Inlägg från: jagäraf |Visa alla inlägg
  • jagäraf

    Retrovagnstråden 19

    50-tal: nej, 80:tal, ja. En av den allra härligaste SX-vagnarna enl mig. Stor och rymlig men inte alls så tung och otymplig som de i plåt.

  • jagäraf
    cajjot skrev 2011-03-22 08:58:24 följande:
    visst saknar den plasten på handtaget..
    Ja, det ser inte bättre ut.
  • jagäraf
    Uliise skrev 2011-03-22 10:17:39 följande:
    Men hade alla chassin plast på handtaget?.. Har för mig att inte alla haft det.
    Vissa sulkys hade inte plast men i början av 80-talet vilket jag tror denna vagn kommer ifrån så hade med största säkerhet alla liggvagnschassin plast på handtaget.
  • jagäraf

    Cajjot, 6000:- verkar orimligt mycket och det skulle vara jättespännande att få veta om säljaren får det.

    Herjazz, jag vet inte om det finns någon rek maxvikt men testa hur det känns. Man ska ALDRIG släppa handtaget på vagnen när det sitter ett syskon i sitsen, hoppar de till kan vagnen välta.

  • jagäraf

    Idag såg jag ännu en nackdel med moderna vagnar. En kvinna åkte rulltrappa med en sån där med ett enda minimalt framhjul. Hon var ju tvungen att åka baklänges, det blir ju ingen stabilitet i vagnen om man kör in med det lilla eländiga hjulet först. Usch, såg verkligen komplicerat ut!

  • jagäraf
    Bambusa skrev 2011-03-22 12:31:58 följande:
    ja, de har ja i min nyare vagn,för den är så pass kompakt att väskan hamnar på fötterna på dottern om ja hänger den där ja vill ha den.. man vänjer sig..
    å de finns ju sånna mindre väskor man kan ha på handtaget som man kan ha de viktigaste i, ja har en från brio,man kan ha den som midjeväska med, tex o man bär i sele eller sjal.. har sett nya på tradera (för dom såldes billigt i ullared i höstas) har liknande på barnenshus med..
    På min tid (stenåldern, ni vet) så var det i princip ingen som hade skötväska med sig. Man stoppade några blöjor i fotändan på vagnen och sen var det klart!
  • jagäraf

    Jag har förresten en ny vagn på gång... Mer kommer på torsdag

  • jagäraf
    Misery skrev 2011-03-22 13:58:10 följande:
    När jag fick första dottern -88 så fanns det nog bara babybjörns skötväska och den kunde inte hängas utan fick snällt ligga i varukorgen ...
    När jag fick min tre 1989 så köpte jag en sån där skötlift. Lift som kunde göras om till skötväska alltså. Den användes inte mycket och framför allt aldrig som skötväska.

    Cajjot, jag förblir hemlig fram till på torsdag... Man vet aldrig vad som kan hända utmed vägen har jag lärt mig. Fast ärligt, sådär jättespännande är det inte
Svar på tråden Retrovagnstråden 19