• Svampp

    Gravida i Västerås trakten

    nu får det bära eller brista =) Nu är en fleecefilt framplockad och jag ska försöka hinna klippa till innan Alice vaknar. Syr bara i fleece den här gången och kompletterar med filtar om det behövs, eller så syr jag en till om jag tycker det går lätt. Kan vara lika bra att ha till nästa bäbis (hmm... är det bra med såå mycket framförhållning tro? Vi ska ju inte ha tätt mellan barnen ;D). Håll tummarna för att det blir bra!

  • Svampp

    Umm Elias: Hehe, jo, så mycket som Alice kräks tror jag nog att minst en i reserv kan behövas =)

    Jag kommer nån gång mellan 9-10. Alice blir knäpp med sovrutinerna om jag väcker henne och hon är en morgontrött bebis så misstänker att jag kommer närmare 10.

    Alice väger nu 7250 g! Och har gått från en bit under normalkurvan till att ligga över normalkurvan nu... jag som fortfarande tycker hon ser så liten och nätt ut, bara lite mer hull =)

  • Svampp

    Det  var verkligen jättetrevligt att träffa så många av er idag! Synd att Alice var lite avig de första timmarna, men hon lugnade sig ju till slut :D Hinner/orkar inte åka in till stan imorrn också tyvärr, men tar gärna en träff nästa vecka igen!

  • Svampp

    Umm Elias: Var och pottade Alice, blev lite bråttom så hann inte säga hejdå :D

    ByUs: Håller tummarna för att ni får sova! Jag sov iaf hyfsat i natt för första gången på nästan en vecka, så självklart är jag ännu mer trött idag ;) Går som i dimma och kan knappt tänka, tur att det var hemmadag som gällde idag!

  • Svampp

    bebbe2008: Lät riktigt läskigt det där. Hoppas det gått bra nu och att ni slipper krupp också, det kan vara nog så jobbigt.

    Imorrn blir det inget ÖF för mig. Vi är helt slutkörda här hemma efter att Alice sovit dåligt (eller mest vi, men hon ska ha nappen typ varannan timme +  äta någon/några gånger per natt) i en och en halv månad. Så denna vecka handla enbart om att sova och vila =) Skulle åka hem till mina föräldrar på fredag till lördag och sova borta från Alice för första gången. Nu får vi se hur det blir för min lillasyster som bor hemma för tillfället har visst fått jättemagsjuka :( Hoppas det går över snabbt och ingen annan blir smittad, annars vet jag inte riktigt vart jag ska åka. De flesta jag känner har småbarn eller bor jättetrångt.

  • Svampp

    hade gärna kommit imorrn men har lite för tufft schema den här veckan och Alice är rätt hopplös att ha med sig numer tyvärr. I början var hon lättast när vi var borta men nu ska hon vare sig äta eller sova när vi är iväg. Men satsar på nästa vecka! (Då kanske den här fasen är över ;D)

  • Svampp

    umm Elias: Hehe, Alice lär nog få vänja sig hon med. Men tycker det räcker med minst 3 dagar att vara iväg den här veckan, kanske blir nåt i helgen också. Och det handlar mest om att jag ska orka, hon får väl helt enkelt sova om hon är trött ;)

  • Svampp

    Hade tänkt komma imorrn men får bli på torsdag fm istället, måste in till stan ändå då och orkar inte åka två dar i rad tyvärr... och nästa vecka tror jag inte jag kan heller, möjligen en sväng på väg hem från Borlänge.

    Lite fullt upp här. Vår lilla viljestarka Alice bestämde nämligen förra veckan att inte heller ersättning var nåt hon tänkte äta. Så nu är det gröt och puréer som gäller och det är inte helt lätt att få koll på hur man ska lägga upp en sån meny för en bebis på knappt ett halvår. Fördelen är iaf att hon aldrig mått så bra som nu, och leenden större delen av dagen väger upp matning 4-5 timmar om dagen ;)

  • Svampp

    umm Elias: Isch, vad jobbigt. Vad mycket hon är sjuk stackarn... Hoppas hon snart är bättre!

    Jag kommer inte imorrn. Har haft magsjuka och är inte helt pigg än efter det. Annars är allt bra. Jag ocg min man firade fem år tillsammans i fredags och hade barnvakt hela kvällen och natten för första gången! Var hur mysigt som helst, och såå skönt att få sova. Och tur, för på lördag morgon vaknade jag utsövd men sjuk.  Alice krånglar med tänder. Hon dreglar och biter och har feber som kommer och går (fast ingen hög tempt vad jag märkt) och sover knappt på nätterna. Får väl se om nån tand behagar titta fram som belöning för slitet ;) Men annars är hon glad och nöjd om än lite snörvlig. Morfar är stora idolen nu och så har hon kommit på att man kan prata i telefon om det är på högtalarfunktion till hennes pappas glädje som är utomlands i jobb den här veckan!

  • Svampp

    Vi var några som pratade om bilbarnstolar för ett tag sen på ÖF. Tror det var Umm Elias som pratade om en Britax som var bra för att den hade kort sittyta vilket gjorde att barnen kan sitta bakåtvända längre. Men minns inte vilken modell det var. Umm Elias (om det var du) eller nån annan som  minns vilken modell det var?

  • Svampp

    Umm Elias: Var just med tanke på rean jag tänkte kolla :) Men ska kolla upp lite andra alternativ innan jag bestämmer mig, så får rappa på :D

    Här har vi förresten klarat av första magsjukan i torsdags. tack och lov blev det bara två jättespyor och förrutom att hon äter mindre och oftare verkar hon må helt som vanligt nu. Och som tur är accepterade hon att äta ersättning så vi fick i henne vätska. Vet inte vad som som gjorde att det helt plötsligt gick igen efter några veckors enveten vägran, men det är såå skönt. Och hon går fortfarande med på att äta ersättning då och då så kanske, kanske är vägran över nu.

  • Svampp

    ByUs: Nä, hann inte riktigt med, men är ju några månader tills man måste fixa det så borde gå att hitta nåt erbjudande igen tills dess. Men är väldigt inne på Britax Hi-way.

    Lova2010: Hej! Roligt att se dig igen! De flesta här går till Skallberget tror jag. Oftast på onsdagar eftersom det bara är för barn under 1 år då. Men jag brukar passa på när det funkar för mig att åka in till Västerås helt enkelt. Alice tycker det är superskoj med större barn så tycker inte det spelar nån större roll vilken dag jag är där.

    Hihi, liten kul grej som Alice gjorde igår, missade tyvärr eftersom jag inte hunnit hem från jobbet (första dan, riktigt skoj!) men kan se det framför mig. Vi hade Alice farmor på besök och Alice var på ett strålande humör. Hon satt på sin lekfilt och pratade och pratade och tittade på sin farmor. Efter en stund upptäckte Lennart att hon tog leksak efter leksak, en i taget. Lyfte upp och höll fram så att farmor kunde se, pratade på och slutade sen prata för att plocka fram nästa leksak och visade farmor och pratade. Skulle vara spännande att fatta vad hon berättade för farmor om sina leksaker ;)

  • Svampp

    Umm Elias: Nä, är ni sjuka igen?? Hoppas verkligen ni får vara friska resten av året sen! Men verkar vara lite hopplöst nu i vinter. Alice storkusin (knappt två år så såå stor är hon inte ;D) har haft magsjuka 4-5 ggr redan i år och hennes lillebror fick rs-virus och låg inlagd på sjukhus ganska många dagar för nån vecka sen. Vi har dock klarat oss rätt ok.

    Svårt dock att hinna med ÖF för tillfället. Alice sover fortfarande dåligt på nätterna så jag är rätt trött. Sen har mina fogar fått för sig att bli sämre igen så jag har börjat försöka träffa min svärmor (som bor i Roslagen) varje vecka eftersom hon är sjukgymnast och specialicerad på foglossningsbesvär. Hoppas verkligen på att bli bra snart... Så är det babysim och jag har börjat jobba 2 dagar i veckan så veckorna rusar fram. En kompis ringde igår för att höra att allt var bra eftersom vi inte setts på över en månad nu. Jaja, men Alice är iaf glad mest hela tiden nu så det gör att man på nåt vis orkar ändå. Helt galet vad mycket kraft man får av ett leende, en kram eller liknande :D

  • Svampp

    Imorrn tänkte vi försöka ta oss till Skallberget! Kommer troligen strax efter 9 och blir väl kvar över lunch.

  • Svampp

    Tanja Thim: Grattis till 1-års dagen och och väntande tvillingar! Jisses vad fullt ni kommer ha i huset snart ;) När väntas de komma?

    Jag har börjat jobba heltid på nytt jobb så har "lite" fullt upp för tillfället, hade varit så skoj att träffa er igen, men har ingen aning om när det kan tänkas gå. Syskon lär det inte bli på ett bra tag, vi har lite fullt upp med att överleva och försöka hinna njuta av lillskruttan vi har just nu ;) Men vi har också firat 1-årsdag för några veckor sen. Alice springer runt överallt, klättrar i trappen och har kommit på att hon kan allt nu, så vi får INTE mata eller allt möjligt annat som vi upplever att hon inte riktigt klarar helt självständigt än ;) Men hon är även lärt sig att pussas vilket både jag och Alice pappa uppskattar hur mycket som helst!

  • Svampp

    Tanja Thim: Grattis till hela familjen! Roligt att Ella är stolt och nöjd!

    Jag jobbar också och hinner sällan med att träffa folk (även om jag ska erkänna att jag nog ändå trivs bättre med att jobba än att vara hemma på heltid ;D). Funderar på nåt luciafirande eftersom jag missar dagis lussetåg, och dessutom får visst inte minstingarna var med där, konstigt tycker jag. Nån som vet när Skallbergets öppna förskola har sitt firande i år? Var där förra året och tyckte det var jättemysigt! Håller tummarna för att det är på torsdagen eller fredagen luciaveckan för då är jag ledig!

Svar på tråden Gravida i Västerås trakten