• leia83

    AVA klinik i Riga

    plupp06 skrev 2010-10-28 18:49:58 följande:

    Leia: Sorry, jag frågade om du gjort ÄD försök innan, ser visst att du fått misfall Gråter

    Vet du vad du hade för värden på din sköldkörtel?


    det e lugnt. Hjärta

    Jag vet inte exakt men dom var inte extremt låga men ändå för låga. Har du barn sedan innan eller är det första för er? Hur ligger dina värden? Vad har läkaren sagt om möjligheterna att bli gravid? Förlåt massor av frågor.

     Tack Villsågärna, 
  • leia83
    plupp06 skrev 2010-10-28 19:35:48 följande:
    Fråga på du, inga problem!!

    Har ett barn, en liten ÄD bebis som nu är 4,5 månad

    Mitt TSH låg väldigt presat när jag var gravid, dvs nästan 0. Eftersom jag har super höga TPO antikroppar så är det bra att TSH är så lågt som möjligt. T4 och T3 som är andra sköldkörtelvärden låg inom refernsintervallet. Min läkare sa att med rätt dos levaxin så ska det inte vara några problem att bli gravid! När man har underfunktion så är TSH värdet för högt, du skriver att dina värden var låga? Vilken levaxin styrka har du börjat med (man brukatr oftast trappa upp dosen)? Jag tar i dagsläget 100 mcg, som gravid 125 mcg.

    Kram
    Jag har inte jätte koll på det ännu. Men det var något värde som var för lågt i alla fall. Ska lämna prover igen v 48 för att se om jag har antikroppar eller vad han sa. Ska hämta ut levaxinet i morgon så kan svara på styrkan då
    Grattis till er lilla plutt, då är ni levande bevis på att rätt diagnos ger resultat

    Hinos:Ok, jag hoppas det gäller mig med. Men jag kommer ju aldrig kunna bli gravid med mina egna ägg så vi hoppas på försök  nu med ÄD.
    Aha det blir FET tar man zoladex då med? det viste jag inte. Lycka till det närmar sig nu  
  • leia83

    Hej alla fina starka tjejjer. Jag har inte orkat vara inne på ett tag så jag har inte hängt med i utvecklingen och hur det har gått för er. Jag hoppas att det har blivit många plus här. 

    I februari kör vi ett nytt försök.  Den här gången ska det bli bebis för oss med 

  • leia83

    Hej tjejjer.

    I Januari/februari kommer jag och min man vara med i SVT i ett inslag om äggdonation i programmet Korrespondenterna. Jag tar nu tillfället i akt att starta en namninsamling för att få upp ögonen för problemet med brist på äggdonatorer i sverige och att det inte är lagligt att göra det privat  i sverige. 
    När vi har fått tilräkligt många namn kommer vi att lämna över detta till stadsminister Fredrik Reinfeldt. Jag kommer använda inslaget i SVT som en språngbräda. 

    Skriv under och förmedla vidare till alla ni känner !!!
    http://namninsamling.se/index.php?sida=2&nid=5

  • leia83

    Hinos: Stort tack. Det krävs ju några tusen för att det skall vara lönt

  • leia83

    Akkie77: Ja precis. Det är helt orimligt att det skall vara sån skillnad på män och kvinnor och vilka som får fatta egna beslut i denna fråga. Det är tid att något görs åt det. Stort tack för er underskrift. 

    Glöm inte att viderebefodra länken till alla ni känner tjejjer
    alla namn gör skillnad!!! 

  • leia83

    Tea: vi tillhör också dom som inte får hjälp här. Därför har jag skrivit att man skall få göra det privat. Då hade nog situationen ändrats radikalt

  • leia83

    Stort tack till alla som skriver under. Det gör stor skillnad. Fortsätt sända vidare

  • leia83
    Hinos skrev 2010-11-24 19:19:02 följande:
    Då vi kom till Ava kliniken idag så hade doktorn inget bra besked. Ingen av våra tre eskimåer överlevde. Den ena var väl redan död, en slutade dela på sig och den sista delade sig bra men då var det något fel på den. Det skulle kunna gå bra men hon ville inte chans och inte vi heller.
    Där satt vi med hakan i knäet, detta senario fanns inte i vår fantasi. Jag var tvärsäker på att vi skulle sätta in två.
    Då erbjöd hon oss donerade embryo. Vi hade någon timma på oss att bestämma. Efter kort betänketid bestämde vi oss för att köra... det kändes så onödigt att åka hem utan embryo.

    Så nu ska vi dit imorgon på morgonen, flyger ju hem sen och förhoppningsvis finns det två embryo till oss. Nadia ringde ikväll och meddelade att de hade klarat upptiningen...
    Ush vad tråkigt vännen. 
    Lycka till med era donerade eskimåer. 
  • leia83

    Då kör vi igång igen! Nu har vi återhämtat oss lite efter vårt mf. Tar procren Inj på nyårsafton.

    Hinos: jag beklagar att det inte gick denna gång.

Svar på tråden AVA klinik i Riga