• plura

    Sytråden spinner vidare - lila tråd

    Mimmi 71 skrev 2010-07-24 09:57:15 följande:
    Kan du inte ha ett lite glattare tyg på ärmarna men jersey i själva jackan? Det brukar ju vara armarna som är svårast att ta på utan att tröjan eller det inunder kanar upp.
    Smart! -vilken tur att jag kan fråga här, när jag inte kan klura ut sånt själv
  • plura
    Du och Jag ver2 skrev 2010-07-24 09:35:24 följande:
    hej!
    Har varit med i tråden för längesen, hoppas på att få vara med igen

    Kommer i dagarna att utöka familjen, så det innebär att vaar hemma i ett år nu. Så förhoppningvis innebär det lite sytid också

    Just nu så syr jag dockkläder och docktillbehör för fullt till dottern - så hon kan pyssla om sin docka
    Åh mysigt med bebis -fast jag vet inte om man hinner så mycket mer när man är föräldraledig
    Såg föresten en bok då man skulle sy kläder till dottern och matchande till hennes docka -hysteriskt! *me like*
    Fast i ärlighetens namn är jag inte nån riktigt "rysch pysch" mamma.

    Nu sover bebis, men jag orkar inte bära ut symaskinen i köket. Han har varit synnerligen missnöjd idag så jag har inte hunnit sy en söm färdigt innan  hann gallskriker. Alldeles svettig blir han stackarn.
    Sen är ju jag som jag är och håller på med 3 olika saker samtidigt -undrans när man blir klar.
    Nu är det kaffe och glass (just nu går inte bantningen så himla bra *suck* 
  • plura

    Ni som sytt bodyn i Ottobre nr3 2010 hur tyckte ni att den var i storleken? -eftersom deras modeller brukar vara breda.
    Sydde 2 st i strl 74 och de sitter precis på min 6 månaders nu. De är dessutom ett väldigt stretchigt tyg -annars skulle de vara för små. 
    Nu klipte jag ut dem samtidigt så jag kanske klippt fel.
    Han skulle behöva fler bodys och jag måste kanske gå upp ända till strl 86, för att de ska passa ett tag (speciellt om jag anv. ett stelare tyg) Har inte tid att prova mig fram -för mycket som hamnar i ufolådan. 

  • plura
    tinni78 skrev 2010-07-26 18:31:44 följande:
    Jag har sytt två bodysar i det mönstret, men min 6 månaders är nog bra mycket mindre än din . Han har strl 68 och jag har sytt dem i strl 62 men förlängt 2-3 cm i grenen, sömsmån på sidorna ( nästan 1 cm) men ingen sömsmån upptill och nertill. Dom sitter perfekt på honom och han kan ha dem i ett tag till.
    Hmm ja han är rätt tung att bära runt på. Kanske dags att väga honom snart
    Efter en liten snabbkoll i byrån hans  (då jag dels kom fram till att hälften är för litet) så har han nog 74/80. 80 i hm-skjortor och man kan klämma i honom i po.p 68, men de är ju rätt stora i strl.
    Hrm verkar som att min kroppsuppfattning inte är den bästa
    Både mor och son är rätt runda här -fast det är bara en som klär i det.
    Då har jag spånat mig fram till, strl 80+ om tyget är stretchigt och 86 om det inte är det.
  • plura

    Tänkte att jag kan ju göra en annan bodymodell också. Från Anita Gunnars "Sy till småbarnen"
    Jag tänkte öka på strl lite (den är 74/80 på body), men jag begriper inte hur jag ska få ihop mönstret.
    Lägg ihop framstycket med frambyxan, dra isär 3-4 cm, bla bla bla. Jag fattar ingenting -nåväl jag vet ju hur en body ser ut. Så det ska nog lösa sig ändå -men lite retsamt

  • plura
    yrväder skrev 2010-07-26 20:40:48 följande:
    Men förläng bara ottobres mönster om den är för kort? Och är den för smal så gå upp en storlek eller lägg på sömsmån på sidorna. Går att lägga på i mitten men då får man tänka på att halsen kan bli för stor.
    Nu blev det en blandning av Ottobres undre del och Gunnars övre. Den sistnämda har farfarsknäppning och krage och det var det jag var ute efter (fast jag tänkte skippa kragen och ta mudd istället) Förstod bara inte hur man skulle förändra hennes mönster. Men det gick ju bra ändå

    Ottobrebodyn har kuvertlinning (visst säger man så -jag gör det) Vet egentligen inte om jag gillar den, tycker att den snabbt blir så vid och öppen. Ok på sommaren när det är varmt. De övriga årstiderna vill jag nog gärna ha knapp och lite tajtare runt halsen.
    Visserligen så blir de 2 jag sytt själv, inte alls lika stora i halsen som de jag köpt. Antagligen så kantar man dem inte med tillräckligt mycket stretch och sträck. Det finns väl inte utrymme för det, när det kommer till massproduktion till minimikostnad.
    Kommer säkert göra nån till, då de blev helt ok -men kuvertlinningfrälst det är jag inte än
  • plura
    tinni78 skrev 2010-07-26 22:00:54 följande:
    Ja min lilla kille är ganska liten, 6,6 kg på 6 månaderskontrollen. Så blir det när man inte har grädde i tuttarna och ungen vägrar äta annat men nu har han börjat med gröt och välling iaf. I den här familjen är det bara dom som det inte klär som är runda (mamman och pappan)...
    Måste nog göra en viktkoll i morgon -på oss båda
    yrväder skrev 2010-07-26 22:01:10 följande:
    Jag gillar faktiskt kuvertöppning på hemmasydda. Som du säger är det för dålig kvalitet på köpes oftast. Oftast kantar dom interlock med interlock, och drar minimalt, vilket gör att halsen rätt fort är nere vid naveln På mina kantar jag med mudd med lycra, eller jersey med lycra, och dom har hållt bra. På nån har jag bara gjort kuvertöppning på ena axeln och sytt ihop som vanligt på andra sidan. Då är risken ännu mindre, men man ändå rätt stor öppning att spela med.
    Ja en liten spottloska är vad tyngd som behövs för att de köpta ska halka ner och dregglisar till trots så är han ofta fuktig om tröjan.
    Smart det där med ena axeln bara -ska kika in "hos dig" och se om du har nån på bild.
    En fördel med kuverten är ju att den är lättsydd -kanske kan hitta en lösning här
     
  • plura
    yrväder skrev 2010-07-26 22:01:10 följande:
    Jag gillar faktiskt kuvertöppning på hemmasydda. Som du säger är det för dålig kvalitet på köpes oftast. Oftast kantar dom interlock med interlock, och drar minimalt, vilket gör att halsen rätt fort är nere vid naveln På mina kantar jag med mudd med lycra, eller jersey med lycra, och dom har hållt bra. På nån har jag bara gjort kuvertöppning på ena axeln och sytt ihop som vanligt på andra sidan. Då är risken ännu mindre, men man ändå rätt stor öppning att spela med.
    -Åh den var ju jättefin. Första tanken var "hm lite annorlunda" (fast på ett bra sätt då) och på så förstår jag ju att det ser helt ok ut. Hm undrar om jag inte sett Katvig ha den lösningen på nåt plagg också.
    Iallafall -MÅSTE PRÖVAS!
    Lovar att färdigställa "Gunnar-Otto" också, för omväxling förnöjer.
    -Fast den halkade bak en placering nu

    ....sen verkar det bara vara jag som håller monolog här nu -så jag ska nog gå och fika eller nåt istället  
  • plura

    Åh tog fram dopklänningen som dottern döptes i. Ja de 3 sönerna före henne också fast inte med cerisa band, yngste sonen var dock för stor, så han fick ha en annan klänning.
    En underbar vit virkad klänning är det, som nu ska åka söderöver då makens kusin fått en liten tjej.
    Kom på att jag måste kanske passa på att sy nåt litet tjejplagg. För sonen klär inte i dem och det är ju så himla kul med klänningar.
    Funderar på en singoalla, men tyvärr så har jag inget sött, småblommigt tyg. Vet att de inte är så förtjust i 70-tals tyger och då det är första dottern, efter 2 söner så vill de nog inte ha med spindelmannen -även om det skulle vara fräckt.
    Minns att jag själv frossade i rosa i typ 6 mån. Innan jag insåg hur vidrigt det var, med enbart rosa nyanser  


    madebyinferno skrev 2010-07-27 10:16:18 följande:
    Gillar inte heller den sk kuverthalsen men inte knappar heller så jag kombinerade två mönster, en med t-shirthals och en med kuvertvikning så det bara blev kuvert på ena sidan = lätt att få på men glipar inte i onödan - perfekt!!
     Verkar va "da shit" som gäller  
    Har efter lite span på både bloggar och vissa klädmärken, förstått att en eller flera sådana måste det bli.
    Idag har tyvärr varit en sån dag då inget annat en vattenlek hanns med och nu när de väl somnat (tog en stund innan det blev svalt i sovrummet) så orkar jag bara slöa runt framför datorn *suck* 
  • plura

    Sy ihop sidan och ärmen på en gång -hur gör man det med overlocken?
    Ja alltså hur får man till övergången mot ärmen. Har sytt på vanliga maskinen nu bara för att jag inte kommer på nåt bra sätt att sy med ol på.
    Har tittat lite på Youtube för att försöka hitta nåt knep -men det finns ju hur mycket som helst, så man hittar inte det man söker. 

Svar på tråden Sytråden spinner vidare - lila tråd