Inlägg från: Umm Elias |Visa alla inlägg
  • Umm Elias

    Gravida i Västerås trakten

    lova2010 skrev 2010-05-31 19:31:47 följande:
    haha, kan tänka mig att dom iglar ;) ser fram emot amningen ändå även om alla skrämmer upp en om att det ska göra så ont... tycker det ska bli helmysigt =)
    amning är supermysigt när det onda släpper.. Innan gör det förbaskat ont..tycker d var värre än själva förlossningen typ men med salvor och tålamod funkade det!
  • Umm Elias

    *ÅH jag längtar så mkt efter ledighet nu! Är så tröt på att jobba! Har sista två dagarna med eleverna nu sen går de på sommarlov. Sen har jag mån-tors nästa vecka sen har JAG sommarlov =)! Ska bli såå skönt.

    Nu är jag hemma med min son som har ögoninflammation och är dunderförkyld

  • Umm Elias

    Vad skönt Anna!!

    Jag tycker min bm är så skum! Har tagit prover i v 26 men inte fått ngt svar på dem! Antar att allt ser bra ut då men vill ju ändå veta! Jag var ju på första besöket hos henne i v 26, nu har jag nästa besök i v 32 ungefär... Jag ska även boka tid för ul i v 32 och planering för snitt... Men seriöst jag tycker jag har vääääldigt några kontroller?! Läste att man ska börja gå varannan/var tredje vecka nu men det går ju dubbelt så länge för mig... Förstår inte riktigt varför! Särskilt eftersom jag egentligen ska gå på extra täta kontroller o kontrollera blodvärden etc...

    Har ni andra fått hem era journaler eller har de bytt system? När jag väntade sonen fick vi journalen att försvara hemma och ta med vid varje besök, denna gång har jag inte sett ngn journal heller

  • Umm Elias

    Familjen Rockström - Jo jag sa det till henne när jag var där sist men fick som svar att det brukar vara såhär och det har varit samma standard i 10 år...Fick ingen riktig respons tycker jag... Ska dit om ett par veckor så jag får väl se då..

    Jag saknar också pappersjournal! Brukade sitta hemma och titta i papprena ju,...

    Angående SF måttet så sa bm till mig att man ska ligga ungefär 2 cm lägre än antal gångna veckor, har man gått 28 veckor ska man ligga på 26 cm (ungefär) så det låter ju perfekt Lova!

  • Umm Elias
    mjuik skrev 2010-06-08 09:40:55 följande:
    Vi har tänkt att åka och kolla på vagn snart. Med beställningstider och sommarstängt vet man väl aldrig hur långt tid det kan ta. Men vilken affär är bra?
    Finns det några små affärer inne i stan som också har vagnar eller är det babyproffsen och barnens hus som finns att välja på?
    jag skulle verkligen rekomendera er att kolla blocket först! man kan få helt nya vagnar för halva priset där! Annars köpte vi vår vagn på Barnens Hus, ganska bra service och helt ok garanti.. Jag ångrar dock att jag köpte en ny vagn för 7000 kr när jag såg svågerns mycket bättre vagn han köpte "begagnad" (som ny) för tusenlappen på blocket...
  • Umm Elias
    Anna76 skrev 2010-06-08 10:59:08 följande:
    ..och min BM sa att man ska ligga på ungefär samma mått som antal veckor.. Jag låg på övre kurvan efter första kontrollen, men nu har det vikt av något.  
    men så konstigt att de säger olika! Jag hade SFmått 23 cm när jag var i v 25 och hamnade mitt på kurvan.. De kanske säger det man vill höra så man inte blir orolig..hehe..
  • Umm Elias
    lova2010 skrev 2010-06-08 14:58:48 följande:
    det blev en brio happy classic för oss, gillar verkligen den klassiska modellen, och att det är fyra ordentliga hjul. vi tog med liggkorg för att jag är helt kär i deras liggkorgar, haha, så snygga! tror den gick på 6700:- allt som allt, och det är helt okej tycker jag. då räcker den ju i tre år!
    vi har en brio happy som vi kommer använda till nykomlingen också, med lättviktschassit såklart, de andra är supertunga att styra! Jag är helnöjd med den, fick byta ut chassit en gång pga att det drog helt snett men sen dess har den funkat super! Har ej bestämt om jag måste ha syskonvagn men jag tror det...*Är dock livrädd för jag tycker d är svårt att ta sig runt med en vanlig vagn på exemplevis stan eller i affärer så en dubbelvagn är katastrof! Har tittat på våningsvagnar men de är dyyyyyyra och jag vet inte om jag vill ha min lilla bebis under storebror liksom..
  • Umm Elias
    mjuik skrev 2010-06-08 21:34:11 följande:
    Svart funkar ju med allt tänker jag. Får väl piffa upp med filtar eller åkpåsar i färg =)
    Familjen Rockström skrev 2010-06-08 21:12:21 följande:

    angående vagnar.. vi var på barnenshus vid erikslund i söndags för att titta och ev beställa vagn.

    då sa hon att alla emmaljungas vagnar årsmodell 2010 är snart slut, fanns bara ett fåtal färger kvar och ingen av de färger som fanns ville vi ha.
    sedan hade dom sommarstängt så då tillverkades inga vagnar. -11 modellerna börjar tillverkas i aug så hon sa att vi skulle komma tillbaka i sensommar för att beställa vagn. men den skulle om vi hade tur komma innan bf (ska föda i okt) men hon kunde int lova för hon viste inte med vilken sorts modell dom börjar med.

    vi ville ha emmaljunga nitro först tills hon i affären sa att den inte går att köra med på vintern.(extremt svårt sa hon) så vi bestämde oss för en city cross.


    Nu blir jag nervös när du säger så. Det kommer sluta med att min vagn inte finns och jag får den lagom till barnet börjar skolan.
    Vi har en svart och jag är helnöjd :D!
  • Umm Elias
    Monchichi skrev 2010-06-08 21:33:54 följande:

    Familjen Rockström: Är det en enkelvagn ni ska köpa? Eller hur tänker ni angående syskonvagn? Jag har för mig att våra barn är och blir ungefär samma åldersskillnad och vi har nog funderat i de banorna att vi inte ska ha syskonvagn. Fast när vi väl är där kanske det ger sig vad man behöver?


     


    lova2010: Vi har också en Brio Happy classic med fyra hjul och liggkorg, men numera sittdelen då och vi har varit jättenöjda vi också hela tiden. Hade med den känslan att jag ville ha en klassisk liggdel och fyra fasta hjul. Sen valde vi chassit som drar ihop hjulen när man fäller ihop för att den skulle få plats på djupet i bilen. Vi har en saab93 combi.


    Vi har ju barn i samma ålder och jag är sååå kluven gällande syskonvagn! Min son känns såååå liten och hur sjutton ska man ta sig runt på stan utan att ha honom i vagn tänker jag... Samtidigt som jag inte vill ha ngn dubbelvagn pga att det är så trångt överallt...  Vill ju inte bli helt låst hemma, kommer iofs ha sonen på dagis ett par dagar i veckan så man får väl ta stan då kanske... Är kluven faktiskt..
  • Umm Elias

    Ingen som är facebook fantast förresten? Jag hänger mer där än här på fl, haha...

Svar på tråden Gravida i Västerås trakten