Inlägg från: jagäraf |Visa alla inlägg
  • jagäraf

    Retrovagnstråden 19

    AlexandraK skrev 2010-10-23 22:13:32 följande:

    Katt kan vi tyvärr inte ha - mannen är allergisk. Ellie är aldrig i förrådet själv. Däremot får jag nog hålla lite koll på hunden kanske! Kan ju sätta giftet lite högre upp.


    Usch ja, även vovvar kan ju sätta i sig råttgift. Vi har ju fyra vovvisar så vi vågar inte alls ha råttgift utan får tampas med dem via fällor. I köksskåpen har vi i princip alltid besök. Så här års, när det börjar bli kallt så kommer de för säsongen. Ibland tar vi flera stycken per dag. Man kan se att det ibland är en hel familj för vissa är stora och vissa små. Det gör så ont i mig för de är ju så söta. Mössen alltså, inte råttorna!
  • jagäraf


    Emmaljunga 1968 hämtad i morse. Inte så söt på bild men riktigt fin i verkligheten.
  • jagäraf
    lunkentuss skrev 2010-10-25 13:21:57 följande:
    Hej hej!
    Jag fick köpt mig den här BRIO-vagnen på en loppis för 250kr =) Har någon nån anning om hur gammal den kan vara?

    Det är en Brio Comfort från en bit in på 90-talet. Minns inte när de ändrade formen på handtaget men det vet med säkerhet Misery. En av de bästa vagnarna enl mig och många andra.
  • jagäraf
    junk skrev 2010-10-26 16:08:04 följande:
    Jag bor i Östersund men familjen drar och hälsar på mormor i Stockholm (täby) och vill ju använda vagnen där så då får den skickas dit. Den hinner inte komma hit innan vi far nämligen:). Det var fraktjakt.se jag kikade in och fick infon, bra ställe. Det får dock inte väga mer än 20kg! Tror du vagn + kartong gör det?.. Om ingen vänlig själ vill transportera den då :))

    Föresten, kan vi snacka om detta här? I barnvagnsforumet får man ju inte snacka köp/sälj/byte.. Kanske inte gäller denna tråd;)
    Täby, där bor ju jag! Åtminstone delvis
  • jagäraf
    Bambusa skrev 2010-10-27 15:56:49 följande:
    hm, är de svårt att klä om en vagn helt och hållet, tänkte dock behålla gamla klädseln under för styrkans skull, de är skai..  vill ha en vintervagn som är smidig men mot mig, hon slänger vantar och lever om och kan inte slapna av och sova framåt.. å då hittar ja bara vagnar med tyg ja inte gillar, eller skai.. typ 90talare... min gondol är fin,men inte praktisk.. för lång att åka buss med, de går men inte bra.. och så vill ja inte salta ner chassit...
    Salt på chassit tror jag inte är någon fara alls. Min Gesslein har ju gått med fyra barn på Stockholms och dess förorters saltade gator och inte tagit någon som helst skada.
  • jagäraf
    EowynAurora skrev 2010-10-27 19:44:28 följande:
    nån som kan tipsa mig om hur man skickar en vagn med bussgods på smidigast sätt ?
    speciellt om man inte har en kartong som e tillräckligt stor.
    jag vill ju inte riskera att vagnen skulle bli förstörd på nåt sätt.
    Linda in den i bubbelplast är ett förslag.
  • jagäraf
    EowynAurora skrev 2010-10-27 20:16:04 följande:
    ska jag "fälla ihop/platta till" liggdelen och fälla ihop chassit innan? och slå in allt som ett paket?
    dum fråga kanske men jag har aldrig skickat en vagn tidigare
    Jag har fått vagnar som varit alltifrån uppfällda och knappt inslagna mer än i lite svart plastsäck till vagnar som varit inplastade och wellpappade in i minsta detalj så det går säkert bra hur som helst. Hör med bussgods hur de helst vill ha det.
  • jagäraf
    Bambusa skrev 2010-10-27 22:35:45 följande:
    okej, för ekrar och så i hjulen är rostigga redan, putsat å så, men bubbligt kvar, vill inte att dom ska bli värre.. ven om de inte r orginal så tycker jag de chassit till sittdelen är fint!! å så har ja inte fått tummer ur å byta bussningar på dom andra hjulen heller så... Oskyldig  men som sagt den är lite för osmidig att åka buss och gå på små butiker med.. även om hon sitter och ligger kanonbra i den..
    Kressie skrev 2010-10-27 16:15:00 följande:
    Jag håller på för fullt, visst är det pillrigt men jag tror det blir skitbraSkrattande
    okej, hur gör du då om ja får fråga? Glad jag har väldigt dåligt med tålamod, och lite taskigt med tid med, men man får väl ta sig tid när killen är ledig, inte bara han som ska få ha hobbys som tar tid...
    Jaha, är de bubbliga så är det väl redan försent, då har rost gått igenom kromet. Då kanske salt inte är så lämpligt, Och att den är för stor förstår jag.
  • jagäraf
    Misery skrev 2010-10-28 09:32:58 följande:
    Angående comforten så har jag för mig att dem ändrade handtagen runt 92. Personligen så tycker jag att dem var snyggare innan. Men håller med om att comforten är en av dem bättre sittvagnarna.
    Jag tycker också att de äldre handtagen var betydligt snyggare. Gav mer balans åt vagnens utseende.
  • jagäraf

    Anneliesofia, det är en Brio Babynette från början av 90-talet. Syskonsits rekommenderades INTE på dessa vagnar eftersom de var/är så små, minns jag tyvärr.

Svar på tråden Retrovagnstråden 19