• Boothwalker

    Retrovagnstråden 19

    Välkommen till Retrovagnstråden!

    Här hittar du oss som gillar allt som har med retrovagnar att göra. Tillsammans har vi ganska mycket kunskap om äldre vagnar och kan ofta komma fram till både ungefär hur gammal en vagn är och vilket märke det är på den.


    Undrar du nåt om en äldre barnvagn så fråga gärna. Det brukar finnas i alla fall någon som har koll på vagnen antingen det är en 40talare eller en tidig 90talare. Har du frågor om hur man tar hand om och lagar eventuella slitningsskador så fråga oss gärna eller kolla på några av dessa ställen där har vi lagt in en del tips och annat kul för retrovagnsälskare:


    www.retrovagnen.se
    www.retrovagn.blogspot.com

    Retrovagn på facebook
    Retrovagnsforumet
    Retrovagn köp och sälj


    Vill du se fina vagnar så har många av oss bilder på sina vagnar i sina gallerier. Du är välkommen att titta på dem men låna dem inte till annonser eller liknande utan att fråga om lov. Det är inte uppskattat. Frågar man däremot är många av oss villiga att hjälpa till.

    Många här ser de andra i tråden som nån sorts andra familj och vi pratar gärna om lite allt möjligt. Så även om fokus ligger på Retrovagnar (eftersom det är vårt stora gemensamma intresse) så är inget egentligen OT =)


    OBS! Denna tråd har en starkt beroendeframkallande verkan. Det är möjligt att du kommer att bli helt insnöad på galonsufletter, stänkskärmar och kromade chassin om du hänger här. Detta kan t ex orsaka hål i plånboken och en extas vid åsynen av en äldre vagn...!
    ♪♫♪ Goretex mot regnet och fleece mot kall snö ♫♪♫
    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-03-05 02:43
    Blev visst nåt mysko med de tre sista länkarna.
    Facebook - www.facebook.com/group.php
    Retrovagnsforumet - retrovagnen.mylava.net/
  • Svar på tråden Retrovagnstråden 19
  • jagäraf
    malush skrev 2010-03-25 11:16:27 följande:
    Haha ja det verkar lite krångligt
    Jag har heller aldrig använt parasoll till mina fyra barn. Inte heller regnskydd. Däremot insektnät. Jag hade en Gesslein från 1982.
  • malush
    jagäraf skrev 2010-03-25 18:06:03 följande:
    Jag har heller aldrig använt parasoll till mina fyra barn. Inte heller regnskydd. Däremot insektnät. Jag hade en Gesslein från 1982.
    Ja insektsnät känns som att det kan behövas på sommaren. Och regnskydd är väl nästan ett måste. Min vagn är dessutom i plysch..
    Bf ♥100723♥
  • jagäraf
    malush skrev 2010-03-25 18:28:07 följande:
    Ja insektsnät känns som att det kan behövas på sommaren. Och regnskydd är väl nästan ett måste. Min vagn är dessutom i plysch..
    Det var väldigt få som använde regnskydd då när mina barn var små. Vagnarna klarade sig fint ändå. Men det kan säkert vara bra.
  • Teskedsmamman
    malush skrev 2010-03-25 10:28:03 följande:
    Å tack Är parasoll något man "måste" ha med sommarbebis, och i så fall - hur fäster man en parasoll på en äldre vagn? Finns det parasoller att köpa som funkar på flera vagnar? *helt snurrig i vagnvärlden*
    Nä, parasoll är bara fult... jag har fjärde på gång och tänker inte ha något parasoll den här gången heller....
    3 killar & 1 i magen ☆ Virkaholic ☆ tesked.blogspot.com/
  • malush

    Tack för att ni delar med er. Håller med om att parasoll ser lite fult ut (ofta).
    Ja regnskydd verkar praktiskt ändå.


    Bf ♥100723♥
  • MaryMalou

    Hjälp! Vår vagn har pajat i en fjädring. 


    Skitsvårt att förklara men jag ska försöka: Den har hela tiden varit lite sned pga att en fjädring på höger sida närmast handtaget liksom lutar ner. Idag när jag skulle dra vagnen uppför trappan så åkte den fjädringen liksom upp mer än på andra sidan så hela handtaget blev snett. Nu är den så varje gång man drar i handtaget, högersidans ena fjädring åker som upp för mycket. 
    Fattar någon vad jag menar? Har någon varit med om det? Vad kan det bero på? Och framförallt: vad sjutton ska jag göra för att fixa det? För det måste gå att ordna. Läste nyss någon som skrev att man inte får ha tummen mitt i handen när man håller på med retrovagnar och det har jag inte men vissa tekniska grejer förstår jag mig inte på. Är beredd att lämna vagnen till en reparatör eftersom den egentligen inte är min men vore bra att kunna lite mer om felet först i så fall. Tror ni att en cykelreparatör som skriver att de även fixar barnvagnar kaan ha någon aning om hur man gör?
  • AlexandraK

    MaryMalou
    Man kan ha tummen mitt i näven! Det har jag! Men min man är duktig och fixar allt...
    Kolla runt i bekantskapen efter någon som är lite händig. En bilmekaniker kanske? =)

  • Boothwalker
    MaryMalou skrev 2010-03-25 20:43:01 följande:
    Hjälp! Vår vagn har pajat i en fjädring.  Skitsvårt att förklara men jag ska försöka: Den har hela tiden varit lite sned pga att en fjädring på höger sida närmast handtaget liksom lutar ner. Idag när jag skulle dra vagnen uppför trappan så åkte den fjädringen liksom upp mer än på andra sidan så hela handtaget blev snett. Nu är den så varje gång man drar i handtaget, högersidans ena fjädring åker som upp för mycket.  Fattar någon vad jag menar? Har någon varit med om det? Vad kan det bero på? Och framförallt: vad sjutton ska jag göra för att fixa det? För det måste gå att ordna. Läste nyss någon som skrev att man inte får ha tummen mitt i handen när man håller på med retrovagnar och det har jag inte men vissa tekniska grejer förstår jag mig inte på. Är beredd att lämna vagnen till en reparatör eftersom den egentligen inte är min men vore bra att kunna lite mer om felet först i så fall. Tror ni att en cykelreparatör som skriver att de även fixar barnvagnar kaan ha någon aning om hur man gör?
    Vet inte om jag är helt ute och cyklar men har fått för mig att det beror på att nån av böjarna på chassit inte har rätt böj. Alltså den vid hjulen precis innan fjädringen...
    "Jag är bra på att hoppa, men inte lika bra på att landa" - Mowgli 4 år
  • Misery

    Stackhouse visst kan man byta hjul på en sitty...men nu handlade det om att byta till större hjul och det funkar inte...

  • Misery

    Jag har alltid använt parasoll till mina barn och tycker att det funkat bra. Hellre det än att hålla på och vända på vagnen hela tiden för att inte solen ska lysa in på barnet. Regnskydd är oxå bra att ha för det skyddar ju vagnen för ibland så kan det läcka in vatten och ge fula fuktfläckar på innefodret...

Svar på tråden Retrovagnstråden 19