Inlägg från: Medusan |Visa alla inlägg
  • Medusan

    Gravida i Västerås trakten

    Lololo skrev 2010-09-20 10:31:36 följande:
    åh ja de e synd om de stora syskonen när mamma e dålig, min var också super orolig när ja var inlagd förra veckan,
    Men hur gick det till med allt proppar o förlossning o allt...vad hände egentligen
    kram o sköt om dig... 
    Jag är i Köping på en medicinavdelning.

    Mmm, det är skitjobbigt för de stora barnen med sådant här och jag står knappt ut med att se min fina stora pojke ha det så jobbigt just nu.

    Vaknade med väldigt stark smärta i sidan och i axeln natten till torsdag, åkte in akut och fick blodproppar i lugnorna konstaterade via röntgen. Hade haft ont i vaden flera dagar innan och det är därifrån propparna kommer. Anledningen till varför jag åkt på detta är att jag haft ett helt gäng riskfaktorer plus att det förmodligen går i släkten då min syster också haft detta. Riskfaktorer är graviditet, att jag ej rört mig så mycket sista veckorna, hormonförändringar orsakade av graviditet och förlossning samt blodförlusten som var stor osv plus att jag gått upp mycket i vikt.
  • Medusan

    Tack tjejer

    Är hemma på permis sedan igår, de vill inte skriva ut mig förrän mitt så kallade PK-värde (det som medicinen waran påverkar som jag måste ta i ett halvår) ligger på en bra nivå men nu får jag iaf vara hemma (får åka in på provtagning varje eller varannan dag beroende på vad det visar).

    Lololo

    Jag födde barn en vecka innan detta inträffade.

  • Medusan
    Lololo

    Åh nej vad jobbigt. Även om det är svårt får du försöka göra det bästa av situationen, bara vila, äta gott och skämma bort dig så gott det går
  • Medusan
    Svampp skrev 2010-10-04 20:16:08 följande:
    Här verkar det som att lilltjejen har kolik... skrik hela dagarna om man inte bär runt och vaggar henne... tur att hon verkar kunna sova på nätterna iaf (även om hon inte somnar förrän 22-23). Helt otroligt hur trött man kan bli av bebisskrik... Tur att hon är så söt de få gångerna hon ler iaf så man kan glömma hur jobbigt det är nån gång då och då...
    Åh nej vad jobbigt för er. Konstigt att hon har det på dagarna för det är ju absolut vanligast att ha det på kvällarna/nätterna. Vår lilla är också mycket mer missnöjd dagtid än på natten då han sover jättebra (vaknar för att äta var 3-4:e timme men somnar alltid om direkt efter mat).

    Ett tips är att köpa öronrproppar så att ljudet av skriken dämpas litegrann.
  • Medusan

    Ytterligare ett tips är att köpa en sjal om ni inte redan gjort det, det brukar underlätta jättemycket både för att bebis håller sig lungare då men också för att man har armarna fria och faktiskt kan få något gjort samtidigt som man bär på bebisen

  • Medusan
    Lololo

    Skönt för dig!

    E-tuna BB är det bästa, jag har jobbat där så jag vet, mycket bättre än V-ås.
  • Medusan
    Lololo skrev 2010-10-11 08:31:16 följande:
    Tillslut kom min prins ut 3535g 51cm lång den 8 okt kl12:40 vi mår bra efter omständigheterna och ska åka hem idag ligger på eskilstuna bb underbart sjukhus kram på er alla o tack för allt stöd under hela den jobbiga vändan med igångsättning bl.a.
    Äh vad härligt, grattis
  • Medusan
    oxox skrev 2010-10-11 22:58:56 följande:
    Har precis hittat denna tråd med andra nyblivna och blivande mammor. Kul! Jag själv blev en tvåbarnsmamma den 2 september. Skulle vara så kul att få lite kontakt med andra som också fått barn nyss eller snart kommer att få. Det finns ju ingen föräldragrupp nu till oss tvåbarnsföräldrar. Vilka av er har också två barn? 
    Jag har två, en son som blir 4 år i december. Hur gammal är din stora?
  • Medusan
    Mirre10 skrev 2010-10-11 18:21:35 följande:
    Hur går de för alla som fått era små? Får ni sova nått ? :))
    Sova, vad är det ;-?

    Nejdå, så illa är det inte. Min sötis vaknar ca var tredje timme på natten och vill ha käk men somnar oftast om ganska fort och jag med som tur är.
Svar på tråden Gravida i Västerås trakten