Inlägg från: MaryMalou |Visa alla inlägg
  • MaryMalou

    Retrovagnstråden 19

    Hej hej!
    Jag har aldrig tid att vara här nu när Lill-Fisan inte vill amma längre så jag kan sitta framför datorn  Flört
    Snart är det dags för henne att börja åka sittvagn. Vet inte vem av mig och henne som kommer tycka det är roligast. Hon har iofs åkt den röda vagnen lite på landet i somras men hon var då lite liten. Det ska bli roligt att äntligen få köra en grön vagn! 
    Ha det bra alla retrovagnsfantaster tills jag har tid att titta in nästa gång! 

  • MaryMalou

    Grrrr! Jag lämnade in min gröna sittvagn för omnitning för tre veckor sedan. Dottern trivdes inte längre i liggvagn och har älskat att åka i sittvagnen sedan dess. Jag har också varit toknöjd. den är så fin och praktisk och Harriet både sover bra i den och trivs att bara sitta och titta när vi är ute. Det blir mycket utehäng eftersom hennes storebror behöver härja av sig på lekplatser och i skogen. Men idag gick en av nitarna av!!!!! Jag blir tokig. Hade räknat med att ha en hel och fullt funktionell vagn. Tänk om det hade hänt i en rulltrappa eller på t-banan. Så läskigt.

  • MaryMalou

    Hoppas verkligen att det går att fixa vagnen med nya nitar som inte går av. Är så rädd att hålen ska vara förstörda eller nåt.

  • MaryMalou
    Boothwalker skrev 2010-09-23 19:39:46 följande:
    Meh, är det ingen kvalitet på nya nitar eller har de beräknat fel och tagit en svagare nit?
    Pratade med killen på babyland som satte dit nitarna. Han sa att han använt aluminiumnitar eftersom det är vad man har till dagens vagnar. Stålchassit på vagnen kanske "gnagde" sönder dem. Han bad mig lämna in vagnen på ett större babyland som har fler sorters nitar. Kunde han inte ha tänkt på det och informerat mig INNAN han bytte? Suck. Antar att vi måste tjafsa och ta bilen till annat ställe och lämna in vagnen där. Hoppas verkligen att den går att fixa. Harriet åker nu Kimi men det känns inte särskilt bra att ha en niomånaders i en framåtvänd vagn. Hon verkar sova bra ändå men jag vill se henne!
  • MaryMalou
    Bambusa skrev 2010-09-23 21:36:20 följande:
    men vilket pucko..   hoppas ni hittar nå bättre ställe som kan fixa de riktigt..  ja dom känns inte mogna att sitta frammåt när dom är så små, min som är 21mån vill inte sitta frammåt än hon, går bra en stund,iaf om en av oss går bredvid henne ist för bredvid den som drar..  men ja vill se henne så d är bara extravagn hos mormor och en som ligger i bilen.. men ska hon sova får ja ha vagnen stilla och stå framför henne, eller gunga den lite.. haha..
    Ja, extremt puckad. Jag skulle hänvisa till honom så jag slapp betala fullt pris på det andra stället men det spelar ju ingen roll ifall hålen är förstörda eller chassit blivit snett eller nåt. Jag är så j*la förbannad!
    Håll tummarna för att det går att ordna!

    Harriet har inget emot att sitta framåt och jag hänger för en filt så hon får lugn och ro att sova men jag vill som sagt ha koll på henne. Hennes storebror började åka framåtvänt när han var ca 15 månader. Jag tyckte det var tidigt men han skrek och försökte ta sig ur vagnen annars. Fast han har lite annat temperament än syrran sin.
  • MaryMalou
    Nemia noj skrev 2010-09-24 10:11:42 följande:
    En bil verkstad bör ha nitar som håller bättre än aluminium. Jag har ju fördelen att ha en pappa som är bilmekaniker och en sambo, men min pappa trodde helt klart att en bilverkstad bör ha nitar av bra kvallite.
    Annars så funkar en delgängad skruv och en mutter. Helst låsmutter.
    Vi har inte koll på nån bra bilverkstad och man tror ju att en människa som jobbar med att laga barnvagnar ska veta vad de håller på med. Eller åtminstone ha vett att säga ifrån om han inte vet hur man gör med gamla vagnar. Har pratat med ett större babyland nu och de trodde att det skulle gå att ordna. 

    Det var delgängad skruv och mutter (ej låsmutter) på vagnen när jag köpte den men det känns säkrast att ha den nitad. Särskilt när man drar den i trappor, åker rulltrappor samt fäller ihop den ofta. Jag inbillar mig att det finns risk att muttern kan ruckas lite då. Kanske inte en låsmutter iofs. Mitt problem är att jag känner alldeles för få händiga människor med meckarkunskap. Jag och flera kompisar och släktingar är bra på att sy och fixa såna saker och jag känner flera datorsnillen men den enda som är meckarkunnig är min brorsa som bor i finland och som jag inte träffar så ofta.
     
  • MaryMalou
    Knyttet och K skrev 2010-09-25 11:49:31 följande:
    Och ang ståbräda så vill jag gärna ha en annan än den vi har, eftersom den är så "lång". Jag skulle vilja ha en som kommer lite närmare vagnen så det blir aningens bekvämare att köra.
    Vi har haft Brios klassiska ståbräda på alla våra vagnar (1970-talsemmaljunga, sott och ligg, 1980-talsbrio och emmaljunga kimi). Köpte den för en hundralapp på blocket. Den var lite för smal mellan krokarna för att gå utanför varukorgen så vi böjde ut den några centimeter genom att dra i den försiktigt. Dock är den lite lång så man får gå lite framåtlutad.
  • MaryMalou

    display: Jag har haft en likadan sittvagn fast röd/roströd. Finns i mitt galleri. Den var från 1969 enligt förra ägaren men har hört av andra att den snarare är från 1971-1972. Vet ej vilket som stämmer.

  • MaryMalou

    Angående syskonvagnar. Min son var 3 år och 4 månader när lillasyster föddes. Vi tänkte aldrig tanken att skaffa syskonvagn utan har klarat oss bra med ståbräda, pulka och trehjuling/cykel åt honom och ibland vagn och lillasyster i sele. Men Bertil älskar fortfarande att åka vagn och båda skulle tycka att det var så kul att åka vagn ihop. Nu känns det ju knäppt att köpa syskonvagn åt en 4-åring och en 9-månaders men skulle jag springa på en för en 100-lapp eller två skulle jag nog slå till. Det skulle förenkla så mycket när jag är själv ute på heldagsutflykter med båda två och framförallt skulle de tycka att det vore så kul.

Svar på tråden Retrovagnstråden 19