Inlägg från: MaryMalou |Visa alla inlägg
  • MaryMalou

    Retrovagnstråden 19

    anneliesofia skrev 2010-10-31 21:30:56 följande:
    Här är en bild på syskonvagnen. Nån som vet vad det är för modell och när den är ifrån?
    ninnisvintage.blogspot.com/2010/10/syskonvagn...
    Ser väl ut som en Rio? Modellen som kom efter Kimi men före Softy. Eller är jag ute och cyklar?
  • MaryMalou

    Apropå att "måla" vagnar. Tror ni att det skulle gå på en galet mönstrad Kimi i svart, grått och turkost eller skulle mönstret synas igenom färgen? Finns det risk att färgen färgar av sig på barnens kläder? Vad är det för färg man använder?

  • MaryMalou
    Bambusa skrev 2010-11-01 17:27:04 följande:
    såg ju att ja inte svarade om vad de va för färg.. panduros textilfärg, heter Palett, den finns i täckande färger,inte så många olika men de går att blanda..
    Tack. Kanske ska våga mig på att prova. Alternativet skulle ändå vara att sy nytt tyg så jag är egentligen inte rädd om originalet.
  • MaryMalou

    Någon av er kanske minns mitt problem med omnitning av min emmaljunga 70-talare?
    Nitade om den på babyland, efter tre veckor gick ena niten sönder. Babylands stora lagningsställe för hela stockholm nitade vagnen igen med grövre nitar men nu har en av de nitarna pajat! Jag blir tokig!

    Nu verkar alternativet vara att skaffa delgängad skruv och mutter och använda det i stället. Svårt att hitta i rätt storlek dock. Clas Ohlson har för kort del utan gängor på sina skruvar. Måste leta någon annanstans.

    Men varför går nitarna sönder? Vad sjutton är det för fel? Blir så ledsen då jag älskar vagnen och den är så bra att använda. Köpte den av en tjej som hängde i tråden förr. Hon hade den så kort tid dock så jag vet inte om hon vet nåt om den men jag ska försöka kontakta henne.
    Någon som vet vad som kan vara fel och vad sjutton jag ska göra? 

  • MaryMalou
    Bambusa skrev 2010-11-08 23:56:17 följande:
    vad är de för mått du behöver, killen kan ha i garaget, har en hel del.. annars kan du också kolla biltema eller jula,dom har de mesta..
    Vad gullig du är! Ska kolla lite ställen men hör av mig om jag inte hittar.
  • MaryMalou

    Grattis till Judith!
    Superfint namn. Det skulle vår son ha hetat (fast utan h) men han bidde ju en kille. 

  • MaryMalou
    ElisaDay skrev 2010-11-16 14:49:54 följande:
    Någon som har tips på vad jag ska göra åt det här:

    På båda mina chassin har det gått en varsin nit i krysset. Problemet är att halva niten sitter helt j*vla fast i chassit och hur mycket jag än försökt banka ut den osv så går det inte.

    Någon här i tråden som haft samma problem? Lyckades ni lösa det?
    Om jag ska borra sönder niten, hur gör jag då?
    Tänkte fråga något annat om kryssnitar: 
    Ersätter du dem med ny nit (hur? hos verkstad eller babyaffär eller själv?) Eller sätter du dit delgängad skruv och mutter? Var hittar du i så fall mutter med rätt dimensioner? Känns det säkert? Ingen risk att den "gängar upp sig"?
     
    Min stackars tös åker framåtvänt i en Kimi nu eftersom jag inte vet hur jag ska göra med hennes sittvagn. Nitad två gånger hos barnvagnsfirma och båda gångerna har niten gått sönder. Vet inte om det är någon idé att nita igen men känner mig lite osäker kring skruvalternativet. Svårt att hitta en som har rätt längd på delen utan gängor.
  • MaryMalou
    Bambusa skrev 2010-11-23 20:59:46 följande:
    man kan inte svetsa fast muttern på skruven då?
    Kanske men jag har varken tillgång till svets eller någon som kan svetsa. 
  • MaryMalou
    ElisaDay skrev 2010-11-24 17:55:03 följande:
    Så länge kör jag med en skruv som har gängor på insidan. Så in med en skruv på andra sidan, så ingen risk iaf att hålet går sönder. förstår du vad jag menar för skruv, hah, för jag har ingen aning om vad det heter...?
    Men det är temporärt just nu. Sambon fick en påse nitar i olika storlekar av babyland förut (som jag lagt nånstans här hemma), men jag har ju inget att nita fast dom med istället. :P

    Än så länge har det funkat att köra med vagnen :) Så jag håller tummarna att det fortsätter så!
    Skruven är lite för lång just nu, men ska köpa mig en kortare så fort jag kommer iväg för det. Så jag håller koll på den för att se så den inte böjs osv.
    Tror jag vet vad du menar. Fiffigt! 
    Jag kan mycket väl tänka mig att använda en vanlig skruv som bara har gängor längst ut. Problemet är bara att hitta en av rätt längd och med rätt yta utan gängor. Det finns en gammaldags järnhandel som jag funderar på att ta mig till, de borde ha det jag söker.
  • MaryMalou

    Grattis Lallan! Vilka finingar!

    Har just fått veta att en kompis är gravid och vi satt och fantiserade om tvillingar... 

  • MaryMalou

    Grattis till alla nya bebisar! Vad roligt!
    Min lilltjej fyller ett år på torsdag och det är inte utan att jag blir sugen på en till bebis....får se hur det blir med det. Om det skulle bli ett tredje barn får det dröja några år men vi gör oss inte av med vagnarna för säkerhets skull.
    God jul på er alla!

  • MaryMalou

    Hej!
    Väldigt länge sedan jag skrev något här. Vi har tyvärr blivit av med vårt sommarställe och jag måste därför göra mig av med flera vagnar. Två Kimis har en kompis köpt. Men min röda E-ljunga sittvagn och vinröda Brio liggvagn måste jag lägga ut på Blocket. Men vad sjutton ska jag sätta för pris på dem? Ser allt mellan 500 kronor och 3000 kronor för liknande vagnar när jag kollar runt på Blocket. Vill inte "lura" någon samtidigt som jag är i behov av pengar. Tacksam för hjälp!

  • MaryMalou

    Tack Boothwalker!
    Självklart okej med bilderna. Kunde ju ha gjort det själv så klart men tänkte inte på det. Priserna du skrev verkar rimliga. Sittvagnen har lite sprickor i däcken men inte värre än såna vagnar brukar ha. Lite solblekt också men annars gott skick. Liggvagnen har en tillhörande babylift vilket borde höja priset lite men eftersom det finns så många liggvagnar ute och folk verkar vara mest intresserade av 70-tal så tror jag 1000 kronor är för mycket. Kanske 800 kr?

  • MaryMalou
    Boothwalker skrev 2011-05-31 21:45:25 följande:
    Fast om den är i fint skick och den färgen skulle jag försöka med 1000. Går det så går det. Annars sänker du priset =)
    Tyvärr är det någon som bytt innerfodret så den är inte i originalskick. En navkapsel saknas och på babyliften har några tryckknappar som håller fast vindskyddet och minisufletten lossnat. Vi använde aldrig vindskydd och suflett på babyliften men det är ju ändå skavanker. Kanske ska sätta 1000 kronor ändå men det känns viktigast att bli av med vagnarna. Ni kommer väl se annonsen snart. Tyvärr har vår kamera haft närkontakt med asfalt i hög hastighet så maken måste fota med sin Iphone. Hoppas bara bilderna blir tillräckligt bra med den.
    Tack för hjälpen!
  • MaryMalou
    jagäraf skrev 2011-06-01 07:59:53 följande:
    MaryMalou, annars är ju Tradera med reservationspris ett alternativ. Spännande också som säljare
    Ja, fast jag har ingen större lust att behöva skicka vagnarna. Det känns fånigt att lägga upp på Tradera och skriva endast avhämtning. Eftersom vi bor i stockholm hoppas jag på att marknaden är tillräckligt stor här för att någon som kan hämta vagnarna personligen ska nappa.
    Tack för kommentarer och hjälp.
Svar på tråden Retrovagnstråden 19