-72/m13818061.html

    www.familjeliv.se/Forum-22-72/m24932932.html

    www.familjeliv.se/Forum-22-72/m5490534.html

    www.familjeliv.se/Forum-22-72/m1297819-1.html

    Ska ta och läsa igenom dem igen och skriva ner dem som jag tycker verkar bra, bättre att ha alla recept på samma ställe än i en massa gamla trådar på FL=)
    Men ååh vad mycket bra trådar, härligt! Nu är de sparade hos mig så jag kan läsa igenom dem när jag har tid över någon gång.
  • carro 81

    Även jag har julgardiner i alla rum. Men jag vill också gärna ha tips på var det finns fina julgardiner, vi har flyttat och jag letar efter nya till vardagsrummet. Helst panelgardiner men det är inget måste.

  • carro 81

    Imorgon kommer Allers Julmagasin ut i affärerna! Så imorgon kväll blir det att bläddra i tidningen och kanske äta lite av dessa som jag har hemma:


  • carro 81

    Åh vilka härliga bilder från Ikea, ni vill jag dit också! Igår bakade jag saffranscupcakes samtidigt som jag lyssnade på julmusik och det doftade och smakade helt underbart! Skönt att oktober verkar gå så fort, jag vill ha advent nu!

    Angående gran klär vi den lite när vi får tid under december men åtminstone 10 dagar innan julafton. Man vill ju hinna njuta lite av den. När julen är över behöver jag inte ha pynt alls, det är ju innan det är som mysigast. Något år har vi klätt den redan vid första advent men det kanske är lite väl tidigt.

  • carro 81
    fluu skrev 2011-10-18 18:06:44 följande:

     


    Den här har jag myst med idag! Kan verkligen tipsa om den. Min lista på mat till jul blev väldigt mycket längre:P
    Den tittade jag på igår, kostade 79 va? Men jag tyckte mest bara det var mat och recept i eller var det annat som jag missade? Som pyssel, pynt och annan inspiration?
Svar på tråden Jag längtar till jul!!!