Inlägg från: Bambusa |Visa alla inlägg
  • Bambusa

    Retrovagnstråden 19

    Tinnys skrev 2011-07-26 09:58:00 följande:
    Hej!
    Jag letar efter en bra sittvagn med liggläge och ni verkar kunna allt om barnvagnar. Jag söker en äldre vagn som är rymlig nog att en tre, fyraåring kan sova bekvämt i den. Det kommer bli min sista vagn och jag skulle vilja ha en läcker äldre vagn. Jag har fått för mig att äldre vagnar är mer rymliga än nyare. Är det någon som har något tips på vilken sorts vagn jag ska leta efter och var jag ska leta efter den. Lusläser blocket men har ännu inte hittat något intressant. Svårt att veta liggmåttet när man tittar på annonser. Sonen är 100cm nu och ska kunna använda den ett tag till.
    Tack på förhand.
    jag har en 90tals comfort, och där kan inte ens min 2½åring ligga helt bekvämt.. 
    men ett bra viloläge räcker väl? min första sittvagn ja köpte, en emmaljunga gondol, den va rymlig, men dock lite för otymplig så ja sålde den i våras.. kolla i mitt galleri, den är brun.. 
  • Bambusa

    jo, ja har haft svårt å hitta där min 2½åring på 92cm kan ligga bekvämt, men rion är precis..  sambon ska dock få göra en avtagbar förlängning av ryggstödet.. så får ja sy ny en klädsel då..

  • Bambusa

    igår köpte ja en kimi.. den i dalarna för 150kr blev min.. grön korg undertill dock Skrikandes

  • Bambusa

    när man har en framåtvänd vagn i för mkt liggande läge blir den baktung ja, väska på handtaget är inte smart alls.. skulle byta blöja i rion en gång men vagnen tippa bakåt, dottern gillar inte å byta blöja i vagnen mer.. den hann inte vicka helt, men kändes ju rätt mkt för henne iaf..

    på min kimi skulle de inte räcka med tyget iaf, rion har nästan helt liggande,skulle kunna ha bebis så om den va rättvänd då, jag har inte framvänd vagn före 2år.. kanske 1 ½ år om h*n verkligen ville sitta frammåt.. men då behöver dom iaf inte heelt plant så..

  • Bambusa
    Boothwalker skrev 2011-08-06 00:07:00 följande:
    www.tradera.com/brio-70-tals-sittvagn-retro-a...

    Nåt för N21? Vänd mot föraren. Jag har kört 4åring i liknande utan problem... Och den finns i Gävle =)
    ja, faktiskt så har ja mailat lite frågor till sljaren, men fått knepiga svar, spec om sufletten om den går att spänna eller itne, för den är ju inte helt spänd på bilderna, kan ju inte va så mkt fel på mina ögon.. säljaren svarande att de ser du på bilerna att de går.. Obestämd
  • Bambusa

    hmm, hade ju velat hinna titta på den innan.. va lite sten i dcken, å är de som på kimin ja hämta, där va de sten med lite gummi runt... inte kul..  får fundera lite under dan, har igentligen inte råd eller plats med fler vagnar...  comforten har blivit möglig för den fick stå ute.. så den ska ja ta delar av bara å hyva på återvinningen.. men den va så dålig i fjädringen, och lite skabbig i skaien redan -en 90talare med svart chassi..  så de gör inte mig så mkt.. 

  • Bambusa
    Cornellia skrev 2011-08-07 11:46:25 följande:
    Hej tjejer!

    Jag har precis inhandlat en kanonfin Brio från -83 (enligt säljaren iaf). Det enda som är "problem" med den är att locket saknas. Går det att få tag på ett sådant eller är det helt kört? Dessutom så saknas en av plastpluttarna som sitter på bromsen.
    Någon som har tips på var man kan leta?

     


     


    ja ska strota en brio comfort från 90talet så om de går kan ja ta lös ena plastplutten från bromsen åt dig? vet ju inte om dom är lika dock..
  • Bambusa

    jodå, de borde passa med nya regnskydd, ja har iaf haft ett tulsa regnskydd (babyproffsen) på min gondol ligg och sitt, å dom är stora...

  • Bambusa
    Cornellia skrev 2011-08-07 18:50:01 följande:
    Åh det vore super snällt, jag köper gärna båda pluttarna om du har, så att dom är lika. Inboxar dig lite senare om det.
    ja ska kolla om den har båda, den saknade lite allt möjligt redan när ja köpte den... men ja ska nog kunna fixa nått.. har ett ensamt chassi med som ja köpte till burvagn (hunduttställning)
    crazi cow skrev 2011-08-08 07:44:43 följande:
    Hjälp! varför ska du skrota en comfort? Nu får jag ont i magen, särskilt om den har svart chassi.
    för den är så slutkörd.. den va i dåligt skick när ja köpte den för ca ett år sen, bland annat fjdringen, så hade vi den tugnt lastad med 2½åring och massa packning, och våra 2småhundar i furuvik i våras, då blev den nnu sämre i fjdringen, sen stog den ute när vi va på seester, och möglade i skaien, så nu blir de till att plocka de frächa och sen åker den.. men ja ska plocka så mkt ja kan iaf, om nån behöver nå är de bara skrika till.. 

    en trasig "lyx-paraplysulky" vi hittade efter vägen förr tog vi hem å ja tog sele och dyna mm från den, sen åkte vi till återvinningen med resterna.. haha.. men samtidigt städade vi efter nån som inte brydde sig Skrattande
  • Bambusa
    crazi cow skrev 2011-08-09 08:19:03 följande:
    aha,oki då känns det lite bättre.Inte så lätt att hitta comforter med svart chassi idag, så det kändes lite hemskt. =)
    jaha, ja hade den inte vart så dålig när ja köpte den hade ja använt den och haft den inne..  den hade stått på dagis tror ja, kan väl bli lite slitet då... men som sagt så ska ja iaf ta så mkt delar ja kan av den..
Svar på tråden Retrovagnstråden 19