Inlägg från: Bambusa |Visa alla inlägg
  • Bambusa

    Retrovagnstråden 19

    ja, va bra.. de är väl de ända ja tycker är osäkert, annars känns dom mkt bättre än en ny vagn.. å mkt snyggare då såklart..

  • Bambusa

    blev sugen på att putsa lite krom idag, tog na hunden å cyklade till pappa å lånade en tub autosol men vad ska man gnida med för att få bort rost? ja had bara trassel, de som inte är rostigt blev ju fint iaf.. har ni på nått efter som skydande lager? killen sa bilvax,men att man lär ju upprepa då och då.. ja anväder vintertid med, och här saltas de rejält.. han har ju lite krom på sina bilar, och han anvnder inte auotolsol i onödanför de sliter på kromet.. va massa intorkad smuts i hjulen på tvillingvagnen, är lite kvar med,ja vågade inte ta av hjulen å kom inte åt så bra, vill inte att nån busning ska gå,som på liggvagnen, 2 helt pajj,å en lite knepig.. 

    nån som vet vad de är får årsmodell på min sittvagn ja köpte i våras? finns i mitt galleri.. beige utvändigt och brun innuti..

  • Bambusa
    jagäraf skrev 2010-08-24 07:27:42 följande:
    Rosten försvinner lättast med Svinto. Även smutsen på däcken försvinner med det. Efteråt kan du smörja in kromet med bilvax, det gör att kromet skyddas bättre. Autosol kan man använda på stål som inte är kromat, gör att det blir blankare. Visst vågar du ta av hjulen, annars blir det ju jättejobbigt att rengöra. Kan även finnas smuts i navet som gör att bussningarna går sönder ännu mer. Nya bussningar finns att köpa.

    Dubbelkimin är troligen från 1990/91.

    Den beiga sittvvagnen tror jag är från ganska tidigt 70-tal.
    okej, på däcken fick ja bort utan att skrubba,de som rann av sufletten räckte.. dom är ju inte helt vita, men de bryr ja mig inte om, för efter en promenad är dom smutsiga iaf.. men mellan ekrarna är de inte så fint.. ska ha nya bussningar till liggvagnen med, men inte kommit mig för eftersom ja inte har användning för den.. lär ja ha med mig ett hjul till affären eller passar dom alla?

    okej, kul att veta.. tänkte ju sätta ut den beiga på blocket, vill kunna ge så mkt info som möjligt då..
  • Bambusa
    Boothwalker skrev 2010-08-24 07:44:01 följande:
    Nu drar jag till göteborg. Flyger därifrån imorgon =)
    ha så skojj!
    Angel13 skrev 2010-08-24 08:36:33 följande:
    vaknade med samma sug Skrattande tänkte putsa upp ekrarna och chassina till alla vagnarna. Solen skiner idag :)
    jag hade velat göra mer idag ja med, men här regnar de... men va ute nästan hela dagen igår med fint väder, så får väl hålla på inne idag.. lättare och hålla koll på dotern inne med, honm gillar å dra iväg å käka massa vinbär eller utforska gatan när man är ute.. Obestämd
  • Bambusa
    Fru J skrev 2010-08-24 14:47:52 följande:
    Gud vilken fin! Gillar faktsit just det där tyget. Det tyget dök up i slutet på 90-talet! Kan kolla upp mer exakt senare i mina kataloger om du är intresserad?
    ja gärna.. funderar på om ja ska strunta i och färga den..
  • Bambusa
    Mirla skrev 2010-08-24 18:33:59 följande:
    Jag tycker inte du ska det! Dels för att jag tycker tyget är rätt fint och dels för att jag tror att det blir svårt att få det jämnt och snyggt om man målar, jobbigt om man ångrar sig om det blir dåligt. Det gör ju inget att den är solblekt om det är någorlunda jämnt blekt.
    nej, ja vet inte längre, nr den stod på myrorna såg den hämsk ut tyckte ja, sen tvättade ja den och pyssla.. vaxat chassit idag.. så nu står den emot mer.. killen har gamla bilar så d va beprövat.. hehe.. de va väl inte solblektheten ja störde mig på,utan tyckte den va för mönstrad lixom.. men nu har ja vbant mig, och med ljuslila dynan i blev de snällare för ögonen(den följde med) vindskyddet är mörkare, men då föredrar ja de blekare faktiskt.. funderade etttag på att bara färga vindöverdrag och suflett, men de är bara tankar än..
    soda skrev 2010-08-24 19:07:22 följande:
    N21 - jag tror din vagn är från 1991. För jag tycker det mönstret ser ut precis som min enkelvagn (dock är ditt mycket blekare men annars är de lika) Och den vagnen är köpt till min syster i våren 1992 på "rea" för det var förra årets modell
    okej, va kul å ha kvar.. har kläder kvar sen ja va liten, och leksaker, men hade varit kul med vagn med, har dock bilder på dom om ja skulle vilja ha lika igen.. 

    jag har alltid varit intresserad av barnvagnar och alla andra barnsaker, så d är kul med andra som är lika.. får ju en hel del blickar när man kommer in i en barnbutik med en så gammal vagn, från tidigt 70tal till den här då 91,har en enkelsulky från ca 91 med, dom va inte helt 100 dom som sljde, men den är lite för låg för mig,så den står hos mina förldrar som extravagn..  de va inte många centimeter kvar tills de inte skulle gå att få in den genom altandörren.. ändå känns den ganska smal..
  • Bambusa
    Fru J skrev 2010-08-25 20:43:00 följande:
    Nu har jag kollat i mina emmaljungakataloger. Just den färgen på tyg och modell tillverkads 1994 och 1995. 1995 var sista året som Dubbelkimi tillverkades, 1996 tillverkade de dubbelrio som bara fanns något år.
    jaha, tack.. ja skulle inte ha tid för annat än kika i katalogerna om ja hade... ja, å sen leta på blocket och tradera efter de ja gillar mest då.. hehe..
  • Bambusa

    hej! kom på en sak idag, vi ska på vererammarknad imorrn,tnkte sätta en skyllt på min beiga vagn om att den är till salu, men vad ska ja ta??? ja betalade paketpris för den en docksulky och lite barnkläder..

  • Bambusa
    Nemia noj skrev 2010-08-30 10:30:55 följande:
    HEj hej..

    I helgen har vi vart på Bonddans typ, "slite marknad" såg någon 70 tals brio sulky rulla förbi, en Solid och en Kimi men annars var de inte mycket retro som jag han se här. Myste med min underbara kusin på kvällen, men tyvärr i alldeles för onyktert tillstånd för henne. Men trevligt hade vi

    Ang. Rondon jag fick hem, den har ÄNNU inte torkat Men de e ju ganska mycket tyg att torka oxå
    Håller på att sy dit nya gummiband i fotskyddet, och ska ge mig på suflettens gummi band sen oxå.
    Men den STINKER gammal källare och dunkel. NI som testa ättika fungera de? Och fungera de i längden eller bara för stunden ??
    vi hade köpt en beg skinnsoffa som vi mrkte stank rök, och med nyfödd bebis i huset kndes de inte bra alls, så vi satt ut snapsglas med ättikai rummet, och de försvann efter några veckor.. och har inte kommit tillbax än,1½ år senare.. Skrattande
  • Bambusa

    exklusiven såg jättefin ut förutom de nya tyget ju.. ja har legat i en sån fast marinblå.. Skrattande

Svar på tråden Retrovagnstråden 19