Inlägg från: jagäraf |Visa alla inlägg
  • jagäraf

    Retrovagnstråden 19

    Jag minns inte om jag skrivit om det här tidigare men sitter just och tittar i min Emmaljungakatalog som jag tror är från 1979. I den finns den vagnen som senare kommer att heta Kim. I katalogen heter den sittvagn 350 och har 23 cm svarta pvc-däck.  Den ser precis ut som den Kim jag köpte i början av 1983 fast den här har alltså svarta däck och så svart på handtaget. Min hade vitt, både däck och handtag. Lite kuriosa bara

  • jagäraf
    soda skrev 2011-05-24 22:23:39 följande:
    Oh vilket superfin, skulle verkligen vilja ha en sådan till kommande bebisen, men är nog tyvärr i dyraste laget, brukar dessa vagnar kosta så mycket? Tänker på marmet, silver cross och likande.
    Jag har en Marmet från 1966 som jag betalat 1500 kr för men den är i ganska dåligt skick. De Silver Cross jag har har jag betalat mellan 500 och 2500 kr för. Den för 500 är nästan den finaste fast den är inte i plåt utan i tyg. Sen har jag en brun och guldfärgad Silver Cross från 1976 som jag betalt 1200 för och den är också superfin. Men  - det är otroligt tunga och otympliga vagnar.
  • jagäraf
    Uliise skrev 2011-05-28 23:06:38 följande:
    Fast här är en med fjärilsfoder! www.blocket.se/stockholm/Retro_Emmaljunga_bar...

    Är de ovanliga? Vilka olika typer av foder fanns det?
    Jag tror ändå att det är fel färg, ska vara ännu mer vinröd vagn.

    Jag vet inte vilka foder det fanns egentligen men fjäril som sagt och så med små blommor. Kanske enfärgad? Vet inte hur ovanliga de är men Tessax har letat länge och vad jag vet har hon inte hittat någon röd med just fjärilsfoder. Helst vill hon dessutom ha en sittdel.

    Min vinröda har inte fjärilsfoder men jag har numera en sittdel med det. Fast då är den blå
  • jagäraf

    Sån här färg är det Tessax är ute efter och det kan väl ändå inte vara samma färg som i blocketannonsen? Eller?

  • jagäraf
    Uliise skrev 2011-05-28 23:31:34 följande:
    Nej det känns långsökt, den i annonsen påminner ganska mycket om Nemias lila.

    Här är ett till foderalternativ: www.blocket.se/stockholm/Barnvagn__Emmaljunga...
    Jag tycker också att den ser helt klart lila ut men det står ju i annonsen att den är vinröd men ser lila ut på bilderna... Konstigt!

    Det foderalternativet har jag aldrig sett. Jag kanske ska försöka ta mig ned i mitt förråd och se om jag kan kolla vad min har för foder. Fast det är så otroligt fullt!
  • jagäraf
    Uliise skrev 2011-05-29 12:13:44 följande:
    Mmm... OCh de där katalogerna skulle man inte tacka nej till.
    Knappast Det värsta är att jag har haft den från 1975 mellan åren 1975 och slutet av 90-talet då jag slängde den. Hur dum får man bli!!!
Svar på tråden Retrovagnstråden 19