• Svampp

    Gravida i Västerås trakten

    IiidaPida: Förstår om du vill att den ska vänta minst en vecka till innan den kommer, lite väl tidigt än även om det brukar gå bra när man gått så långt som du har nu. Jag vill gärna att den väntar en vecka eller två till fast jag är beräknad två veckor innan dig =) Men det är mest för att jag vill hinna fixa lite till och att mannen ska få vila upp sig lite också, han har semester från nästa vecka. Annars är allt fint med mig! Vi gifte oss lite i smyg i lördags, mycket mysigt :) Men därför har jag inte hunnit hänga här så mycket. Mår fint, inte så farlig foglossning sen bebis vände sig och så har jag ju fått akupunktur med som hjälpte en hel del. Full rulle i magen och det trycker på rätt bra mot urinblåsan så blir inte så bra med sömn, men nu börjar det ju närma sig slutet så jag passar på att njuta av graviditeten! Men längtar mer och mer efter att träffa bebis också, undrar ju vad det är för nån där inne!

  • Svampp

    Svampp 15 augusti, 1:a barnet

    Umm Elias 19 augusti, 2:a barnet

    Medusan BF 31 augusti 2:a barnet

    ByUS - BF 18 oktober, 2:a barnet

  • Svampp

    Bara så ni inte får några idéer om att jag åkt in för att föda är det väl bäst att berätta att vårt modem dog av åskan natten till igår så jag är nu på bibblan för en liten uppcheck. Nytt modem kommer förhoppningsvis i början av nästa vecka. Så trevlig helg på er!

    En liten fundering. Patientbrickor har man väl inte här längre? Läste i nån lista över vad man ska ha med till förlossningen att man ska ha den med, men tror inte jag fått nån sen jag flyttade till Västerås.

  • Svampp

    Grattis Memmal! Hoppas du får chans att vila upp dig lite efter ett långt maraton!

  • Svampp

    Umm Elias: Har också börjat fundera över Lova2010, inte hört nåt från henne på länge och hon brukar ju vara aktiv. Hoppas hon snart kommer in och uppdaterar oss och att allt är bra med henne och magen (eller om hon nu fått lilltjejen redan!).

  • Svampp

    Är också mest dålig på att skriva. Sitter och hoppas på att förlossningen ska komma igång snart, men antar att det dröjer ett tag till. Ilat som bara attans ikväll iaf, och bebis har varit sjövild, så kanske, kanske att det närmar sig iaf. Bara en vecka till bf!

  • Svampp

    Familjen Rockström: Jag har läst "Föda utan rädsla", den är riktigt bra. Både den och "Att föda" av Gudrun Abascal är klart läsvärda. Hade velat att min man skulle läsa åtminstone den delen i "Föda utan rädsla" som vänder sig till den man har med som stödperson under förlossningen, men det verkar lättare sagt än gjort trots att boken är riktigt snabbläst. Tror jag läste hela på 2-3 dagar utan att direkt sitta och plöja hela dagarna. Tyckte den dels gav bra exempel på vad man kan oroa sig för mer eller mindre nödvändigt inför förlossningen, så att jag blev medveten om vad det faktiskt var som oroade mig. Sen gav den även tips på hur man kan jobba med detta och utan att ha lagt ner alltför mycket tid och kraft på det känner jag nu att det inte alls är mycket oro eller nervositet inför förlossningen. Vill mest att det ska sätta igång nu ;) Så tycker jag det är bra att boken tar upp vad stödpersonen kan göra för att stötta, tror det kan vara skönt både för en själv och den man har med att veta lite konkret vad man kan göra.

    "Att föda" är en fantastisk genomgång av all fakta kring förlossningar. Från de olika delarna av förlossningen, hur det kan kännas både fysiskt och mentalt, vilka ställningar som funkar bäst i olika situationer, hur olika smärtlindringar funkar och när man kan ta dem, hur födandet gått till historiskt (faktiskt riktigt intressant, jag hade knappt tänkt läsa detta kapitel) mm. Har man läst den kan man nog det mesta man behöver kunna om förlossningar och kanske lite till :D Trevlig att läsa också.

  • Svampp

    Jag sitter och klockar värkar sedan några timmar tillbaka. Var först väldigt osäker på om det var värkar, de gjorde inte så himla ont först, mest kändes det obehagligt, men nu börjar det kännas rätt mycket och de har blivit mer regelbundna iaf, i snitt ca 5-6 minuter mellan och håller i sig oftast runt 45 sek. Känns som att det kommer dröja ett bra tag till, de satte igång nån gång runt 5-6 tiden imorse tror jag, försökte sova men gick sådär.. Nu har jag iaf bett mannen börja avrunda på jobbet och handla med sig lite frukt på vägen hem. Får hoppas det håller i sig och sätter igång på allvar snart, nu vill jag ju inte att det ska sluta!

  • Svampp

    I onsdags föddes vår lilla dotter i Eskilstuna efter en lång och intensiv men väldigt bra förlossning. Hon passade inte i namnet vi tänkt så hon är fortfarande utan namn :) Allt är kanon med hela familjen och det är så himla fantastiskt hur kär man kan bli i sin dotter, till och med utan nästan någon sömn på en hel vecka ;) Hon vägde 3250 g och var 50 cm lång så hon var rätt pluttig trots att hon kom 10 dagar över tiden. Och hon blir bara vackrare för var dag som går... Ni som har den här tiden framför er har verkligen något att se fram emot!

  • Svampp

    Medusan: Jo, vi blev hemskickade från förlossningen i Västerås vid 23-24 tiden natten till i onsdags eftersom jag inte var tillräckligt öppen (2 cm). När vi kom hem började jag få kraftigare och kraftigare värkar och ofta dubbelvärkar som då kunde hålla i några minuter i sträck och fortfarande inte långt mellan att vila. Så efter några timmar kände jag att jag omöjligtvis skulle kunna ta mig till Västerås i bil igen, knappt ens ta mig ut till nån bil. Så vi ringde efter ambulans och iom att vi bor i Kvicksund och har Eskilstunanummer så kommer ambulansen från Eskilstuna och då kör de dit det är närmast. Förrutom bemötandet från hon som tog emot som skällde ut ambulanskillarna för att de inte kört till Västerås och hotade med att jag skulle få åka hem (hur??) om jag fortfarande inte öppnat mig 3-4 cm så var både personalen på förlossningen och bb heelt underbara. Över alla mina och makens förväntningar! Och barnmorskan som hade hand om mig (hon började skiftet en halvtimme efter att jag kom och slutade ungefär en halvtimme efter jag var sydd och klar, perfekt!) gjorde helt efter mina önskemål i förlossningsbrevet hela tiden utan att jag behövde påminna eller nånting. Så skönt när jag varit så nervös för just bemötandet och hur de skulle ta hänsyn till mina egna önskemål innan. Hoppas i ärlighetens namn att vi kan få föda i nästa barn i Eskilstuna också för i Västerås var bemötandet kasst och det första de erbjöd mig var en sovdos trots att jag tydligt skrivit att jag inte ville bli erbjuden medicinsk smärtlindring. På bb var personalen så himla bra, hänsynsfull och hela tiden redo att hjälpa till om vi behövde det... Helt enkelt en underbar upplevelse alltihopa! (Det sjuka är att jag redan börjar fantisera inte bara om ett barn till utan om att föda barn igen :D)

Svar på tråden Gravida i Västerås trakten