Inlägg från: jagäraf |Visa alla inlägg
  • jagäraf

    Retrovagnstråden 19

    AlexandraK skrev 2010-09-28 21:19:05 följande:
    Hon sa: Jag hade ju barnen i bilen...
    Jag sa: Du har tre barn. Ett av dom kunde du väl byta ut mot vagnen?!

    Ja, det vore väl ändå det minsta hon kunde göra, tycker man!
  • jagäraf

    Jag har klätt om en vagn. Håller med Misery, pyssligt, kul men inte särskilt svårt.

  • jagäraf
    Jomppelina skrev 2010-09-29 12:30:32 följande:
    När det gäller rattmuffar, så är andra fluffiga kvaliteter kalla och blir gärna hårda i kyla. Så skall du sy egna rekommenderar jag ändå att försöka hitta gamla fårskinnskappor och liknande att slakta. Brukar gå hitta billigt på loppis, hur man än vänder sig när det gäller äkta pälsar, är det nyttodjur och nyttoslakt så har jag för min del inte svårt att förlika mig med pälstanken. (förrästen ni som återbrukspysslar, se gärna gruppen återbruksdesign på facebook, nystartad grupp; vore kul med fler medlemmar och foton på återbruksskapade alster!).
    Kanske man helt enkelt kan köpa en rattmuff i lammskinn, klippa isär den och sy dit blixtlås eller kardborrband?
  • jagäraf
    aLttjolajban skrev 2010-09-29 13:43:04 följande:
    Jag har sytt hel klädsel till sittvagnar och sulkys. Dock så är det ett rejält pilligt jobb att klä om en suflett.Men roligt är det alltGlad
    Om man borrar bort nitarna och sedan sätter dit nya med hjälp av popnittång från Clas Ohlson går arbetet betydligt lättare.
  • jagäraf
    aLttjolajban skrev 2010-09-29 17:24:53 följande:
    Jag bor i östergöland.
    jagäraf skrev 2010-09-29 14:09:03 följande:
    Om man borrar bort nitarna och sedan sätter dit nya med hjälp av popnittång från Clas Ohlson går arbetet betydligt lättare.
    Har aldrig vågat mig på att nita en vagn Skrattande
    Jag har inte heller gjort det men har alla grejer hemma. Min man har lovat hjälpa mig nästa gång. Den sufletten jag sydde till Pelargonia fixade jag för hand samt i maskin men det var så otroligt trixit så nästa gång borrar vi bort nitarna.
  • jagäraf
    Claudia gbg skrev 2010-10-02 14:37:08 följande:
    hallå där. Så inressant tråd.

    Har en gesslein panorama från 70-talet som jag ska sälja. Den är nog i fint skick. Lite rostigt chassi. vad tror ni experter vad jag kan få/begära för den?
    Tvätta chassit med Svinto så kommer det bli glänsande rent från rost (om rosten inte gått igenom kromet vill säga). Vad du kan få/begära för vagnen är svårt att säga men som Alexxia skrev så minst ett par tusen tycker jag du ska försöka med. Många begär ju massor för retrovagnar nu för tiden men vem vet vad de egentligen får i slutändan?

    Sätt som sagt gärna in bild, det är så skoj att se
  • jagäraf
    Plly skrev 2010-10-02 21:25:15 följande:
    En fråga: Knorr- är det tyskt märke? Ska ta hem min korgvagn från min svägerskas syster imorrn saknas lite muttrar här och var och en tur med svinto men annars är den kul haha. Blå korg och blå manchester
    Ja, det tror jag är tyskt men det såldes av/via Brio förr.
  • jagäraf

    Hittade en AWN-broschyr från 1930 på Kistamässan idag

  • jagäraf

    Och jag tycker kartongen ser betydligt äldre ut, typ 50-60-tal. Fast det är också bara en gissning.

  • jagäraf

    Eftersom jag är världens mest nyfikena och vetgiriga person så ringde jag naturligtvis nyss till Babybjörn. Företaget firar 50 år nästa år och vad gäller klockorna ovan så tror de på min beskrivning att de är från slutet av 60-talet/början av 70-talet. Fastsättningen har ju ingen blomma, den kom visst runt början av 80-talet.

Svar på tråden Retrovagnstråden 19