• Mirla

    Retrovagnstråden 19

    Ingen här inne som har en retro åkpåse till övers? Är ute efter en luddig, gärna manchester och gärna grå eller marinblå =)

  • Mirla
    Plly skrev 2010-08-17 18:00:44 följande:
    Senast jag var på Myrorna i skärholmen (två veckor sen?) så hade de en hel del olika åkpåsar just med lurv och i manchester (i olika skick) Testa att kolla där!
    Åh, jag som var där för några veckor sen! Men inte kollade jag det, dum nog. Du kommer inte ihåg vilken prisklass det var på dem? Fanns de uppe bland barngrejerna?
  • Mirla
    Plly skrev 2010-08-18 10:31:45 följande:
    Ah, nej de finns på nedre planet precis brevid trappan upp, ligger i en stor låda huller om buller...finns en massa hård och mjukliftar precis där oxå. Jag köpte själv en grå söt åkpåse till min marmet, med riktigt fårskinn inuti och applikation på ovansidan i form av ett får   - betalade 175:-, annars tror jag dom låg på 125:-...
    Det låter bra, ska ta mig dit så snart som möligt då!
  • Mirla
    Bambusa skrev 2010-08-22 13:40:28 följande:
    jo, i bästa fall håller dom sig till dynan, hehe.. vet att en kompis köpte nån färg på panduro som man målade på,sen skulle man stryka,men gick med hårtork med.. men vad den heter är ju en annan sak.. är ju hon som ligger och ska föda, så ja kan inte fråga.. MEN den är mönstrad, undra hur de blir då ja.. vill inte grna ha en flammig vagn.. men de kanske funkar å stryka flera gånger isf.. men om klädseln går att ta lös helt känns de smidigast att färga den i tvättmaskinen eller för hand i en balja..

    HOPPAS den är kvar imorrn.. dom har stängt idag, men den kan ju ha sålts igår.. 

    vill ha den lila har ja kommit fram till, ganska mörk lila, svart syns smuts så bra på och lättare att bli solblekt, så har ja ju 3 hundar med ljus päls på, och dom kommer garanterat sitta där i dom med..  dottern gillar inte å sitta frammåt, men med kompis eller hundar går de nog bra..  men undra ja hur mkt färg de kan tänkas gå åt.. om ja ska ta från panduro så lär ja ju be nån som bor närmare köpa och skicka (går nog snabbare än å skicka efter) för ja åker inte buss i 15mil enkel resa för å köpa färg,hela dan går bort.. och med en trotsig 1½åring... *ryser* ja vägrar ge henne allt hon vill ha för hon ska va tyst och glad, man kan inte få allt, så är de bara, även om de blir flera stortjut.. går ju över, nån gång... *elak*
    Det finns tygfärg för ljusa tyger och täckande färg. Du bör nog använda täckande färg och då finns det inte så många att välja på. Kolla här: http://www.pandurohobby.se/pan/IboxServlet?QRY=textilf%C3%A4rg+t%C3%A4ckande&p=IXS750&m=1
  • Mirla
    Bambusa skrev 2010-08-22 14:03:20 följande:
    funderade på den här: www.pandurohobby.se/pan/IboxServlet?p=IXS790&...
    Ser fin ut men jag skulle nog inte "våga" ta en för ljusa tyger om tyget är mönstrat. Tror att mönstret kommer synas genom då. Tror till och med att det kan bli svårt att dölja med täckande färg.
  • Mirla
    Bambusa skrev 2010-08-23 14:49:52 följande:
    åh, tack så mkt!!! beställt blå och svart,hoppas på att dom kommer snabbt, men d är ju måndag så dom borde ju hinna den här veckan.. hoppas tyget går att frga bara, tänkte pröva lite under dynan först.. för d är så hårt utan dyna ändå så de kommer ja alltid ha iaf.. nu ska ja hänga ut på tork.. sufletten torka supersnabbt i solen..
    Men om klädseln gick att ta av helt så måste det väl vara mycket enklare med färg som man "tvättar" in istället för målar på?
  • Mirla
    Bambusa skrev 2010-08-23 21:16:12 följande:
    bootwalker: ja glömde å ta kort på den smutsig,och de ångrar ja för den vart helt annorlunda tvättad, har lagt in kort i mitt galleri, men var båda vissa som kom med, några kort gick bara inte å få in, så surt.. ska prova imorrn eller nå med,eftersom ja la in kort på den äldre sittvagnen ja lessnat på med.. bara de med vindskyddet på som inte gick där..   ha så trevligt i skottland

    Mirla: ja, de vore smidigt, men tyget är som vaxat på insidan, och gör att vatten inte går igenom (provade med uteslangen på suffletten, handen under, inte ett stänk genom.. så ja vet inte om de kommer funka över huvud taget..
    Okej, ja då kanske det inte fastnar så bra.

    Jag tycker faktiskt att tyget var helt okej som det var också. Inte mitt favorit-mönster men ändå betydligt finare än de marinblå rutiga och nalle-mönstrade tygerna som var på 90-talet. Den ser riktigt fräsch ut!
  • Mirla
    Bambusa skrev 2010-08-24 15:50:45 följande:
    ja gärna.. funderar på om ja ska strunta i och färga den..
    Jag tycker inte du ska det! Dels för att jag tycker tyget är rätt fint och dels för att jag tror att det blir svårt att få det jämnt och snyggt om man målar, jobbigt om man ångrar sig om det blir dåligt. Det gör ju inget att den är solblekt om det är någorlunda jämnt blekt.
Svar på tråden Retrovagnstråden 19