• Mirla

    Retrovagnstråden 19

    Vad menar ni med byglar? Är det pinnen som ska ha hålla upp flärpen som ska sitta mellan benen, alltså den som barnen håller i och som rattarna brukar sitta på?

    Jag saknar en bygel (om det nu är så det heter) till en Brio comfort, tips på hur jag ska kunna finna det? I värsta fall får jag snickra nåt eget och klä i passande tyg.

  • Mirla
    Bambusa skrev 2010-05-13 15:49:31 följande:
    hittar inget ja vill ha på blocket eller tradera, eller jo, lågntborta, men då vill dom att man hmtar.. åd blir svårt.. men kom på en sak, tex 90-tals vagnarna har ju ofta,blå,grön eller vinrött chassi, går de att måla om?? tänkte mig en riktig rosa vagn, sy ny klädsel kan man ju sy.. med lite tålamod   kan va kul tills ja vill ha nå annat iaf..
    Man kan ju sprutmåla cyklar så att det blir riktigt bra. Så jag tror definitivt på sprayfärg i så fall. Kanske att man kan göra det hos nån billackerare t.o.m. Det är ju möjligt att dom kan göra det billigt om dom har nån färg över efter att dom gjort ett jobb.
  • Mirla

    En fråga till er veteraner; har en dyna i tyg där baksidan är i skai samt en footsack i skai som har lite fläckar, kan man tvätta det? Ska man tvätta det för hand i så fall? Några tips?

  • Mirla
    aLttjolajban skrev 2010-05-24 20:30:57 följande:
    ljummet vatten och såpa funkar bra.du ska dock inte använda svinto eller vass trasa.då skai lätt lossnar och blir nött
    Tack för tipset! Vet inte hur jag ska göra med dynan dock eftersom det mest är tyget som är sunkigt på den. Kanske man kan lägga i blöt med lite tvättmedel och bara skrubba på tyget? På footsacken är det förresten nån fläck på insidan också så det kanske man också kan lägga i blöt med tvättmedel och skrubba försiktigt på fläcken? Ska testa med såpa och trasa på utsidan.
  • Mirla
    spuff skrev 2010-06-02 19:17:55 följande:
    Förresten, vem i tråden var det som hade köpt en brio Comfort men saknade båge fram? Hojta till, jag kanske ska slakta min då den är trasig både på ena hjulet och i fällanordningen.
    Det var jag som saknade båge! (Jag som inte är så känd i tråden :) Jag tar gärna emot bågen om du ska slakta din vagn. Betalar i så fall såklart för både bågen och frakt om du inte bor i närheten.
  • Mirla
    aLttjolajban skrev 2010-06-11 14:02:38 följande:
    får man länka sin egna vagn?jag har sänkt priset nu.känns som att man ger bort vagnen med det låga priset
    Boothwalker skrev 2010-06-11 12:45:59 följande:
    Känns synd... Klä om den kanske? (bara du bevarar originalklädseln under)
    jag funderar på att klä om vagnen.men suflettspännena går inte att ta bort då är fastnitandeRynkar på näsan
    jag antar att det är denna? i så fall behöver du inte länka själv :)

    http://www.blocket.se/ostergotland/Retro_Emmaljunga_KIMI_sulky___cykelsits_27835030.htm?ca=11&w=3
  • Mirla
    spuff skrev 2010-06-11 15:40:47 följande:
    Jag älskar den där Kimin

    Mirla: Min dotter gillade din katt som bara den, hon kånkar runt på den dagligen!
    Åh va kul att hon gillar den!

    Upptäckte nåt knasigt när jag kom hem bara, det verkar som det är olika fästen på olika comfort-vagnar för bågen som du gav mig förusätter att hålen i chassit är diagonala men hålen på vår vagn är horisontella. Märkligt, hade inte en tanke på att kolla det. Men det funkar fint med den hemmabyggda bågen också, den är ju lite stabilare dessutom.

    Ska höra med hon som också ville ha bågen om hon vill ha den istället.
  • Mirla
    aLttjolajban skrev 2010-06-11 14:02:38 följande:
    får man länka sin egna vagn?jag har sänkt priset nu.känns som att man ger bort vagnen med det låga priset
    Boothwalker skrev 2010-06-11 12:45:59 följande:
    Känns synd... Klä om den kanske? (bara du bevarar originalklädseln under)
    jag funderar på att klä om vagnen.men suflettspännena går inte att ta bort då är fastnitandeRynkar på näsan
    Tyvärr har jag inte plats för en till vagn hemma (har knappt plats för de 2 jag har) men den är jättefin! Tycker den är supersöt i det där tyget. Är inte så förtjust i lapptäcksmönstrade vagnar från 90-talet men det där är ett mönster jag gillar. Fint mönster och fin vagn! 
  • Mirla
    spuff skrev 2010-06-13 14:10:28 följande:
    Men nej, vad tråkigt att bågen inte passade, och knäppt att de ändrar en sån liten detalj på vagnarna...de ser ju exakt likadana ut annars.

    Nu känns det ju inte som du fick något för katten
    Åh det gör ingenting! Jag är bara glad att någon kunde glädjas åt den :) Jag hade ingenstans att göra av den hemma riktigt så det är bara bra att den kom till nytta. Jag har fler hemma.
Svar på tråden Retrovagnstråden 19