Inlägg från: Nemia noj |Visa alla inlägg
  • Nemia noj

    Retrovagnstråden 19

    Bambusa skrev 2010-08-17 22:00:03 följande:
    testar.. www.familjeliv.se/hem/n21/gallery/phpfu22oy.j...
    Sittdelen är till en Gondol, passar även princess. Tror den kallades "sport" någonting. Chassit ser ut som emelie eller ringo, tror JAG AF vet mer om de. Hjulen är Brios.

    Själv har jag en spdan sittdel till min Gondol i mörkblå plych med olika blå färgade prickar invändigt.
  • Nemia noj
    Becka 77 skrev 2010-08-23 17:51:07 följande:
    Håller på och putsar upp en gammal sittvagn (70-talare) och har två frågor. Först så tänkte jag tvätta sufflett och sittdel. Yttertyget är i mörkblå manchester och innertyget i röd galon. Ska det bara spolas av med vatten eller ska man använda något medel?

    Vill ta av hjulen men vet inte hur jag ska göra. Den andra retrovagnen jag har (också en 70-talare) har en liten sprint man plockar bort och sedan är det bara att lyfta av hjulet. Men dessa sitter som berget. Vill ju inte förstöra nåt. Någon som vet hur man ska göra? Det ser ut som på bilden nedan. 


    På mina 70 tals emmaljungerna så brukar jag försiktigt peta bort den svarta främre brickan du har på bilden, den med flikarna som sitter in i hjulaxeln, dom sitter i en skåra som en låsning, men kan ganska enkelt petas bort med en skruvmejsel. " påpekar GANSKA enkelt" Men de gäller att inte skada dom för man ska kunna använda dom igen om man inte har andra nya att sätta dit. Så lite petigt e de men de går.
  • Nemia noj
    Tröttimössan skrev 2010-08-25 12:52:18 följande:
    Klicka för att se nästa bild

    JAG VILL HA EN SÅN HÄR!!!!! MEN DENNA VERKAR lite NERSUTTEN ELLER?
    Jag har min solid från 85 i marin manchester, och sålde en sådan som ovan för några veckor sen, den grå jag hade var ganska nedsutten och gungig i fjädringen, dom är inte sköna att köra om dom är nedsuttna, svåra i trappor o så. Köpte den för min har en nit gått sönder i chassit på, men när jag fick hem soliden var den så nedsutten så jag brydde mig inte om att laga på den. Annars enunderbar vagn, har använt min till mina 3 tjejer
  • Nemia noj
    Liselottang skrev 2010-08-26 13:04:56 följande:
    Vad är det här för vagn?

    www.blocket.se/gavleborg/Emmaljunga_29181911....
    De e en nyare emmaljunga gondol, vet inte riktigt när dom däcken kom o gick men de finns andra i tråden som har koll på. Men måste vara slutet 80 början 90 eller e ja ute o cyklar?
  • Nemia noj
    Plly skrev 2010-08-26 17:35:54 följande:
    Väldigt fin, men synd på däcken bara...är det såna som ramlar sönder? Tycker det ser ut så på bilden...
    Ja jag tror de e dom som faller sönder. Hade sådana hjul på en av mina vikingar och dom ramla av efter ett tag.
  • Nemia noj

    Min man kom hem igår, med lastbilen o berätta att han hade en gammal barnvagn från 40 talet på flaket, som han fått av någon skrotnisse, den var inte i så bra skick sa han men jag kunde ju säkert spara hjulen.. Tänkte inte så mycket mer på de än att jag sa " är den värdefull ska den nog inte stå kvar på flaket för nu spöregnar de" ,men ne han ansåg att den var skrot. I morse kom han på att den var nog inte så gamal som 40 talet för skrotnissens barn var född 85, så då börjad jag lura lite på vad de kunde va så jag traska ut i regnet o kika, och fick se en Emmaljunga (rondo heter dom va) i vinröd/rödlila eller va dom är färg med fotskydd och chassi/hjul. Jag såg bara fördelarna i vraket, (kan tillägga att den v ar inte i bästa skick, 1 nit trasig i krysset på chassit, o liggdelen väldigt skitig + blöt efter regn i 1 natt ute. Nu har jag tagit in den och har gjort rent fotskyddet, de e inte solblekt och inte trasigt, jätte fint. Ska tvätta resten av vagnen så fort pappa tagit upp maten ur badkaret.... (fick en fisk av fiskarna i morse, en sutare som lever, o jag orka inte göra något åt han 7 i morse så jag kasta han i badkaret o fylde på vattnen, så där simmarhan Bilder på vraket kommer sen

  • Nemia noj

    De där blev ju bra, skicka istället för o ladda upp fler bilder, men här är före bilden på liggdelen iaf.

  • Nemia noj

    Så här kommer en före bild och 2 efter bilder




  • Nemia noj
    Liselottang skrev 2010-08-28 15:21:07 följande:
    Åhhh, du skulle inte låtit den stå ute i regnet! Den är ju fin ju!!
    Hehe men de visste jag ju inte innan fast nu har den vart ett varv i duschen oxå så den står på torkning nu
    Ska ge mig på chassit så fort tiden räker till och orken. Behöver nitas om i krysset, och få en omgång swinto o autosol, sen e den som ny
Svar på tråden Retrovagnstråden 19