• Mirla

    Jag har en fråga ang. pedalbromsarna. Som på vagnen ovan. När slutade de tillverkas? Vi kom fram till tidigare att min sittvagn från brio (vinröda i mitt galleri) är från början av 80-talet. Den har sådana bromsar. Slutade inte de tillverkas nån gång då? Jag kan tänka mig nämligen att den i så fall är bland de sista som hade såna bromsar. Eller så är jag helt ute och cyklar :)

  • Mirla
    Liselottang skrev 2010-08-11 22:01:32 följande:
    Det låter rimligt Har en annan liggvagn från 84-84, och den har den andra sortens broms (namn?). Har aldrig provat en pedalbroms. Varför slutade man ens med dem?
    Ingen aning, men jag tycker de andra bromsarna är bättre. Det är lite svårare att komma åt pedalerna, speciellt om man har en skötväska hängande på handtaget. Man ser liksom inte bromsen ordentligen och så måsta man pricka rätt. De bromsarna som är nu är ju liksom längre.

    När jag tittar i katalogen som "jag af" precis la upp från 83 så är det inte heller pedalbroms. Men den mörkblå sittvagnen i plysch är annars precis som min så jag skulle tippa på att den är innan 83 iaf. Någon som vet om det var pedalbromsar 81 eller 81?
  • Mirla
    Liselottang skrev 2010-08-11 22:02:02 följande:
    83-84 ska det stå.
    Haha, jag gjorde precis samma misstag. 81 - 82 skulle jag skriva, inte 81 - 81 :)
  • Mirla
    Liselottang skrev 2010-08-11 22:19:31 följande:
    Ja, jag kan tänka mig det. Vagnen jag ska titta på/köpa i morgon är typ min drömvagn, älskar verkligen färgstark 70-talsretro. Så en broms som är lite "jobbigare" (inte sämre väl?) kan jag nog stå ut med.

    Tror förresten "min" kan vara en BRIO 36255 från barnvagnstestet -78 som någon lade ut...

    Vet ni förresten? Jag har suttit vid datorn HELA dagen idag. HELA! Och bara googlat runt på gamla vagnar, läst bloggar där retrovagnar nämns och kollat i era gallerier Skrattande Är gravid i v 37+0 så det är väl bra om jag hinner surfa nu innan bebben kommer... Någon som vet vilka sökord man använder om man vill söka retrovagn på engelska?
    Nej jag tror inte de är sämre, tycker min funkar fint iaf. Så stå ut med den kan man defintivt göra :)

    Jag vet precis hur det är, för ett år sen gjorde jag samma sak! (Jisses, vad tiden går snabbt)

    Barnvagn heter ju iaf "pram". SÅ kanske kan du söka på "old pram" eller nåt. Det heter ju "retro" även på engelska men jag är osäker på om det används på samma vis som här. "Vintage pram" kan du nog söka på också.
  • Mirla
    jagäraf skrev 2010-08-11 22:42:00 följande:
    Pedalbroms finns på alla vagnar i briokatalogen från 1981 men inte i 1983. 1982 har jag tyvärr inte.
    Okej, tack! Då är nog min vagn från 81 eller 82 då, helt enkelt.
  • Mirla
    jagäraf skrev 2010-08-11 22:57:15 följande:
    Ja, om du menar den i vinröd plysch så finns den i den färgkombinationen i 1981 katalogen. Inte i 1980.
    Japp, det är den jag menar. Där ser man, då är den kanske från 81 då, eller brukade de ha samma färger flera år?

    Då matchar den ju fint till min Emmaljunga-liggvagn som är inköpt 83 :) Den som har gondol/ princess-chassi men som jag fortfarande inte listat ut vart liggdelen är från, kan vara äldre.
  • Mirla
    jagäraf skrev 2010-08-11 23:05:18 följande:
    Visst kan de ha samma färger flera år. Du får väl försöka ta reda på om det fortfarande fanns pedalbroms 1982 och så utgå från svaret
    Jag får göra det helt enkelt. Tack för hjälpen!
  • Mirla
    Valandur skrev 2010-08-17 16:32:02 följande:
    Vad i helvete..
    Vår bostadsrättsförening har tydligen tömt alla barnvagnsförråd samt cykelrum och lagt grejerna i en kontainer tillsammans med lite grovsopor eftersom vårt grovsoprum byggts om under en tid. Så nu får man slänga grejer där, bara idag sedan åker de iväg med kontainern.
    Råkade gå förbi med sonen och ser till min förvåning massa fina retrovagnar! Tog en som låg så jag kunde få tag i den, en fin Brio sulky från typ 60-talet. Ganska skramlig dock och drar snett men det kanske går att fixa. Längre in ligger bl.a en stor fin liggdel, mörkblå med ett "M" på. Och en liten röd Itkin liggdel, ser inte om det är en dockvagn eller barnvagn. Sedan ser jag några fina gamla chassin - det är säkert fler skönheter bakom som jag ej kan se! Kan inte heller börja rota eftersom jag har en ettåring med som springer och rotar bland grovsoporna. Såg också en gammal syskonvagn, typ 60-70-tal, där barnen sitter mitt emot varandra på längden.
    Shit vad jag är stressad, haha. Vem vet vad som gömmer sig där inne. Sambon kommer inte hem förrän om någon timme eller två och tills dess har folk börjat komma hem och slänga grejer som de samlat på sig under flera månader då vi varit utan grovsoprum!
    Vilket drömscenario =)
Svar på tråden Retrovagnstråden 19