• Svampp

    Gravida i Västerås trakten

    Umm Elias: Jo, vanliga är Rosa huset =) Även om jag tycker den rosa färgen är så knepig att jag inte fattade att det var dit jag skulle första gången ;) Dessutom har de en inbrottssäker grind, så har man inget barn som är duktig på att lista ut barnsäkringar är det lätt att gå bet! Man ska iaf lyfta upp spaken och dra mot "låset", inte från som jag tyckte var mest logiskt ;) Låter som en bra idé att för din svägerska att kunna gå dit, då kan barnen få vänner nära också, och så får hon chansen att lära sig lite svenska på köpet!

  • Svampp

    Umm Elias: Min bror var likadan, när han var knappt två¨och vi flyttat till hus fick han lära farmor alla barnsäkringar ;)

    Trist med stängt över lunch, fattar inte riktigt varför, för mig som bor i Kvicksund gör det att det nästan blir omöjligt att hinna åka dit och ändå få i mig nån mat.

  • Svampp

    ByUs: Vi ska gå på babysim på lögarängen på fredagar 16.30 från januari!

  • Svampp

    Mirre och Pyttet: Alice gjorde precis så också, hon var helt vansinnigt arg på tuttarna. Tyvärr kan jag inte ge mkt till tips. Körde också med nappen mellan och så, men till slut blev hon arg bara hon såg tuttarna och var konstant hungrig så jag fick gå över helt till ersättning.

    Först tolererade hon att amma på kvällen och natten, men ganska snart strejkade hon även då, hon skrek bara i timme efter timme, tog enstaka klunkar men åt inte ordentligt. Detta trots att hon kunde amma riktigt redan efter ca 1 timme när hon föddes och trots att brösten ofta var helt stinna av mjölk.

    Men så fort hon började med ersättning blev hon som en helt annan bäbis. Från att ha haft ett superhetsigt temperament och ha skrikit massor med timmar om dagen till att hon visserligen säger ifrån när hon inte är nöjd (och hon har fortfarande åsikter om mycket ;D) men vara hur nöjd och glad och kvittrande som helst nästan hela dagarna. Dessutom började hon sova 9-11 timmar per natt i sträck och bättre även på dagarna. Så även om jag blev lite ledsen och besviken på att hon inte ville amma så är det så mycket roligare nu när man har en glad bäbis... Men självklart är det värt att prova ett tag och se om det är en fas innan man börjar testa ersättning! Jag tror dock att Alice var lite föör hungrig, hon äter numer lika mycket som de brukar äta när de är 5-6 månader, och hon är ju bara knappt 4 månader.

  • Svampp

    umm elias: Åh, stackars lilla... får hon medicin nu eller vad händer nu?

    Mirre: På natten och borta har vi termos, en med varmt och en med kallt vatten (vi sover på övervåningen och har köket nere, annars är det nästan lika enkelt med vattenkokaren och man laddat den med lite lagom med vatten så det snabbt blir varmt) och så blandat lagom med varmt och kallt vatten och sen använt vällningdoserare (finns t.ex. på ica maxi) med lagom mängd ersättning uppmätt och öst i. Tyckte det var lite jobbigt när hon åt på natten, på resor funkar det hur bra som helst. Och nu äter hon ju nästan aldrig på natten så det problemet är liksom löst. När det händer nu stoppar jag in nappen och springer ner och fixar en flaska och upp igen, så får hon väl skrika de få minuterna det tar om hon hinner spotta ut nappen. Fördelen med flaskan är att jag kan låta henne ligga kvar i sin säng också och då somnar hon om så lätt.

  • Svampp

    Mirre10: Alice blev bara lite hängig samma dag som hon fått sprutan. Gav henne lite alvedon (tror inte hon fick i sig så mkt dock ;D) och när hon sovit efter det var hon helt som vanligt. Kändes mest jobbigt att sitta och hålla henne när hon tyckte det gjorde så himla ont, hon tittade på mig som om jag helt svikit hennes förtroende. Men sån tur är gick även det över fort! Nästa gång tänker jag ha en flaska med mat med färdig att ge direkt efter. Du som fortfarande ammar kan ju alltid prova det som tröst!

    Umm Elias: Låter riktigt jobbigt för er, hoppas ni snart mår bra allihopa!

    LillAnno: Välkommen hit och skönt att höra att ni mår bra nu efter er pärs! Jag har två kollegor som fått barn alldeles för tidigt i år, men för första som fick för ett år sen har det gått jättebra (men hon fick i v 30 tror jag), andra är lite tidigt att säga än. Hon fick barn i v 25 nånting (jag är ju föräldraledig så har bara fått info i efterhand av kollegorna och de var osäkra på exakt när det var) för några månader sedan, men barnet borde ju iaf överleva nu, håller alla tummar för att det klarar sig från allvarligare men också.

    Här händer det så mycket roligt! Alice provade potatis för första gången igår och var helt överlycklig! Hon har varit oerhört nyfiken på allt vi ätit i några veckor nu, men det är ju svårt att veta hur de ska reagera när de väl får smaka. Men det gick hur bra som helst. Hon åt upp allt jag gjort och ville helst ha mer (vet inte exakt hur mkt det var, men gjorde det på kanske en tredjedels normalstor potatis, ca 20 ml ersättning och 1-1,5 tsk smör). Men idag blev hon sur när hon bara fick en majskrok när vi  åt, hon ville ha samma som vi ;) Ikväll får det bli mer potatis till skruttan!

    Och nu sitter hon jättebra i sin tripp-trapp stol också vilket är skönt eftersom hon alltid vill vara med, tidigare fick vi jämt bära henne. Och hon kan ta leksaker riktigt bra nu så då kan hon roa sig själv kortare stunder.

    Vi har pottat henne sen hon var ca 3 månader gammal och igår var första dagen vi klarade oss utan någon nerkissad/bajsad blöja på hela dagen (på natten har hon blöja, då orkar vi inte hålla på)! Hon har börjat hålla sig ibland flera timmar i sträck tills man sätter henne på pottan, väldigt häftigt! Idag har hon bara skvätt lite i ett par träningsbyxor när vi inte hann få av henne alla kläder riktigt i tid när hon sovit i flera timmar. Men det verkar banne mig som att vi snart kan nöja oss med att ha blöja i bilen och på natten. Skönt för oss som har tygblöjor ;)

    Glädjer mig så mycket över att hon mår så bra. En kompis som har en son som är lika gammal som Alice dog dagen innan julafton och det känns så overkligt... Och på nåt vis får det mig att uppskatta allt vi har ännu mer än innan...

  • Svampp

    Mirre10: Jo, det är hemskt att höra det där gallskriket, tur det gick över ganska snabbt!

    Alice är 4 månader nu. Pottan tar jag med hem till folk, men på stan brukar det funka med handfatet, och på Öppna förskolan och såna ställen brukar det ju finnas pottor att låna. Men hittills har jag haft blöja på för säkerhets skull. Kommer nog fortsätta med det när jag inte är nånstans där jag vet att det finns toalett att komma in på snabbt, men på öppna förskolan och hemma hos folk kan jag lika gärna ta med ett ombyte kläder för säkerhets skull. Och använder ju träningsbyxor som stoppar upp en del iaf så inte möbler och sånt blir för nerkissade. Både idag och igår har hon dock kissat på sin pappa =) Mycket skoj tycker jag som slapp det ;)

    Min kompis son dog i plötslig spädbarnsdöd. Även om man ju vet att det händer är det ju tack och lov så ovanligt att ingen jag känner tidigare råkat ut för det.

  • Svampp

    Jag är med på fika nånstans bara det finns gratis toa. Pottar ju Alice, och hon har lite svårt att hålla sig tills det finns en toa =) Annars tycker jag som Umm Elias att fika på öppna förskolan är kanon. Särskilt som på Skallberget där det finns en egen cafédel och gott om plats. Nästa vecka kan jag när som helst utom fredag.

  • Svampp

    jag är med på fika onsdag på skallberget!

    Tack för tipsen om åkpåsar! Ska kolla närmare en dag när Alice sovit och ätit som folk. Nu ska jag krascha i sängen ;)

Svar på tråden Gravida i Västerås trakten