Inlägg från: anneliesofia |Visa alla inlägg
  • anneliesofia

    Retrovagnstråden 19

    Äntligen har jag hittat en sittvagn! Och den var gratis!
    Jag satte ju in en annons i lokaltidningen och fick fyra svar. Dels 50-talsvagnen som jag berättade om, men den tyckte jag var lite opraktisk, dels en blå-svartrutig Emmaljunga från -68 för 1500, men den var lite för sliten, sedan en vit 80-talare i jättefint skick, men vi gillade inte riktigt de svarta plastdetaljerna på den. Till sist så var det en Emmaljunga med grön liggdel och gul sittdel (liknar den som Lallan har) som skulle kastas på tippen ifall vi inte kom och hämtade dem. Kan det bli bättre? Skitfina båda två, med korg och fotsacksskydd. Den var ganska smutsig och rostig men rosten har jag redan fått bort så nu är det bara lite mögel på galonet kvar. Nån som har tips på hur man gör? Kan man måla över det?

    Elin: På den gula som vi fick var det som ett säkerhetsbälte som hörde till vagnen, inte riktigt som en sele men nästan. Annars kan du nog hitta en retrosele på Tradera, det brukar finnas.


  • anneliesofia

    Tack, det ska jag testa! Möglet sitter bara på den lilla galonbiten som är nertill bakom ryggstödet, om ni förstår vad jag menar, den biten som har resår. Den syns knappt men det är rejält med mögelfläckar så jag tänker mest på att det kan va lite onyttigt för den lilla att andas in. Jag ska testa citronsyra men jag har svårt att tänka mig att allt går bort. Är det någon som har testat att måla över mögelfläckar?


  • anneliesofia

    Usch, jag är så ledsen! Den gula sittvagnen som jag fick tag på visade sig ha massor av mögel under fodret i hela sufletten. Det är helt omöjligt att få bort. Känns ju bra att vi inte betalade nåt för den, men tråkigt ändå eftersom den var så himla fin.

    Nu är jag alltså på jakt igen. Nån som vill sälja en sittvagn? Lallan, (förlåt att jag tjatar men..) kan inte du skicka mig en bild på din röda?


  • anneliesofia
    AlexandraK skrev 2010-04-13 22:25:28 följande:
    anneliesofia Tråkigt att höra om din vagn. Orkar du tjäna en hacka så lägg upp den på tradera. Givetvis visa alla skavanker... Men där är säkert någon som vill ge några hundringar för en reservdelsvagn.
    Jag funderade på det men jag tvivlar på att nån vill ha den eftersom det bara är sittdelen, utan chassi. Tror nämligen jag ska spara liggdelen med chassit.
  • anneliesofia

    Ja, det kanske nån kan göra. Sitter precis och försöker lägga upp bilder i galleriet men jag är lite oteknisk så det går inte så bra. Vet inte varför det inte funkar men jag ska testa igen.


Svar på tråden Retrovagnstråden 19