• spuff

    Retrovagnstråden 19

    Misery skrev 2010-04-23 10:24:57 följande:
    Började inte comforten tillverkas runt 86. Minnns dem första jag sålde dem var i plysch som liggvagnarna.Jättesnygga var dem. Så den comforten i annonsen som dem skrev var 70 tal den är nog från senare delen av åttiotalet.
    Det kan säkert stämma, har för mig Nemia som sålde vagnen till mig sa 82. Plysch låter superfint, är det månne en sådan som anneliesofi ska köpa? Avundsjuk.

    Mirla: Jo det går säkert att laga min vagn, men nu åker dottern mest sulky, eller ja en Emmaljunga Kim.
  • spuff

    Just det, jag gav 200 för min comfort. De brukar ligga ute för runt 500-lappen, men gillar man en vagn mycket tycker jag inte 1000 är farligt. Jag köpte min rosa Kimi för 900 (de brukar vara billigare), sörjer den så! Vet inte varför jag fick för mig att sälja den

  • spuff
    Misery skrev 2010-04-23 12:50:13 följande:
    inlägg 973 är ingen Raisa. Det måste vara föregångaren till princess men vet inte vad modellen heter. Tyska vagnar kan vara Streng Hartan Knorr Gesslein
    Jag tycker också den liknar princess.
  • spuff

    Nu är jag löjlig. Säljaren av den svarta Brio Promenaden skulle ringa mig när han åkte från jobbet 16.30. Självklart tror jag att affären har skitit sig...men om allt går som det ska har jag den strax.

  • spuff

    Tack för tummarna!

    Och nu kommer ni tycka att jag är riktigt dum, men jag köpte inte vagnen! Han kom precis hit och den var jättesöt, klädseln i fint skick men chassit...

    Det var ganska mycket rost, plasten på handtaget var borta, istället var det svartmålat. Däcken var hårda och hjulen "vinglade" (tappar ord). Alltså jag borde ha köpt den och letat nytt chassi, men det finns inte tid, plats och ekonomi. Men skit alltså, jag har verkligen lärt mig att "jättefint skick" kan betyda vadsomhelst.

    Han sa att en tjej som håller på med ett barnvagnsmuseum hade ringt honom 6.30 i morse??

  • spuff
    jagäraf skrev 2010-04-23 19:50:48 följande:
    Förresten, det finns ingen plast på handtaget på min heller utan det är målat i original.
    Jaha, vad dumt att jag inte visste det. Men som sagt hade nog inte köpt den ändå. Inte som det ser ut nu, fast jag måste ju säga att jag undrar om det var korkat. och jag sörjer den lite, åååh vad klädseln är snygg!

    Jag sa till honom att den absolut var värd pengarna men påpekade vilka fel jag såg. Han var trevlig och så, jag tror inte bara han kollade så noga på de saker man själv studerar.
  • spuff
    Tessax skrev 2010-04-24 13:11:03 följande:
    Halloj allihop! Hoppas ni har det bra i solen. Tittar bara in en snabbis och säger hej, har tagit en paus ett tag från vagnarna ett tag och lagt energi på annat. Det har säkert kryllat av vinröda Rondos med fjärilar medan jag varit borta men då får det vara så  Nu ska jag dock in på Tradera och se om jag kan hitta en vit skinnsele, skam den som ger sig! Ha det fint allihop!
    Hej, kul att se dig! Tror det har varit någon Rondo som gått förbi faktiskt, men ingen sitt.

    Jag har precis rensat lite och sålt en 60-talare till Boothwalker
  • spuff
    Boothwalker skrev 2010-04-24 22:34:43 följande:
    Hemma med min fina gråa 60talsemmaljunga. En av mina tkf-vagnar =) Fick även med sittdelen från Anneliesofia och hoppas jag kommer lyckas få bukt med den. Hur jag ska få hem vagnen som står hos Swing återstår att se. Hon jobbade tyvärr i helgen. Ingen som råkar ha vägarna förbi mellan Stockholm och Västervik? =)
    Kul att den fick hamna hos dig

    Jag försökte läsa högt för O ur Piplarsson, men hon hade inte tålamod, ville bara ha kuddkrig. Ser fram emot kapitelboksåldern (hemskt snällt av dig att ge mig boken och muggen!).
Svar på tråden Retrovagnstråden 19