Inlägg från: Familjen Rockström |Visa alla inlägg
  • Familjen Rockström

    Gravida i Västerås trakten

    angående vagnar.. vi var på barnenshus vid erikslund i söndags för att titta och ev beställa vagn.

    då sa hon att alla emmaljungas vagnar årsmodell 2010 är snart slut, fanns bara ett fåtal färger kvar och ingen av de färger som fanns ville vi ha.
    sedan hade dom sommarstängt så då tillverkades inga vagnar. -11 modellerna börjar tillverkas i aug så hon sa att vi skulle komma tillbaka i sensommar för att beställa vagn. men den skulle om vi hade tur komma innan bf (ska föda i okt) men hon kunde int lova för hon viste inte med vilken sorts modell dom börjar med.

    vi ville ha emmaljunga nitro först tills hon i affären sa att den inte går att köra med på vintern.(extremt svårt sa hon) så vi bestämde oss för en city cross.

  • Familjen Rockström
    Monchichi skrev 2010-06-08 21:33:54 följande:

    Familjen Rockström: Är det en enkelvagn ni ska köpa? Eller hur tänker ni angående syskonvagn? Jag har för mig att våra barn är och blir ungefär samma åldersskillnad och vi har nog funderat i de banorna att vi inte ska ha syskonvagn. Fast när vi väl är där kanske det ger sig vad man behöver?


     


    lova2010: Vi har också en Brio Happy classic med fyra hjul och liggkorg, men numera sittdelen då och vi har varit jättenöjda vi också hela tiden. Hade med den känslan att jag ville ha en klassisk liggdel och fyra fasta hjul. Sen valde vi chassit som drar ihop hjulen när man fäller ihop för att den skulle få plats på djupet i bilen. Vi har en saab93 combi.


    nu har vi bestämt oss för att behålla vår emmaljunga city cross som vi redan har känns onödigt att köpa en likadan vagn. vi kommer ha ståbräda så länge det inte är snö ute (det går inte att ha ståbräda när det är snö ute) sen när vintern kommer sätter vi på syskon sittsen.

    vi kommer inte ha någon syskonvagn, det känns extremt onödigt eftersom min dotter kommer vara 2 år och 3 månader när bebis föds. hon tycker inte om att sitta i vagnen redan nu, utan går mest. vi har nära till dagis så det känns inte så aktuellt för oss att köpa syskonvagn när man kan montera en syskonsitts på enkelvagnen vi har.

    men ett tipps till er andra som kommer ha ungefär samma åldersskillnad. vänta med att köpa en syskonvagn tills ni ser hur allt ser ut då. kanske kommer inte en syskonvagn behövas? eller köp en beganad. eftersom de äldre syskonet lär ju inte sitta i vagn så länge. 
  • Familjen Rockström
    goodbadugly skrev 2010-06-13 19:57:59 följande:
    hu, jag fick åka in till förlossningen natten till i torsdags pga täta och regelbundna sammandragningar.fick bricanyl, vilket ledde till ett enormt blodtrycksfall och jag fick stanna kvar halva dagen..  ingen kul upplevelse. livmoderhalsen var än så länge inte påverkad, men ska dit imorgon igen på återbesök. är så himla nervös för vad de ska säga, om den är påverkad då så blir jag antagligen inlagd och skickad till uppsala... jag är ju bara i vecka 25, det här får ju bara inte hända! hoppasoppas att allt är okej imorgon... pjuh, vilket nervvrak jag är...
    ojojoj jag håller tummar och tår för att allt är bra! tänker på dig. skickar massor med styrke kramar!
  • Familjen Rockström
    Umm Elias skrev 2010-06-22 09:25:28 följande:
    Var hos bm igår och mitt sf mått låg på bara 25 cm... Ligger fortfarande normalt säger bm men det följer inte den linje på kurvan jag låg förra gången.. Blev lite orolig trots att bm försäkrade mig om att det är helt ok... man får väl lita på henne då kanske..  Dåligt järnvärde hade jag också, låg på 108 vilket tydligen var på tok för lågt, konstigt att de inte ringt mig och sagt det när det är 5 veckor sen jag tog det provet?!

    Ni andra i v 30-31 vad har ni för sfmått??
    nu vill jag inte göra dig orolig men jag tycker att det är på tok för lite fall du är i v 30-31!! be om att få göra ett tillväxtultraljud genast.

    jag var hos min BM idag i v 22+2 och mitt sf mått var 25 cm järnvärde 139. bebis hjärta slog 152 slag/min. vad låg ni andra på i v 22-23? är jag extremt stor? bm sa att det var normalt men med dottern i samma vecka låg jag "bara" på 22 cm
    med henne hade jag i v 31+1 sf mått 28 cm och det var på tal om jag skulle göra tillväxt UL men efter 2 veckor hade magen vuxit ikapp och låg på 32 cm så jag slapp göra det. önskar dig lycka till. kramar
  • Familjen Rockström
    MadeByUs skrev 2010-06-23 22:21:23 följande:
    När jag var hos BM i v.21 så låg jag på 22 cm, järnvärde på 128 och bebisens hjärta slog 148 slag/min.

    Vid min förra graviditet låg jag på exakt samma som nu...nästan läskigt lika än så länge.
    Ska bli spännande och se vad alla värden säger nästa gång som blir i v. 25

    Såg även att jag förra gången låg över sf-kurvan fram till vecka 33 sen låg jag på medel hela vägen till förlossning.

    Tror inte du är extremt stor :)
    -NOVA, VÅR STJÄRNA (080714)-
    skönt att höra! är väldigt nyfiken på om det är en tjej eller kille. vet du vilket kön du har i magen? har du några känningar?
  • Familjen Rockström
    MadeByUs skrev 2010-06-23 22:39:59 följande:
    Vi funderar på ett köns UL för det gjorde vi förra gången men vi har inte kommit oss för att boka någon tid än...

    Fick för mig att hjärtljudet låg på närmare 160 förra gången och tänkte att det kanske är en kille denna gång men sen hittade jag journalen och insåg att det är på pricken lika som med dottern så nu tror jag nog på en tjej till.

    Själv då? Vet ni eller vad tror ni? Hur är dina värden/mått om du jämför med förra gången?
    -NOVA, VÅR STJÄRNA (080714)-
    vi gjorde också köns UL förra gången men denna gång ska det bli en överaskning. nyfiken är man. jag trodde först pojke sen ändrade jag mig till flicka. mina värden är mycket bättre denna gång och hjärtljuden är ungefär samma. nu 152 och med dottern 155 så det ger mig mer andledning att tro att det är en tjej till :)
  • Familjen Rockström
    MadeByUs skrev 2010-07-13 22:26:21 följande:
    Imorgon fyller vår lilla tjej 2 år :)
    Fattar inte att tiden gått så fort och snart, ok inte jätte snart men iaf, så kommer hon vara storasyster.

    Igår fick vi veta att vi väntar en liten tjej till :)
    Kommer bli helt underbart!! Sambon är jätte glad över "hans tjejer" som han kallar oss hihi.
    Och efter gårdagen blev BF "flyttat" till den 10 okt...så nu har jag 3 datum att gå efter, 10, 12 och 18.
    Tror jag väljer 10:e...hoppas lilltjejen också väljer det!!

    Ja jag vet ju hur det var att vara höggravid under juli förra gången och är ganska glad över att få vänta till oktober.
    Hittills mår jag jätte bra och hoppas på att få njuta av sommaren och värmen utan större problem.
    Tack o lov har vi en luftvärmepump som vi kan ställa om till ac på sommaren så vi har alltid ca 21 grader inne.
    Grattis till eran tjej som blir 2 år. min tjej fyller 2 om 2 veckor och jag håller med dig! gud va fort tiden går.. helt otroligt!

    mysigt med en till liten tjej :) grattis! var ni på könsultraljud? blev ni flyttade till den 18 på RUL? jag blev flyttad till den 22 oktober men enligt mina egna beräkningar så är det den 11 den ska komma :/

    måste fråga.. har du känt på dig att det är en tjej till i magen? är graviditeten likadan? har hjärtljuden varit desamma? du frågade inte om kön på RUL? jag frågade och hon trodde på en tjej. ska bli spännande att se om det stämmer :)
  • Familjen Rockström

    det stämmer att dom har byggt om BB. Numera finns endast 1 avdelning där alla ligger och i mån av plats så får papporna också sova kvar :) nya BB invigdes i våras


    Memmal 25 Juli, 2:a barnet

    Svampp 15 augusti, 1:a barnet

    Umm Elias 19 augusti, 2:a barnet

    IiidaPida - BF 30 Augusti, 1:a barnet

    Medusan BF 31 augusti 2:a barnet

    LalaAndTheBean BF 8 September 1:a barnet

    Mirre10 BF 7 oktober. 1:a barnet

    MigLin BF 13 oktober, 1:a barnet

    Lololo - BF 16 oktober, 3:e barnet

    ByUS - BF 18 oktober, 2:a barnet

    mjuik - bf 18 oktober, 1:a barnet

    Familjen Rockström - bf 22 oktober, 2:a barnet

  • Familjen Rockström

    Hej! jag är också kvar i tråden men har inte varit så aktiv :) läser varje dag vad ni skriver. jag följer också gärna med på fika. jag kan alla tider.

    idag så började inskolningen av vår dotter.. allt bra än så länge :) var det inte någon här inne som också skulle skola in sin son på kristinagården?

    är det någon som läst "föda utan rädsla" av susanna Heli? blev rekomenderad den av min doula som vi ska ha med på förlossningen.

  • Familjen Rockström
    Umm Elias skrev 2010-08-11 18:51:20 följande:
    bara 8 dagar kvar......har byggt ihop sängen idag  
    åå va spännande.. hoppas att din förlossning går bra :)
Svar på tråden Gravida i Västerås trakten