• Mrs Lo

    Nu tänder jag eld på barnvagnshelvetet

    Jag är så fruktansvärt trött på vår barnvagn - en Emmaljunga Twin Cerox 360. Säkert en superbra vagn när det är barmark men så fort det är 3 mm snö på marken så slirar hjulen och det blir tvärstopp varannan meter..

    Finns det en tvillingvagn med svängbara hjul som är bakåtvänd? Någon som vet? Eller är det någon som är så nöjd med sin vagn så ni kan rekommendera den till andra?

    Så fort veden tar slut så är vagnen det första jag offrar för lite värme..

  • Svar på tråden Nu tänder jag eld på barnvagnshelvetet
  • Strumpan08

    Grr, jag har en emmaljunga cerox 360 men som enkelvagn och kan säga att jag känner igen fenomenet... Har också hotat vagnen till döds några gånger. VÄÄÄÄRDELÖÖÖÖS! Har inte ord för att beskriva hur mkt jag längtar efter vår och bar asfalt...


    Strumpan ~ 9/12-2008 ~ sandlada.blogg.se
  • Mrs Lo

    Är det nån som har testat Teutonia Cosmo? Såg den på deras hemsida men den verkar inte finnas ute än..

    Urban Jungle har jag åxå varit inne på men våra killar är bara 6 månader gamla så jag vill gärna att de sätter bakåtvända ett tag till.. För det finns väl inga bakåtvända UJ?

    Ja Strumpan08, vi får väl kanske vänta ut vintern för nångång ska väl den här is- och snömassan smälta. (Såg iofs i Uppsala Nya tidning att snön beräknas försvinna nångång i juli.. Men vi får hoppas att det går snabbare än så {#lang_emotions_laughing})

  • Nea76

    Jag har en Herqules och den fungerar alldeles utmärkt i snön! En rejäl och stabil vagn som säkert många tycker är för klumpig. MEn för oss har den varit toppen!


    ღ stolt mamma till prematura tvillingar ღ
  • spacebeare

    det ska visst komma en ny babyjogger med valmöjligheter, men har ingen aning om hur den är......

    Mrs Lo - UNT? Uppsalabo? själv bor jag utanför, Knivsta
    snön som skulle ligga kvar plogsnön. rekordet för i år var att de beräkna att den skulle ligga kvar ill efter midsommar men den brukar visst ligga till juni! svärisarna bor i Gamlis så jag tänkte att vi måste komma ihåg att svänga förbi å kolla i sommar!

  • JackAnneli

    Låter som att jag ska säljamin emmalunga syskonvagn innan jag provat den!!! Köpte en 08 på rea men en liggdel till och bebis kommer i maj. vad kan man sälja den för???????

  • Mrs Lo

    JackAnneli, det beror på vilken modell du köpte. Jag har den med pyttesmå fjanthjul där fram och de är helt värdelösa nu när snön ligger på marken.. Men vi kan ju alltid hoppas på att det dröjer en 30 år innan det blir en sån här lång vinter igen..

    Spacebeare, nä det var min man som kom hem med tidningen efter ett jobb där =) Vi bor i Sthlm men det är fasiken lika mycket snö här som där.. Vet du vilket märke som ska ge ut den nya babyjoggern? Har försökt hitta Teutonias nya Team Cosmo, den verkar vara den vagn som passar oss bäst, men den verkar inte ha kommit ut i affärerna än..

  • Mimmi P

    Jag är också på jakt efter en Teutonia Cosmo (som ersätter deras gamla Team S4) och jag har varit i massor med butiker men ingen har fått in den än men den är på gång!

  • Saltstänk

    Babyjoggers nya heter City select och är i grunden en enkelvagn (fördelen att den inte är bredare än en enkelvagn) som kan byggas om till syskon/tvillingvagn. Har inte någon egen erfarenhet av den (men är väldigt nyfiken om någon annan har det), men den verkar väldigt smidig och du kan ha barnen både mot dig och från dig. Titta på deras hemsida (www.babyjogger.se) så ser du alla valmöjligheter. Hjulen fram är svängbara, men verkar ganska rejäla så ev klarar den snö.

    Har själv en Easywalker som jag varit väldigt nöjd med i vinter, men den har samma problem som UJ, dvs barnen sitter framåtvända när man inte längre använder liggdelarna.

  • Delfinia

    Babyproffsens Babytravel köpte vi nu när vi fick vårt andra barn. Den har varit toppen med sina fyra stora luftdäck och framhjulen är svängbara. När man har den som sitt vagn så sitter barnen visserligen fram vilket är ett minus. Vagnen går att ha som två sitt eller med två liggdelar eller med en av varje. Eftersom vår älsta är 3 år så har den här väldigt bra sittdel då måttet rumpa till huvud räcker länge. Mycket längre än tex en Urban Jungle. I snön, snömodd och is så har den fungerat väldigt bra för den glider fram. Sen kan den ju bli tung men det beror mer på barnens vikt än själva vagnen. Vi har just nu en 3 åring på 17 kg och en 5 månaders på 7kg.

    Innan hade vi en bugaboo och trodde att den här skulle kännas stor och klumpig men den är toppen. Går att köra in igenom vanliga dörrar. Både jag och min man var skeptiska innan men vi älskar den. Sen var priset på ca 6000kr inkl en liggdel väldigt bra tycker jag.

    Hoppas du hittar någon som funkar bättre för dig.

  • spacebeare
    Mrs Lo skrev 2010-03-08 16:08:54 följande:
    JackAnneli, det beror på vilken modell du köpte. Jag har den med pyttesmå fjanthjul där fram och de är helt värdelösa nu när snön ligger på marken.. Men vi kan ju alltid hoppas på att det dröjer en 30 år innan det blir en sån här lång vinter igen..Spacebeare, nä det var min man som kom hem med tidningen efter ett jobb där =) Vi bor i Sthlm men det är fasiken lika mycket snö här som där.. Vet du vilket märke som ska ge ut den nya babyjoggern? Har försökt hitta Teutonias nya Team Cosmo, den verkar vara den vagn som passar oss bäst, men den verkar inte ha kommit ut i affärerna än..
    precis den Saltstänk länkar till. släpps väl nu i mars? har en kompis som bokat upp sig så vi får väl se vad hon säger
Svar på tråden Nu tänder jag eld på barnvagnshelvetet