Inlägg från: Familjen Rockström |Visa alla inlägg
  • Familjen Rockström
    mjuik skrev 2010-08-16 17:52:08 följande:
    Jag kan när som helst och var som helst =)

    Familjen Rockström, var det dig jag träffade på stan idag på Lindex?
    Det måste det nästan ha varit. Jag kollade BF-listan här och du hade väl 22 oktober?
    haha jaa det var jag :D så roligt att träffa dig här också. yes den 22 oktober är jag beräknad
    Lololo skrev 2010-08-16 19:07:37 följande:
    torsdag kl 18 blir kanon...var ska vi ses, ja käkar nog lunch där vi bestämmer att ses kommer ej hinna äta innan, nån mer som tänker äta mat
    jaa jag också. blir alldeles för sent annars
  • Familjen Rockström

    Hej tjejer! tyvärr så har jag blivit sjuk :( jag vill inte smitta er. jag får ta och följa med nästa gång istället. jag hoppas ni får trevligt. kramar 

  • Familjen Rockström
    Svampp skrev 2010-09-01 13:18:42 följande:
    Lova: Jo, det gick jättebra med doulan. Det var guld värt att ha henne med! Framför allt var hon väldigt duktig att hjälpa mig tillbaka till att slappna av när jag några gånger tappade fokus och blev lite panikig. Var rädd att det skulle vara kört om jag väl började spänna mig men hon fick oftast tillbaka avslappningen redan under samma värk genom att andas tillsammans med mig och inte vet jag hur hon gjorde mer ;) Kan iaf varmt rekommendera doula och kommer förmodligen vilja ha henne nästa gång också.
    så härligt med doula! vad heter er? bor? vi har också anlitat en doula som ska vara med på våran förlossning. jag hoppas att det är värt pengarna och att hon ska hjälpa mig att slappna av. använde du dig utav de 4 verktygen? enligt Helis modell? funkade det i praktiken?
  • Familjen Rockström
    lova2010 skrev 2010-09-01 09:40:10 följande:
    Tack alla!! :)
    Nu är vi hemma och är spända och nervösa...
    Hur tidigt gick nu ut med barnvagnen och sådär? Vi var till ICA igår, hon är ju fem dygn nu. Kändes jätteläskigt och jag fick dåligt samvete efteråt...
    Men man måster väl kunna gå ut?
    SOm idag vill jag ta en liten promenad, helt underbart väder ju =)! HUr gör ni?
    Grattis till en liten sötnos!!
  • Familjen Rockström
    Svampp skrev 2010-09-01 18:25:46 följande:
    Familjen Rockström: Vi hade en doula som heter Therese Röjsäter och bor i Skokloster. Jag tycker verkligen det var värt pengarna, och egentligen tycker jag 4000 kr för så många timmars arbete är väldigt lite, särskilt om man tänker på skatter mm som ryker. Använde alla fyra verktygen och tyckte det funkade hur bra som helst, men andningen kände jag mest efter hur kroppen ville att jag skulle andas, andades olika i olika värkar och ibland olika under olika delar av värkarna också. Men är van att använda mig av andning vid många olika tillfällen sen många år tillbaka så det kanske är svårt att bara känna efter hur kroppen vill ha det om man inte är van. Då funkar det säkert helt ok med den teknik som Heli beskriver. För mig tryckte det på så mycket att jag nästan fick krystreflexer redan från att jag öppnat mig nånstans runt 3-4 cm så jag behövde flåsa en del ganska tidigt för att undvika att trycka på för mycket. Det häftigaste verktyget tyckte jag nästan var rösten... det var märkligt att höra sig själv låta med såna där mörka ljud, och det gjorde stoor skillnad! Jag hade provat olika ord innan också, och det kände jag att det underlättade framför allt i början av förlossningen att jag vågade använda dem.
    åå så härligt att höra att det funkade för dig! vår heter noomi och bor i eskilstuna. vi har träffats 2 gånger nu innan förlossningen sedan så ringer jag henne när det startar. jag har läst boken och försöker öva så gott jag kan på övningarna som finns i boken. jag hoppas att det ska hjälpa. men det återstå att se :)
  • Familjen Rockström

    ÅÅ så söt liten kille ni har!! nu längtar jag massor efter min.. jag har BF 22 Oktober så det är ett tag kvar.. de där med att massera bröstvårtorna var något nytt :) går jag över BF så kommer jag garanterat massera mina i hopp om att förlossningen startar.

    spännande medusan!! nu är det absolut inte lång tid kvar.. kanske inatt?! jag håller tummarna för att det snart sätter igång. lycka till :)

Svar på tråden Gravida i Västerås trakten