• lurv

    Retrovagnstråden 19

    Nemia noj skrev 2010-09-13 18:17:41 följande:


    Zekiwa liggvagnen med fotsack. Fjäderupphängningen på denna är läder remmar. Tror denna är lite äldre än den andra inte riktigt samma stuk men klädseln är den samma och färgen.


    Zekiwa kombi modellen, med lift o fotsack. Fjäder upphängningen på denna är typ tygmodellen.

    Ingen av dom är solblekta eller skadade, men kombi vagnen är ganska skitig. Sen saknar den suflett spännare, den spänns endast med skruv o mutter vad jag kan se, finns inga fästen eller hål för suflettspännare och inte heller ratt att skruva åt.
    Vad läckra dom är! De enda Gessleindockisar jag har sett är miniatyrkopior av kombivagnarna som kom i mitten på 80-talet. De var så läckra! Ville ha en till dottern men de kostade över 1000:- i början på 90-talet och med tanke på att jag gav 1295:- för min Ringo Sport så var det en hel del pengar då

    Din kombidockis har en typisk tysk suflett! Dottern fick en blå dockis av mormor och morfar som dom köpte i Tyskland och den sufletten såg likadan ut. De små snörena som sitter på sufletten ska fästas på skruvar som sitter ganska långt fram mot handdtaget. Då sitter den uppe utan att ramla ner.
  • lurv

    Ni allvetande barnvagnsfantaster. Någon som på rak arm vet vad modellen heter som Emmaljunga har gjort, den med broderierna på sidorna?

  • lurv
    jagäraf skrev 2010-09-20 18:52:33 följande:
    Den blå jag har med broderi har även den bara ett nummer.
    Svarar både dej och BW i samma inlägg, misstänkte att det var så men kom inte ihåg.
  • lurv
    Boothwalker skrev 2010-09-28 19:38:12 följande:
    Har för mig att lurv pratat om dem... Men jag har inte sett hur de ser ut =)
    Finns bild på min muff i mitt bildgalleri
  • lurv
    jagäraf skrev 2010-09-28 20:10:23 följande:
    Jag är nästan hundra på att vi diskuterat barnvagnsmuffar här i tråden förut. Fast det var nog några år sedan. Hälsningar från en van muffanvändare - rattmuff på, rattmuff av, såklart
    Jag tror att det var i sambanf med att jag köpte min BRIO och fick med muffen. Den har varit guld att använda vintertid!Även om man använder vantar så är plasten på handtaget grymt kallt att hålla i när det är riktigt kallt ute.
  • lurv
    soda skrev 2010-09-29 18:21:51 följande:

    Kikar in med lite frågor om veckans fynd & hoppas det är okej

    Den här vagnen vet någon vad det är för någon/ årtal? Jag har fått för mig att det är en Emmaljunga tidigt 70-tal?
    & jag har försökt få tvätta den, men känns som jag inte får den riktigt ren, någon som har något tips på vad man kan tvätta den med?



    Den här åkpåsen är jag jätteosäker på om den är i fårskinn eller inte, (hur vet man om den är det? Hittar inga etiketter övh i den) Och yttermaterial verkar vara i något galonliknande, vågar man tvätta den i maskin eller ska man kanske lämna in den på kemtvätt?


    Och till sist köpte jag en lift manchester och den skulle verkligen behöva en tvätt, men vet inte riktigt hur jag vågar tvätta den, då det är papp/kartong ? inuti den. & på tryckknappen står det orginal prymo är det något de står på alla tryckknappar eller har det med märke på liften och göra?

    Jag har haft en likadan åkpåse till Pluringen som han hade i sin röda pärla Är tämligen säker på att det inte är fårskinn i den utan att det är fejk precis som i de liknande åkpåsarna i manchester från samma tid. Hade även matchande regnjacka och regnvantar till den åkpåsen
Svar på tråden Retrovagnstråden 19